.

.

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mansikkarahkakakkua pitsiliinoiltaYstävän kyläily on paras syy leipoa jotain hyvää. Tein Valion reseptillä mansikkarahkakakun, joka osoittautui huikean herkulliseksi. Raikas kakku ei ollut yhtään liian makea ja maistui sekä lapsille että aikuisille.

Koska olen melko laiska leipuri, arvostan myös korkealle kakkureseptin helppoutta ja leipomuspuuhan nopeutta (hyytymisaikoja ei lasketa leipurin ajankäyttöön). Paras kakku on mielestäni sellainen, jota tehdessä tarvitaan vain vähän rämisevää vatkaintani, ja jota pääsee varmasti koristelemaan. Plussaa on myös se, että kakkua tehdessä ei tarvitse kyttäillä uunin luukkua ja arvailla kakun kypsyysastetta. Näillä kriteereillä tämä kakku on kyllä yksi parhaista. Niin, ja se resepti löytyy täältä, jos joku näistä ylisanoista innostuu kokeilemaan itse.
Nautimme iltapäiväkahvit tietenkin paviljongissa, jonne olin levittänyt mummujen vanhat liinat. Itse asiassa kirjotun perintöliinan alla on toisen mummun pitsikirjailtu perintölakana. Sisätiloissa vierastan ihan näin romanttista tyyliä, mutta tällaiseen kesäiseen käyttöön liinavaateaarteet ovat parhaimmillaan. Eikä kaatuvat mehumukit haittaa yhtään, sillä mahdolliset uudet ikitahrat ovat vain oman aikakautensa lisä liinoissa jo ennalta oleviin vuosikertaroippeisiin :).Ihanaa viikonloppua lukijoille!

Terveisin Katja

8 kommenttia:

 1. Herkkukakku! Ajattelin että viikonloppuna pitäisi tehdä mansikkakakku loman kunniaksi. Muuten tuollaiset vanhat pitsiliinat ovat todella ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä on monia syitä leipoa mansikkakakku, ja tuo loman alkaminen yksi parhaista. Ihanaa lomaa sinulle!

   Poista
 2. Kaunis kakku, kauniilla kattauksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikoista ja isoäitien pitseistä ei muuta saakaan :).

   Poista
 3. Nyt on kyllä niin herkun näköinen kakku, että! Kaunis pitsiliina ja aivan ihana tuo teidän paviljonki myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Näistä nautitaan pitkin kesää...

   Poista
 4. Herkullisen näköinen kakku :) Mielettömän upea teidän paviljonki, siellä kyllä viihtyisi pidempäänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :). Kyllä viihdymme, kovasti hyvin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!