.

.

lauantai 15. joulukuuta 2012

Kuusijuhlaa


Tänään on talossa vietetty kuusijuhlaa...ilman kuusta. Eskarilainen täyttää viimein odotetut kuusi vuotta.

Synttärit ovat aivan joulun alla, ja tavaksi on muodostunut niiden juhliminen noin viikkoa ennen joulupukin tuloa. Synttäreille tulee talo jo laitettua juhlakuntoon, joten joulua pääsee odottamaan rennosti (=pelkkä ruuanlaittopaniikki, ei enää suursiivouspaniikkia).

Nyt tosin tuntuu siltä, että joulupöytä saa jäädä keveäksi. Viikolla hankitusta suklaapöhöstä päästyä kun iski synttäreiden johdosta paha kakkupöhö. Suolaisia joulutorttujakin tuli ehkä syötyä muutama ylimääräinen.


Aamupäivän kaverisynttäreillä oli vilinää ja vilskettä. Onneksi olimme varanneet lapsille ohjelmaa. Tietokilpailun muotoon laadittu arteenetsintä oli mieluisa ja sai vipinää juhlijoiden kinttuihin, kun aarteen kätköpaikka viimein paljastui. Yläkerran raput juostiin salamavauhtia eikä kamera meinannut ehtiä perään, kun aarrearkun kansi oli jo nostettu ylös.

Pahoitteluni kaikille synttärivieraiden vanhemmille. Lapsille varatut juhlatorvet eivät olleet niitä fiksuimpia aarrepalkintoja. Huomasin sen heti, kun kaikki kahdeksan kokeilivat torviaan yhtä aikaa. Oman väen torvet ovatkin jo päässeet jäähylle.

Lapsivieraille maistui tarjoiluista parhaiten perinteiset joulupikkuleivät ja yksinkertaiset cocktail-tikut. Tikkuihin olin pujotellut nakkeja, kurkkua, kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä. Kiiltävän värikkäät tikut olivat muutenkin lasten mieleen. Tuli todistettua, että niillä voi myös miekkailla ja käyvät ne jopa syömäpuikoiksi kermakakun nauttimiseen.


Huomenna olisi tilausta mäenlaskulle. Uusi rattikelkka vaatii koeajoa, samoin hieno Angry Birds liukuri.  Ja jos itse vedän rattikelkan aina lapset kyydissä ylämäkeen, kuluu ehkä jokunen kakkukalori ja voin vielä harkita uudelleen joulupöydän tarjoiluja.

Terveisin Katja

6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää tarjoilut! Mukavaa kelkkailupäivää huomiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kelkka tosiaan luisti tänään. Ja huomasin miten kankeaksi aikuinen itsensä tunteekaan kelkkamäessä. Ei kestä selkä eikä polvet...

   Poista
 2. Onpas teillä ollut mukavat kekkerit ! Lunta ainakin luulisi riittävän tämänpäiväiseen pulkkamäkeen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlatunnelmista ja pulkkamäestä suorastaan sääli palata arkeen... Muutama päivä, ja sitten jatkuu harrastukset ;).

   Poista
 3. Oi mitä herkkuja. Myös silmäniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Silmänilo on aina puoli herkkua :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!