.

.

lauantai 13. lokakuuta 2012

Kynttilöitä Ikeasta


Kävin tankkaamassa kynttilävarastoni täyteen Ikeassa. Nyt näitä kuluu, kunnes joskus tammikuun lopulla alkaa kynttilänpoltto taas kyllästyttää. Niin se menee joka vuosi.

Pojat olivat Ikeassa mukanani, ja ennakkoon mietin mitenköhän reissu pikkumiesväen kanssa onnistuu. Vaan kylläpä nuo ruotsalaiset ovat fiksuja. Ikean peli- ja leikkipömpelit on aseteltu juuri sopivin välimatkoin kalustekäytävän varrelle. Lasten mielenkiinto pysyi yllä pömpeliltä toiselle suunnistaessa. Myös kartanluku osastolta osastolle oli sopiva ohjelmanumero. Lihapullien ja jätskin voimalla shoppailimme muutaman tunnin ja herpaantuminen tapahtui vasta juuri ennen kassoja. Selvittiin siis mainiosti ja lapsillakin oli kiva reissu.

Ostin eri värisiä hajustettuja tuikkuja, pieniä punertavia pöytäkynttilöitä ja valkoisia kruunukynttilöitä. Pojat käyvät kilvan nuuhkimassa kynttilälaatikon huumaavaa tuoksua. Vanilja, kaneli, suklaa ja omena siellä sulassa sovussa odottelevat ilmoille pääsyään.
Valkoiset kruunukynttilät poltan mielelläni vanhassa Riihimäen lasipurkissa. Se on paloturvallista ja kaunista katsella. Laitan purkkiin sokeria, johon kynttilä on helppo istuttaa.

Ikeassa oli jo joulurekvisiittaa esillä. Sieltä mukaan tarttui hopeahelminauha, joka sopii hyvin kynttiläasetelmaa kaunistamaan myös ennen joulua. Ostin noita 5-metrisiä helminauhoja useammankin. Uskoisin, että ne ovat varsin käyttökelpoisia somisteita vielä moneen.
Blogissa on ollut paljon kävijöitä, ja olen uusista lukijoista hyvin iloinen. On ollut mukava saada palautetta ja kommentteja. Omaksi ilokseni näitä sivuja tietenkin teen ja on erityisen mukavaa, jos joku muukin tykkää :).

Tunnelmallista ja virkistävää viikonloppua teille kaikille toivottelen!

7 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo lasitölkki & sokeri + vielä hopeiset nonparellit (?). Kynttilät niiin kuuluvat syksyyn<3

  VastaaPoista
 2. Siis hopeinen helminauha , mutta toi mieleeni hopeiset nonparellit, joita on kaapissa joku vanhentunut purkki > tuohon käyttöön vielä sopivat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne hopeapallot sopisivat varmasti oikein hyvin tähän tarkoitukseen. Hopeasokeria sokerin sekaan...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Miten mukavaa, tervetuloa seuraan :).

   Poista
 4. Kaunista, nyt tekisi mieli itsekin laittaa muutama kaunis kynttilä-asetelma, mutta eipä tässä muuttoruljanssin keskellä oikein ehdi vielä :/ Leppoisaa syksyn jatkoa sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ja tsemppiä muuttorumbaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!