.

.

perjantai 25. tammikuuta 2013

Laskiaispullia ja vastauksia


Nämä pullat ovat huijausta. En edelleenkään ole innostunut taikinaterapiasta, vaan jaan Viivin painokelvottomat ajatukset leipomisen ihanuudesta. Huonolaatuinen jo aiemmin julkaistu kuva lempparisarjiksesta ansaitsee toiston, sillä sanoma on väkevä.


Mutta kiitos sille, joka keksi pakastealtaaseen Pirkka pikkupullat. Niiden ansiosta meillä "leivotaan" laskiaispullia usein. 4vee luulee leipovansa, kun saa sutia kananmunaa pullien päälle ja ripotella raesokeria ronskin ottein. Talon valtaa aito pullan tuoksu, eikä äidiltä mene hermot kertaakaan. Siivo säilyy, idylli pysyy ja vahvistuu.

Ja mikä parasta. Nämä pullat eivät todellakaan kalpene aidoille. Mikä tahansa maistuu taivaalliselta, kun sen sisään lykätään pihtailematta kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Nami! Kannustan kaikkia perheenäitejä joukolla pakastealtaalle. Jää sitten aikaa myös mäenlaskulle.

Huijauspullapostauksen lopuksi vastailen Villa Vaahtokarkin esittämiin 11 kysymykseen. Olen jo kertaalleen vastaavaan haasteeseen tarttunut enkä nytkään keksi itse uusia kysymyksiä jakaakseni niitä eteenpäin. Napatkaa siis halukkaat Villa Vaahtokarkin kysymykset matkaanne jos huvittaa.

Villa Vaahtokarkin 11 kysymystä haastetuille:

      1. Mikä on mielestäsi tärkein elämäntaito, jonka haluat/haluaisit lapsellesi välittää?
Haluaisin välittää positiivisen elämänasenteen sekä ymmärryksen siitä, että jos jotain haluaa, sen eteen kannattaa ponnistella.

2. Onko sinulla kodissasi mielestäsi jokin `sisustusklisee`, jos on, niin mikä? 
Kokoelma Aalto-vaaseja eri kokoisina. Tästä kliseestä pidän. Myös valokuvia on aika paljon esillä, mikä on niinikään itselle tärkeä juttu.

3. Mikä on kodissasi kauneinta?
Pidän erityisesti keittiön omaleimaisesta katosta, missä vanhat hirret on otettu esille. Takkahuoneen puoli olohuonettamme on esteettisesti mieluisin. Ja parveke on kesällä I-H-A-N-A.

4. Mikä on epäesteettisin/ rumin asia tai esine kodissasi, jolle haluaisit tehdä jotakin?
Kylpy-/pyykkihuoneen jokapäiväinen kaaos. Enkä saa itsestäni irti tarpeeksi, jotta asia jotenkin korjaantuisi.

5. Oletko unelma-ammatissasi/ -työssäsi/ opiskelupaikassasi?
En sanoisi olevani unelma-ammatissani. Enkä tiedä mikä sellainen olisi. Olen kuitenkin tyytyväinen opiskelualaani ja sen suomiin mahdollisuuksiin.
 
6. Osaatko soittaa jotakin soitinta, jos osaat, mitä?
Osasin soittaa pianoa ja minä typerä menin kadottamaan taitoni. Ehkä sen voisi vielä oppia, jos harjoittelisi.
 
7. Sattuma vai tarkoitus?
Tarkoitus!
 
8. Minkälainen olet kuluttajana? Ale vai ovh?
Ehdottomasti ale. Ale-löytöjen tekeminen tuo onnistumisentunteen, jota en ikinä saisi ostamalla jotain ovh-hintaista. Ruoka taitaa olla ainut, missä en tingi ja etsi alehintaa ;). Sukujuuria Laihialta…
 
9. Onko jokin tietty luonteenpiirre tai käyttäytymistapa, jota sinun on vaikea sietää itsessäsi tai muissa?
Aikaansaamattomuus, vetelehtiminen ja laiskuus ärsyttää sekä itsessä että muissa. Turha asioiden surkuttelu ilman toimintaa liittyy myös tähän. Tietynlainen itsekeskeisyys on lisäksi piirre, jolle olen allerginen. Olen mielelläni kuuntelija, mutta arvostan myös keskustelukumppanini kuuntelevia korvia.

10. Mikä on paras vinkkisi bloggausajan löytämiseen?
Bloggaa, kun muut katsovat televisiota.

11. Mikä on paras vinkkisi järjestyksen ja siisteyden ylläpitämiseen?
Kaikilla tavaroilla tulee olla oma paikkansa, ja se pitää opettaa kaikille perheenjäsenille. Vinkin toimivuus käytännössä onkin vähän sitä sun tätä. Teoriassa ohje on kuitenkin pettämätön.

Näiden paljastusten myötä toivotan mukavan rentoa viikonloppua kaikille lukijoille!

Terveisin Katja 

18 kommenttia:

 1. Varmasti herkullisia pullia, korvapuusteja oon kanssa pakastealtaasta joskus ostanut... hyviä ja nopeita :)
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. :))) Toi pullasarjis oli niin hyvä samoin kuin pakasteallasohje. Mäkään en ole vuosiin tehnyt laskiaispullia itse vaan olen samoilla linjoilla, ettei pyöreisiin peruspulliin kannata hermoja ja aikaa tuhlata. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki ihanista vastauksistasi kysymyksiin! Osasit kuvata myös tuon aleostamisen pointin eli onnistumisentunteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että muutkin oikovat pullatouhuissa. Ollaan tosi fiksuja! Ja tuo Viivi ja Wagner -pätkä on mun all-time-favorite. Taidat sinäkin tietää mistä tuossa ale-innostuksessa on kyse :D.

   Poista
 3. Meilläkin leivotaan aina noin, hyviä ovat ja takuuvarmoja, jos vaikka vieraita on tulossa...
  Ihania vastauksia, ilo oli lukea!

  VastaaPoista
 4. Pakastekorvapuustit pelastivat aikoinaan monen monta kertaa tämän äidin pulasta, kun lapsi ilmoitti illalla klo 9, että ai niin, huomenna on mun vuoro pitää kahvilaa - koulussa pidettiin kahvilaa kansalaisopistolaisille ja oppilaat (äidit) hommasivat pullat myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä kauhukuva...onneksi meillä on pakastepullat ;).

   Poista
 5. Meillä on täysin sama laskiaispullataktiikka :) Vaikka muuten leipomisesta tykkääkin, niin pullataikinan veivaaminen on ollut mielestäni juurikin Viivin ja Wagnerin kuvaamaa touhua. Löysin Pirkan pakastealtaan pullat noin kymmenen vuotta sitten, enkä ole sen koomin taikinaa itse vaivannut. Muistan, kuinka ensimmäiset vieraat, joille pullia syötin, ihasteli, kuinka hyvää pullaa olen leiponut =D Sillä kerralla en tohtinut kertoa, että ovat pakastealtaasta, mutta sittemmin olen tietoa jakanut, toisin välillä aina pelännyt, että pulmien valmistus lopetettaisiin.

  Mä olen jo aika monta vuotta miettinyt, että mikä se haaveammatti olisi. Olisi helpompi pyrkiä haaveita kohti, kun sen osaisi itselle määritellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä suotta paljastamaan hyvää reseptiä, jos ei ole pakko :).
   Mä luulen, että joka hommassa vaihtelee fiilis innostuksesta turtumukseen. Aina tulee jotain, joka kääntää suunnan puoleen tai toiseen. Vai olisiko todella jossain olemassa sellainen jobi, jossa innostus säilyisi iäti...Se olisi hienoa!

   Poista
 6. Naisen on hyvä olla armollinen itselleen, vaikka näissä pullantuoksuisissa hommissa :)
  Ilahduin blogisi arkisesta onnesta..siitä yritän itsekin löytää ilon aihetta ja kirjoitella blogini sivuille.
  Jään seuramaan matkaasi :)
  Kaunista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä ja tervetuloa seuraan. Tulenkin hetimiten vastavierailulle :).

   Poista
 7. Nyt kolahti tuo pullajuttu niin kohdilleen, että jään tänne samantien :). Täsmää ihan täysin omaan pullafilosofiaani. (Yhden kerran (ensimmäisen ja viimeisen) olen pikkupullia leiponut. Kauniita olivat, kun uunista otin, mutta hävisivät tomuna ilmaan, kun niihin koski..).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että kolahti. Tervetuloa jäämään :).

   Poista
 8. No nyt alkoi tehdä mieli laskiaispullia :) Ja kun noin helpolla saa, voi olla , että näitä huijauspullia löytyy kohta meidänkin pakkasesta- ihan vaan vieraiden varalle ;)

  VastaaPoista
 9. Oi, autuutta, en siis olekaan ainut äiti, joka pyöräyttää pullat pakkasesta!Jes. Joskus tunsin hirmuisen pistoksen, kun tyttö kysyi: äiti mikset sä koskaan leivo pullaa??

  Terveisiä täältä hiljaisuuden keskeltä. Äänihuulet tarvitsivat totaalilevon, kun ääni sortui ja nyt lapsilla ja miehellä on seuranaan kirjoittamalla kommunikoiva äiti. Kuulemma hassua.

  Valoa päiviisi! Niihin pullantuoksuisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Eikö olekin hienoa löytää muita pullanleipomisessa oikovia. Ehkäpä aloitankin paljastusten sarjan ja jaan huojennusta oikein urakalla ;). Koitahan parantua, hiljaisuus tekee joskus ihmeitä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!