.

.

torstai 6. joulukuuta 2012

Taloa talveen


Sain kuin sainkin vaihdettua blogin otsakekuvan nyt talviseen tyyliin. Yrityksen ja erehdyksen kautta se meni jotenkin kohdilleen, niin kuin moni muukin asia täällä blogini teknisessä toteutuksessa...

Oikea talvisää innosti minut viimein "sisustamaan" myös ulkona. Havuköynnös valoineen pääsi tutulle paikalleen ulkosaunan oven päälle.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi sytytimme ulos soihdut. Loppukesästä hankitut soihdut syttyvät talon pihassa pienemmästäkin syystä. Lamppuöljyllä palavat soihdut ovat korvanneet meillä pihatulet ja kynttilät. Täyteen tankattuna soihtujen valotunnelmasta saa nauttia melkein puoli vuorokautta, eikä liekki pelkää tuulta tai myrskyä. Kaunista ja kätevää. Suosittelen soihtuja myös muille kynttilänkuluttajille.


Talon sisäänkäyntiä koristaa toinen lumen mukavasti verhoama havuköynnös valoineen.

Vanhat sukset lienevät aika monen talon oven pielessä. Ainakin täällä blogistaniassa näitä on näkynyt jo useita. Meillä sukset ovat todella "talon sukset", ihan aidot esi-isien hikilaudat. Niillä on nykyään myös laduntekokäyttöä, sillä leveillä suksilla poljetaan pikkupojille pihapiiriin sopiva harjoituslatu.


Ulkopuuhien jälkeen ihastelin kuurankukkien verhoamia ja valokranssin sävyttämiä näkymiä talon yläkerran ikkunoista. Puhtaan lumen luoma talvimaisema on kaunis!

Hyvää itsenäisyyspäivää ja pian alkavaa viikonloppua!

Terveisin Katja

10 kommenttia:

 1. No niin on ihanan tunnelmallisia kuvia, kaunista ... Kyllä lumi on kaunista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. Tänään lunta tuli vielä lisää ja sain kivan iltatreenin pihaa kolatessa :). Hyvä syy perjantaiherkuille...

   Poista
 2. Aivan ihanan tunnelmallisia talvikuvia, ihastuin varsinkin noihin soihtuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soihdut on mun suosikki myös. Elävä tuli on tunnelmallinen aina. Soihtuja voi myös kätevästi siirrellä eri paikkoihin. Tekis mieli hankkia vielä muutama noiden neljän lisäksi...oikein soihtukuja pihaan ;).

   Poista
 3. Todella kaunista ja tunnelmallista!

  VastaaPoista
 4. Nuo soihdut ovat kyllä tosi juhlavan näköisiä!

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja tunnelmallinen pihapiiri teillä talviasussaan! Mistä olet nuo soihdut hankkinut ja mitä tiloja tuolla teidän piharakennuksessa on? Piharakennukset on jotenkin kiehtovia, juuri seikkailtiin tyttöjen kanssa läheisessä metsässä tutkimassa parin autiotalon piharakennuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Soihdut on ostettu suoraan maahantuojalta. Vähän vastaavia löytynee hyvin varustelluista rautakaupoista.

   Piharakennus on 1900-luvun alusta ja olemme remontoineet sen ulkopuolelta. Sisällä rakennuksessa on vielä remontin alla oleva pihasauna (se on ihana, mutta kesken ;)). Pukuhuonekin sinne rakentuu joskus...nämä on ikuisuusprojekteja.
   Lisäksi rakennuksessa on varastotilaa ja puuvaja. Pieni juttu pihasaunarempasta löytyy tästä linkistä http://nainentalossa.blogspot.fi/2012/08/sananen-saunasta.html

   Poista

Kiitos kommentistasi!