.

.

torstai 11. lokakuuta 2012

MasterChef Junior -inspiraatioVärisyksy alkaa uhkaavasti kääntyä ruskean puolelle. Nyt on vihoviimeinen aika iloita kauniista keltaisesta, joka pian liiskaantuu märäksi mudaksi maahan. Talon viereisen puiston ihanan vaahteran kuvasin parvekkeelta. Piharakennuksen uudehko punainen kattokin on saanut keltaisia lehtiä koristuksekseen.

Tänään olen ollut kotona kahden villikon vietävissä. Pieniin poikiin pakkautuu uskomaton määrä energiaa, jonka purkamiseksi on monesti hyvät keinot kalliit. Kun ottaa lapset mukaan kotitöihin, saa töitä (ehkä) tehdyksi ja lapset tyytyväiseksi.

Ruuanlaitto kiinnostaa eskarilaista ja 4veetä. MasterChef Junior on innoittanut pojat kokkauspuuhiin. Arkinen peruspastakastike onnistuu äidin ohjeilla suuremmitta sotkuitta.


Tomaattinen jauhelihakastike pastalle

Pojat ruskistavat naudan paistijauhelihan ja lisäävät sinne reilusti sipulia sekä useamman kierroksen mustapippuria myllystä. Jauhelihan sekaan he kaatavat kaupan tomaattikastikkeen (esim. Dolmio). Perään loraus soijakastiketta makua antamaan.

Eskarilainen on oliivien ystävä, joten kastike tuunataan herkullisilla kalamata-oliiveilla, jotka saavat muhia kastikkeessa mukavan pehmeiksi. Ja tokihan sörsseli kermaa kaipaa, joten kevytkermaa lisätään reilusti kastikkeen väriä vaalentamaan ja makua pyöristämään. Yrttimausteita sitten maun mukaan. Basilika ainakin kuuluu asiaan.

Kastike valmistuu nopeasti, mutta sille on eduksi jos sitä malttaa hauduttaa jonkin aikaa. Usein tätäkin ruokaa valmistetaan meillä isosti kerrallaan. Silloin käytetään 800g jauhelihaa ja 750g lasipurkki tomaattikastiketta. Kermaa menee koko purkki. Kastike sopii paitsi pastalle, seuraavana päivänä myös oivallisesti lämmitetyn vaalean leivän päälle juustokuoren alle.


Maistuuko lapselle mikään paremmin kuin ateria, jota on itse päässyt kokkailemaan. Tällä kertaa voikin todeta, että mitä useampi kokki, sitä parempi soppa.1 kommentti:

  1. Tuohan on hyvä vinkki käyttää soosin loppu lämpimään voileipään, kiitti !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!