.

.

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Maisemia ja havuasetelmia


Lumi antoi taas syyn kulkea ulkona kameran kanssa. Kuun heijastus sumua nostavan järven pintaan tallentui kameraan aamulenkillä. Pikkupokkarillakin onnistuu yllättävän hyvin vangitsemaan peilityynen heijastuksen.

Teimme sunnuntain aamulenkin rattikelkan ja pulkan kanssa. Lapset yllyttivät vetojuhtiaan yhä nopeampaan raviin ja lenkki kävikin kunnon päälle. Samalla totesin, että hankintalistalle tulevat uusi pulkka ja kelkka. Sellaiset uutuuttaan luistavat ja lähes itsestään liukuvat noiden melkein puhkikuluneiden kivirekien tilalle. 

Päivemmällä sumu oli jo hälvennyt ja lasimainen vedenpinta heijasti enemmän värejä. Kirpeän kaunista.
Perjantaina kuvasin lumen alle jääneitä pelargonioita ja tänään päätin vaihtaa koreihin paremmin sesonkiin sopivat asetelmat. Kuusenhavut haimme aamulenkillä metsästä. Ne ovat yksikertaisuudessaan viehättäviä ja sopivat hyvin piharakennuksen mennyttä henkivään tunnelmaan. Isot männynkävyt pääsivät kuusenhavujen seuraksi ja ovat ihan tarpeeksi "samaa paria". Isoisoisän nikkaroima lumilapio on käyttökelpoisuudessaan aivan Fiskarsin tasoa. Historiallinen lapio onkin ainoa oikea lumityöväline näihin maisemiin.

Havujen kanssa touhutessani niiden tuoksu toi voimakkaan takauman jonnekin lämpöiseen. Näitä kuvia kun katselen, niin joulustahan ne muistuttavat. Perheparlamentti päätti, että ensimmäiset jouluvalot voidaan laittaa, kun kalenterissa on marraskuu. Vielä neljä päivää...laskin aivan itse...  Kiitos vielä monista kommenteista edellisiin postauksiini. Vuorovaikutus on tämänkin harrastuksen suola :).

 Terveisin Katja

18 kommenttia:

 1. Ihanan talvisia kuvia, varsinkin tuo aamun utuinen kuva :) Aika taitava nikkaroija sinun isoäitisi, lapion täytyy olla kestävä, kun on edelleen käytössä. Tuntuu, että nykyaikaiset harjat varsinkin on kamalia rimpuloita, joista harjaosa irtoaa joka toisella vedolla. Ihanat halloween-juhlatkin olit järjestänyt! Meillä esikoisen synttäreitä vietetään usein samalla teemalla, ja toiveissa oli semmoiset myös ensi viikonlopulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran korjaan, että lapion nikkaroija löytyy miehen suvun puolelta useamman sukupolven takaa. Sama isoisoisä on nikkaroinut jos jonkinlaisia vielä kovassa käytössä olevia vempeleitä. Kestäviä tosiaan! Teillä on siis Halloween-juhlat vasta tulossa. Voi kuinka kivaa. Itse joudun odottaa nyt kokonaisen vuoden seuraavia :).

   Poista
 2. Onpa upea tuo eka kuva, wautsi <3
  Havut on menneen ajan tunnelmanluojia, se on täysin totta. Näyttää kivalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari. Hämmästyin itsekin kuinka hyvin tuo aamupäivän kuumaisema onnistui :).

   Poista
 3. Kaunista on! Minulla on VIELÄKIN ne pihakoristelut laittamatta, joita olen uhonnut laittavani. Mutta nyt on ryhdistäydyttävä, sillä kaipaan kovasti juuri havuja ja kanervia ja jotain kranssia oveen. Näin kirpparilla vanhat sukset tänään, mutta en ostanut. Jos ne ovat siellä vielä, taidan ostaa ja laittaa nojalleen oven pieleen. Tuo lumilapio on kyllä hieno! Uskon, että myös on toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on vanhat sukset (tietysti ;)) odottamassa esille pääsyään :). Toivottavasti sait sukset eikä muut ehtineet edelle.

   Poista
 4. Kaunis talo teillä kauniilla paikalla. Katselin noita aiempia postauksiasi. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Mahdoitko saada sähköpostia minulta? Tunaroin kommenttisi kanssa pahemman kerran. Piti julkaista, vaan vahingossa poistin sen. Iphonessa on niin pienet tekstit ja mulla kömpelöt sormet... Tervetuloa blogiini! Sulla on hieno blogi. Mietin muuten tuota yhtä siltaa kuvissasi, onko Porvoosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole saanut postia. Nuo tekniset kömmähdykset ovat tuttuja myös mulle... Kuvat ovat täältä jostain ;).

   Poista
 6. Myös täällä ihania kuvia, niin kuin edellisessä postauksessa :) Tuo ylin kuva on niin ihanan satumainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima...täällä on ollut viikonloppuna paljon kuvattavaa :)

   Poista
 7. Ihastuttavia kuvia! Varsinkin tuo ensimmäinen on ihan henkeä salpaavan kaunis ja herkkä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maisema tosiaan on ihan satumainen...ja hetkessä tuo näky olikin jo ohitse.

   Poista

Kiitos kommentistasi!