.

.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Lauantai-illan ravintolatunnelmaa


Aika usein lauantai-iltaisin lasten mentyä nukkumaan keittiömme muuttuu illallisravintolaksi. Ruoka valmistetaan ja keittiö siivotaan niin, että talon hiljennyttyä aikuiset voivat vaihtaa roolia henkilökunnasta asiakkaiksi. Tunnelma kotiravintolassa on rento ja taustamusiikki juuri mielentilaan sopiva. Eikä ravintolareissua varten tarvitse varata lastenvahtia.

Tänä lauantaina ravintolan listalla oli kanaa lisukkeineen. Harvemmin talon kokki viitsii seurata kokkailuissaan mitään selvää reseptiä. Illan menu syntyy siitä mikä kaupassa kulloinkin sattuu ostoskärryyn päätyä.

Kermainen parmesan-pestokana
Tällä kertaa kanafileet saivat pintamakunsa ensin pannulla oikeassa voissa. Ennen uunivuokaan laittamista maustoin fileet suolalla ja pippurilla. Vuokaan fileiden päälle laitoin uutta Creme Bonjour Cuisine Pestoa. Uunissa haudutettujen kanafileiden pintaan lisäsin vielä ennen tarjoilua reilusti parmesanlastuja. Fileiden seurana söimme lohkoperunoita ja raikasta salaattia.

Paksuja kanafileitä oli 6 kpl. Purkillinen Creme Bonjouria tuntui sopivalta tälle määrälle. Pannulla paistoin fileitä pari minuuttia ja uunissa 200 asteessa ne hautuivat noin 40 min.

Tuo uusi pestolla maustettu Creme Bonjour Cuisine taitaa päätyä ostoskärryyn myös jatkossa. Ateria oli nimittäin oikein onnistunut ja uusi helppo kanafileresepti toistamisen arvoinen.


Hyvän aterian kruunaa jälkiruoka, joka talon ravintolassa on useimmiten jäätelöä. Kokki ei viitsi alkaa makeita mössöjä itse sekoitella, sillä Valio tekee sen paremmin kuin hyvin. Aino Uuniomena -jäätelö oli illan maku. Tässä ravintolassa jäätelöä nautitaan isolla lusikalla, palloja saa niin monta kuin pystyy syömään eikä kupin reunojen nuolemista katsota pitkään.

 

Tuhdin lauantai-illan aterian jälkeen sunnuntain aamupala jää kevyeksi. Koska kanafileitä jäi myös sunnuntain lounaaksi, voi nainen talossa keskittyä aamupäivällä vaikka bloginsa päivittämiseen kokkailun sijasta :). 

Mukavaa sunnuntaita lukijoilleni toivottelen!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta :) Ja tosiaan, ravintola illanhan voi viettää myös kotona :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää ja kuulostaa , täytyykin kokeilla tuota reseptiäsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon ei voi mennä vikaan, kun maun antavat pesto ja parmesan :).

      Poista
  3. Teillä onkin hyvä konsepti ravintolaillallisille! :) Oi, sulla kukkii kelloköynnös ihanasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasit kukkivan kelloköynnöksen :). Lapset ovat kylväneet sen siemenistä. Suunnittelen tekeväni siitä jossain kohti oman postin....kun vain saisin kunnon kuvia otettua :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!