.

.

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Mattolaiturilla


Mäntysuovan tuoksu. Raidalliset räsymatot tuulessa kuivumassa. Kesä.

Meillä tuoksuvat vastapestyt matot koko kesän. Naapurissa on perinteikäs matonpesupaikka, jonka kylkiäisinä mäntysuovan raikas tuulahdus viipyilee pihamaalla. Eipä tarvitse itse siivota ja ahertaa, kun ahkerat mattopyykkärit kansoittavat mattolaituria aamusta iltamyöhäiseen. Omat matotkin näyttävät heti paljon puhtaammilta, kun niitä katselee mäntysuovan tuoksu nenässä.


Meiltä ei ole innostuttu mattopyykille, mutta laiturilla aikaa kulutetaan toisin. Onki ja virveli ovat kovassa käytössä. Ja kun päivän aikana oikein kovasti kalastaa, vielä nukkumaan mennessäkin silmissä vilisee aaltojen mukana kieppuva punavalkoinen ongenkoho. 

Saalista saisi kyllä tulla paremmin. Järvestä nousi tänäänkin vain pari polkupyörää ja useampi metrinen partahauki. Särkiä ei edes lasketa. Tässä vaiheessa kesää saalis tuntuu kuitenkin olevan kalastajille vielä toisarvoinen juttu.


Kesälomaterveisin Katja

7 kommenttia:

 1. Voisin istua onegen kanssa laiturilla, vaikka ei olisi matoa koukussa. Voisi ajatella ahvenia ja rentoutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Mulla on ihan sama kalastusfilosofia. Sitä paitsi ilman matoa ei tarvisi koskea lieroihin...eikä irrottaa sätkivää kalaparkaa koukusta ;D.

   Poista
 2. Mattolaiturit alkavat olla aika harvinaisia nykyään, mutta kyllä niistä vaan ihanan kesäfiiliksen saa ja lapsuuden kesämuistot palautuvat mieleen. Rentoa kesäpäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäntysuovan tuoksu vaan kuuluu kesään...ja se rapsakka ääni, kun juuriharjalla hangataan räsymattoa :).

   Poista
 3. Ihanan kesäinen kuva. Meidän kodin lähellä on parikin Lempäälän matonpesulaituria. Täytyneen mennä käymään toisessa pian, sillä ekaa kertaa on semmoinen matto meillä, jonka voi pestä itse :D

  Iloista viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole käytössä yhtään "pestävää" mattoa. Melkein harmi ;).

   Poista
 4. Meinasin ensin sanoa,että oletpas ollut ahkera , kunnes aloin lukemaan :D Puhtaat , ulkona pestyt ja kuivatetut matot tuoksuvat ahh - niin hyvälle ! Meillä pari mattoa kaipais kyllä pesua ... Hyvää lomanjatkoa !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!