.

.

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Jouluverhojen tuunaus ja suklaapöhö


En ole jouluverhoihminen. Tai oikeastaan en ole verhoihminen ollenkaan siinä mielessä, että vaihtaisin verhoja sesongin mukaan. Kerran taloon hankitut ja hyväksi havaitut verhot saavat olla ikkunoissa kunnes sisustus ehkä joskus vaihtuu isommin muutenkin. Olen siis katsellut nykyisiä tekstiilejä jo reilu neljä vuotta, eikä vielä kyllästytä. Taidan olla aika pitkämielinen.

Mutta eteisen valkoisen pellavakapan olen tykännyt tuunata jouluverhoksi. Ripustin verhotankoon pitämättä jääneet joululahjalapaset, jouluisat sydämet ja pari hauskaa pikkumyssyä. Kovasti tuli jouluntuntua näihin verhoihin ilman verhojen vaihtamista.Tonttujen määrä on myös lisääntynyt. Joulu on jo ovella ja kohta täytyy keksiä muita pelotteita avuksi lastenkasvatukseen.

Joulu saisi kyllä jo tulla, sillä tämä joulunalusaika käy kohta vyötärölle. Eilen retkahdin avaamaan ensimmäisen joulusuklaarasian ja puolihuolimattomasti söin kotitöiden lomassa rasian puolilleen. Tänään jatkoin eilen kesken jäänyttä työtä eikä suklaa enää vaivaa rasiassaan. Vatsaa sen sijaan kivistää...

Oli hölmöä ostaa suklaita odottelemaan joulua. Vielä on pari rasiaa kaapissa, sillä tarjouksen houkuttamana ostin tietysti ne kolme rasiaa kympillä. Herkut eivät taida joulua nähdä.

Mukavaa viikon jatkoa!

Terveisin Katja

13 kommenttia:

 1. Kivat jouluisat koristeet! Minäkään en ole verhojen sesonkivaihtaja. Sitten vaihdetaan kun kyllästytään :) Joo, etukäteen hankitut joulusuklaat on pahoja... I know :D

  VastaaPoista
 2. Tosi hauska idea nuo tumput ja pipot! Meilläkin toikkuu samat verhot niin kauan kuin kyllästyn ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva, että on muitakin jotka ei joka sesongin mukaaan verhoja vaihda, itsellä tahtoo vaihto olla syksyin keväin. Vain keittiöön vaihdan joulunpunaisen verhon jouluksi, nyt taitaa sekin jäädä olosuuhteiden takia. Mutta tuo tuunaaminen on hieno juttu, vaihtelua.

  VastaaPoista
 4. Pitkään katsellaan samoja verhoja täälläkin! Tuohan on hieno idea, koristella verhot :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Anna, Anne, mummeli ja Marru :).
  Mukava kuulla, että muissakin taloissa pölyttyy samat kankaat ikkunoilla. Näin sentään saa jotain hauskaa vaihtelua. Ja taas aukesi uusi suklaarasia...paras jättää jatkossa rasiat kauppaan :).

  VastaaPoista
 6. Onpas kiva idea! Juuri sopivasti joulun tuntua ilman turhaa verhojen vaihtamista :) Meillä on myös samat verhot aina useamman vuoden. Mitäpä niitä joka välissä vaihtamaan :) Ja suklaa on tosiaan liian hyvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maria, kiitos kommentista. Aina vaan lisää meitä verhojenvaihtoa kaihtavia ;).

   Poista
 7. Pilalle menneen ostosreissun tilalla olen nyt etsinyt itselleni joulutunnelmaa blogeista.
  Ei kaksi ilman kolmatta, olen tänään löytänyt jo kaksi ihanaa blogia, sinä olet se kolmas :)

  Tosi hieno idea nuo verhot!! <3 Minä taas kuulun niihin kausivaihtajiin. Pikkuhiljaa alkaa väsyttämään ainainen vaihto, sillä verhollisia ikkunoita on 16. Pitäisi oppia vaihtamaan vaikka vain kettiöön ja olkkariin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mia, kiitos! Kivaa että löysit tänne ja tervetuloa seuraamaan :).

   Poista
 8. Aivan mahtava idea; tämä täytyy tallettaa muistilokeroon ensi joulun varalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät :). Ja voihan tämän toteuttaa jotenkin erilailla jo esim. pääsiäisenä, tipusia ikkunoille vaan ;).

   Poista
 9. Oi kuinka kiva idea! Täytyypä tulla tutkimaan blogiasi paremmalla ajalla kunhan ehdin :) Mukavaa uutta vuotta!

  www.elamankultahippusia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit viestin ja tervetuloa uudelleen. Pistäydynpä ehtiessäni myös sinun luonasi :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!