.

.

lauantai 20. lokakuuta 2012

Koristelutouhuissa maistuu pipariLeipurimummin tuliaiskassista löytyi iso kasa aitoja pipareita. Mummi oli tehnyt perinteisen Paraisten piparitaikinan ja ahkeroinut erilaisten muottien kanssa. Mummin tekemiin pikkuleipiin halusimme poikien kanssa jättää myös omat kädenjälkemme. Inspiraatio pipareiden koristelutouhuun tuli Alppihovin väen alkuviikon herkullisesta postauksesta.

Tällainen "leipominen" sopii erityisen hyvin tälle naiselle. Mikäpä onkaan mukavampaa, kuin että saa siirtyä heti koristelupuuhiin ja jättää taikinasotkut kokonaan väliin. Kiitos mummi, tästä tykkään! 

Kaapinperukoille vuosien varrella synttärileipomuksista jääneet koristerakeet saivat kyytiä, kun kolme käsiparia innostui väkertämään muumimammoille juhlaessuja, kissoille kissimirrejä ja sydämiin säihkettä. Valmis sokerikuorrutetuubi oli tosi kätevä myös pieneen käteen.

Pipareista tuli niin koreita, että eihän niitä meinaa malttaa enää syödäkään. Osa meni pieniin suihin ennen kuin koristeet ehtivät kuivahtaa. Osan jemmasin lasikupujen alle silmäniloksi ja myöhemmin syötäväksi. Vielä jäi iso lasipurkillinen mummin leipomuksia koristelematta, joten voi olla että kivaan askartelupuuhaan palataan myöhemmin uudestaan.Piparipuuhissa pikkupojat saivat luovuutensa kanavoitua aiempaa toivotumpiin touhuihin. 4veen palloiluleikki olohuoneessa teki selvää viikko sitten hankkimastani orkideasta. Toinen kukkavana katkesi ja jäljelle jäi toisestakin kukkavanasta vain harvennettu versio. Ei siis ollutkaan kovin pitkäikäinen yksilö tämä uusin hankintani. Ja tällä kertaa vika ei ollut kukan hoidossa ja hoitajassa.

Näin se välillä menee, kun on vilinää ja vilskettä ja pikkumiesenergiaa talo täynnä. Toisaalta saan nyt kiittää 4veetä kauniista oksasta Mariskoolissa :).
Mukavaa viikonlopun jatkoa lukijoille!   
Terveisin Katja


6 kommenttia:

 1. Meillä lapset tykkäävät myös piparien koristelusta, niitä paistettaisi ja koristeltaisi huomattavasti enemmän, mitä jaksetaan syödä :) Täytyykin pian kaivaa myös kaapista kaikki jämäkoristeet ja tehdä satsi koristeellisia pikkuleipiä.

  VastaaPoista
 2. Suloisia piparikoristeluita <3 Meillä pallopelit sisällä on kiellettyä mutta....pallo tuppaa silti välillä lentelemään :)

  VastaaPoista
 3. Voi ihana, että saatiin neitosen kanssa inspiraation ryöppy aikaiseksi :) Otetaan uusiksi vielä ennen joulua, kerran tai kaksikin!!

  VastaaPoista
 4. Nina; ei ne kiellot tosiaan aina ole lapsilla mielessä, eikä itsekään jaksa aina olla naputtamassa ;). Sitten kärsitään seurauksista.
  Pojat pääsivät askartelun ja strösselin makuun siinä määrin, että pipareita koristeltiin jo tänään uusi satsi :).

  VastaaPoista
 5. Kauniita pipareita! Ja kyllä se orkidea kohta alkaa kukkimaan uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihmeen sitkeä kukka onkin. Uusien nuppujen auettua ei näytäkään enää niin kärsineeltä :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!