.

.

lauantai 8. syyskuuta 2012

Wanhan ajan markkinat


Vierashuone on parhaassa käytössään taas. Majoittujat siellä tosin eivät niin kovin vieraita. Tuliaisina toivat väri-iloa mummulan puutarhasta, oppineiden kukkia. Ja tuo kukkien kanssa annettu kortti sanoittaa tunteen, jonka äiti niin hyvin minussa, tyttäressään, tunnistaa: "Tahdon iloita auringosta, joka oli ja joka tulee taas."


Tänään on iloittu auringosta, mutta myös paettu nousevaa tuulta ja sadetta.

Wanhan ajan markkinat tarjosivat mukavaa näkemistä ja tekemistä. Poikia kiinnostivat myynnissä olevat puumiekat ja kilvet. Tyttömäiseen tyyliin sopivat huovutetut nuket ja ommellut pehmot.

Tarjolla oli tietenkin villasukkia ja lapasia, vaatteita, eri materiaaleista valmistettuja koruja, sisustustavaraa, käyttöesineitä ja kaikenlaista ihmisen mielikuvituksen tuottamaa, ahkerien käsien tekemää.
Itseäni viehätti kovasti vitsikkäät Hiprakka-nimiset keraamiset cocktail-kupit. Mikä hauska idea! Mutta kuinka käytännöllinen tuolla tavalla jo valmiiksi kallellaan oleva cocktail-kuppi on? Hiprakka-kupin käyttäjä ei voi kovin hiprakassa olla, mikäli tahtoo juoman kupissaan säilyttää. Jospa idean juju ja hyvä tarkoitus piileekin siinä, että naustikelijan "raja" tulee vastaan varhain.


Markkinoihin kuuluu olennaisesti herkuttelu. Joku oli hunnuttanut syysomenat kinuskilla ja tarjosi kerrassaan suloisesti koristeltuja tikkunekkuja makeannälkäisille. Olimme menossa myös tikkupullan paistoon, kun taivas repesi ja pilasi mahdollisuuden nuotiohetkeen. Sisätiloissa nautittu sokerimunkki pelasti onneksi pikkupojat pettymykseltä ja äidin pettyneiltä pikkupojilta ;).


 

Talossa jatketaan lauantai-illan viettoa perinteisin menoin. Sauna lämpiää ja kaapeista kaivetaan esiin jotain hyvää syötävää. Näyttää lupaavasti siltä, että sokerinhuurteisen päivän viettäneet pojat sammuvat tänään aikaisin petiin. 
Mukavaa lauantai-iltaa toivottelen itse kullekin!

2 kommenttia:

  1. Taivas näytti hurjan mustanpuhuvalta tänään, sateenkaari välähti hetkittäin mutta katosi siihen harmauteen hyvin nopeasti. Onneksi ajoittain on näkynyt myös paistetta, se piristää syksyä kammoksuvaa mieltä aika-ajoin.

    VastaaPoista
  2. Niin se on. Piristystä löytyy, kun sen näkee ja haluaa nähdä :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!