.

.

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Suolainen joulutorttu adventin aamupalalle


"Nyt syttyy toinen kynttilä ja valo laajenee..."

Toisen adventin aamupalalle tein suolaisia joulutorttuja. Olen tainnut täällä blogissani joskus valottaa mieltymystäni mieluummin suolaisten leipomusten tekoon. Näin siis joulutortustakin on kehitettävä ruokaisampi versio.


Suolainen joulutorttu kinkkutäytteellä

Käytän joulutorttuihin valmista Myllyn Parhaan torttutaikinaa. Taittelen tortun sakarat kylmän veden avulla muotoonsa ja laitan täytteen taitosten päälle. Näin torttu pysyy hyvin muodossaan uunissa. Tortun sakarat voitelen kananmunalla, jos viitsin.

Suolainen täyte on tässä hyvin yksinkertainen (riittää ainakin noin 20 torttuun):
Purkillinen Creme Bonjour Cuisine tomaatti ja välimeren yrtit
Kinkkukuutioita 200g (Esim. Korpelan kevyt kinkkukuutiot)

Täytteen ainekset sekoitan tahnaksi, jonka lusikoin torttujen päälle.
Koristeeksi  kirsikkatomaatteja puolitettuna joko uuniin tai uunin jälkeen. Vihreä yrtinlehti kaunistaa valmiin tortun.

Suolaisia torttuja pitää paistaa muutama minuutti kauemman kuin hillotäytteisiä, että ne kypsyvät tarpeeksi myös keskeltä. Paistoaika 15-20 min 225 asteessa.

Maistuvat hyvältä ja ovat mukavaa vaihtelua joulutorttutarjontaan ;).




Viritin nyt auton lisäksi kotiinkin Jouluradion taajuuden. Joululaulujen myötä joulunodotuksessa pääsee oikeaan fiilikseen.

Musiikki lienee houkutellut jouluenkelit ja tontutkin ulos kaappipiiloistaan. Niitä on viime päivinä ilmestynyt sinne ja tänne. Jokaisella yksilöllä on oma tarinansa. Tämä huopaenkeli on uusimpia talon jouluasukkaita, ihanaksi lahjaksi saatu hyvän mielen tuoja.

Tunnelmallista adventtiaikaa lukijoille!

Terveisin Katja

17 kommenttia:

  1. Ompa ihana ja herkullinen idea tuo suolainen joulutorttu :)

    VastaaPoista
  2. Ei ole itselle tullut mieleen, että torttuun voisi laittaa suolaisen täytteen.
    Kiitos ideasta :)
    Ja kiitos ♥ myös kommentistsi, kiva kun eksyit blogiin :)

    Mukavaa Adventin aikaa !

    VastaaPoista
  3. Onpas tosi hyvän näköisä torttuja! Itsekin kokeilin viime jouluna ensimmäistä kertaa vähän vastaavaa suolaista täytettä ja oli kyllä hyvää! Mukavaa vaihtelua ainaiseen luumuhilloon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein myös itse suolaisia joulutorttuja ensi kerran viime vuonna. Silloin oli kaupoissa Valion yrttirahkaa, jota laitoin tuo Creme Bonjour-mössön tilalta. Siihen oli oikein ohjekin jossain lehdessä. Nythän tuota rahkaa ei enää ole saatavilla kaupoissa, joten kokeilin tällä versiolla ja toimi ihan hyvin.

      Poista
  4. Nam, nuo ovat varmasti hyviä! Mukavaa adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvin maistuivat, sillä yhtään ei ole enää jäljellä.

      Poista
  5. Täytyykin kokeilla, kun ensimmäiset makeat on jo maistettu :)
    Ihanaa sunnuntain jatkoa, nähdään ...

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapa hyvältä. Meillä tehty makeita versioita jo moneen otteeseen. Ostin juuri pekonia ja ajattelin josko sitä voisi hyödyntää suolaisiin torttuihin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonihan voisi olla oikein sopiva täyte. Taidan itse kokeilla jonkinlaista kalaversiota seuraavaksi... Makeita meilläkin on tehty ja tehdään jatkossakin. Kohta tulee tortut korvistakin ;).

      Poista
  7. hei, täähän on loistava idea. Mä en tykkää yhtään ite luumutäytteellä tai millään muullakaan hillolla täytetyistä joulutortuista, mutta noista suolasista tykkäisin varmasti. Täytyykin koklata.

    VastaaPoista
  8. Voi miten hyvältä kuullostaa suolaisena. Enemmän minun makuun, kun luumulla ;)

    VastaaPoista
  9. Hyvä idea, samasta taikinapaketista saa suolasen ja makean pöytään samalla kertaa:)

    VastaaPoista
  10. Meilläkin menee suolaset tortut testiin, veikkaan, että meidän köörille maistuvat huomattavasti paremmin kuin luumuiset versiot :) Nam, alkoi tehdä heti mieli!

    VastaaPoista
  11. Tytti, Micu, VillaVaahtokarkki, Hanna: Kiitos kommenteista! Kivaa, että sain teidätkin innostumaan perinteen rikkomisesta näin herkullisella tavalla :). Jos keksitte jonkun tosi namin uuden suolaisen täytteen, kertokaa ihmeessä mullekin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!