.

.

torstai 6. syyskuuta 2012

Sosekeittoa


Ehdin iltapäivällä ulkoilla lasten kanssa lähimetsässä. Ulkoillessahan tunnetusti tulee nälkä, joten kattila esille ja sopan keittoon. Tässä tulee siis oikeaa asiaa niille, jotka alkuviikon syyssoppapostaukseni kohdalla odottivat näkevänsä jotain oikeasti syötävää.

Arkiruokien aatelia on kasvissosekeitto. Keittoa voi tehdä kerralla ison kattilallisen ja sen lämmittäminen nälkäisille onnistuu nopeasti mikrossa sopivissa erissä. Keitto myös maistuu kaikille perheenjäsenille. 3veekin on saatu siedätettyä kasvissopan makuun. Mikä ennen oli hyi, on nykyään nam! Sitkeyttä vaatii usein tämäkin laji ;).

Keittopuuhissa ei meidän keittiössä tarvitse olla yksin. 3vee kokkaili kavereilleen äidin esimerkkiä seuraten.


Soppaohje

Käytän sosekeittoon useimmiten bataattia, porkkanaa, perunaa ja sipulia. Ainesosien määrällä ei ole niin väliä. Kuvasta näkee missä suhteessa aineksia tänään käytin.


Soppa-ainekset keitetään Knorrin kasvisfondikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi. Vettä kattilassa kannattaa pitää vain juuri ainekset peittämään. Kypsät kasvikset soseutetaan liemineen sauvasekoittimella ja soseeseen lisätään purkillinen (180g) tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tai yrtti). Keitto onkin sillä valmis. Helppoa ja suhteellisen nopeaa. Maistuu erittäin hyvältä rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.


Tähän aiheeseen sopii myös esitellä palanen keittiön sisustusta. Peltinen kyltti seinällä kertoo kulloinkin tarjoiltavan menun. Useimmiten meillä kyllä valitaan tuo ensimmäinen vaihtoehto ;).

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!