.

.

torstai 22. marraskuuta 2012

Home Sweet Home


Mikä ihana tunne. Kotiaikaa on edessä useamman päivän verran. Mennyt työviikko on todella vaatinut veronsa ja kaipaan lepoa. Home Sweet Home vaatisi kuitenkin kunnon siivouksen ennen kuin voin ottaa ihan rennosti. Siinä projektia huomiselle.

Olen lisännyt kotiin vähän punaista. En sentään tonttuja vielä, mutta muuta vihjettä lähestyvästä joulusta. Keittiön kaapistojen päällä on tilaa somisteille ja sinne vaihdoin mm. punasävyiset kranssit.

Näissä kuvissa näkyy pieni pätkä keittiön kattohirsiä. Ne ovat alkuperäiset hirret, jotka otimme remontissa esille korottamalla kattoa ja paneloimalla vain hirsien välistä. Sisalköysi toimii kauniisti ja kätevästi listana hirsiä reunustaen. Keittiön omaleimainen katto vänkyräisine hirsineen on minulle talon mieluisampia yksityiskohtia.Talon keittiön katonrajassa on muutakin katsottavaa. Ystävältä sain joku vuosi sitten heinäseipään ja idean. Seipääseen olen ripustanut kauniita esineitä, ja somistus vaihtuu aina sesongin mukaan. Joulun lähestyessä seiväs saa kantaakseen vielä koristeltuja pipareita. Neilikka-appelsiinikin siinä on nähty.


Lapsilla oli tänään mummupäivä, ja anoppi oli paistanut torttutaikinasta herkullisia omenakukkasia. Nautin rapean leivonnaisen teen kanssa. Kokeilin lisätä teehen tuliaisina saatua glögihunajaa, joka antoi mukavan mausteisen säväyksen.

Näin iltahämärässä villakoirat ja tahmatassujen jäljet pysyvät piilossa. Kun pitää katseen katonrajassa, välttää myös lattialla olevat lelukasat ja muut sotkut. Huomenna on päivä uusi, ja Home Sweet Home kuvauskelpoinen myös katonrajaa alemmalta tasolta.

Leppoisaa loppuviikkoa!

Terveisin Katja

8 kommenttia:

 1. Oikein mukavia ja rentoutavia lomapäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Juuri tajusin, että tarvitsen tuollaisen seipään katonrajaan. Tallista taitaa löytyä vanha aisa siihen tarkoitukseen. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seiväs, aisa tai vänkyräinen oksa käyvät samaan tarkoitukseen oikein hyvin :).

   Poista
 3. Tosi hienot nuo kattohirret! Kannatti ottaa ne esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Kyllä kannatti, vaikka aikanaan vähän jopa epäilytti. Tumma käsittely peitti epäilyksenaiheet ja lopputulos on hyvä :).

   Poista
 4. Ihanat nuo kattohirret ja hyvä idis laittaa sisalköyttä listaksi. Ja tuo heinäseiväs on kaunis.
  Meilläkin lisätään punaista sisustukseen pikkuhiljaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sopiva määrä rouheutta sisustuksessa tuo mukavan tunnelman.

   Poista

Kiitos kommentistasi!