.

.

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Paviljongin uudet verhot


Keväällä kerroin uuden paviljongin hankinnasta täällä. Paviljonki onkin ollut kovassa käytössä, sillä aurinkoisella säällä olemme lounastaneet ja kahvitelleet aina katoksen alla. Illan tullen ulkoruokinta taas siirtyy auringon mukana parvekkeen puolelle.

Tänään vihdoin sain mieheni avustuksella ripustettua paviljonkiin somisteverhot. Ystäväni oli hankkinut samanlaiset verhot jo viime kesänä ja niihin ihastuneena tuli tarpeen tehdä verhokeikka Ikeaan. Kuten mikään Ikeasta hankittu, myöskään verhot eivät päätyneet paikalleen ilman ärräpäitä. Tarpeeksi kireän siimaripustuksen rakentamiseen tarvittava sorminäppäryys oli hukassa sekä asentajalta että avustajalta. 

Paikallaan verhot nyt kuitenkin ovat, ja paviljonki sai kerralla uuden ilmeen. Verhoilla on somistuksen lisäksi myös käytännöllinen tehtävänsä pitää puskasta hyökkivät hyttyset loitolla. Ja saattaahan noista olla myös hieman tuulensuojaksi tarpeen mukaan.


Paviljongin pöydälle hankin jo aiemmin Tiimarin poistopisteestä pirteän vahakankaan. Mummun kirjomat kukkapitsiliinat sopisivat kyllä paviljongin tunnelmaan, mutta tällä ruokailijakokoonpanolla käytännöllinen vahakangas lyö laudalta vaihtoehdon.

Luonnonkukkia pitäisi näin kesällä kerätä maljakoihin ahkerammin. Meillä sentään pikkupojat tuntuvat olevan vielä kiinnostuneita kukkien poimimisesta ja ilahduttavat äitiä suloisilla kimpuilla.Toivotaan jatkoa näille kauniille kesäsäille, jotta ulkoruokinta olisi mahdollista läpi heinäkuun ja paviljongille olisi paljon käyttöä.

Terveisin Katja

12 kommenttia:

 1. Onpa ihanan näköistä! Me ostettiin paviljonki pari kesää sitten. Tänä kesänä katosta laitettaessa huomattiin, että siinä oli homepilkkuja, joita en saanut pois vaikka kuinka pesin. Nyt on paviljonki ilman katosta, kun en ole löytänyt mistään varaosana. Osaisitko sinä vinkata, mistä sellaisen voisi löytää? Meillä Jyskin paviljonki eikä sieltä saa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli aiemmin Jyskin paviljonki, jonka katto niinikään homehtui. Jyskissä on joskus talvikautena myyty siihen varaosakattoja, mutta niitä ei ollut tarjolla enää keväällä kun itse kyselin. Tämä meidän nykyinen paviljonki on Clas Ohlsonilta ja heillä on jatkuvassa myynnissä valkoinen varaosakatos, joka sopii tähän 6-kulmaiseen malliin.

   Poista
 2. Onpas ihanan kesäisen näköinen :-)
  Tuulen suhinan kuulee ja tuntee!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kokonaisuus, ei ihme että on kovalla käytöllä. Sopii varmasti upeasti talokaunottarenne kylkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään paviljongista koko ajan enemmän ja enemmän. Mitä herkkuja siellä saakaan ;).

   Poista
 4. Ihanalta näyttää. Sääskisuojat on kyllä usein tarpeeseen, ettei tarvi hiuksia haarukka kädessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nuo verhot ovat osoittautuneet todella käteviksi nimenomaan itikoiden karkottamisessa. Puskan puolelta kun pitää verhot kiinni, saa olla melko rauhassa hyttysiltä.

   Poista
 5. Minäkin virittelin samoja siimanauhoja leikkimökin verhoille ja kyllä koetteli hermoja..

  VastaaPoista
 6. Paviljonkiin verhoja etsiskelen ja eksyin tänne, kysyisinkin mitkä ikean verhot on kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muista verhojen nimeä. Mutta kyse on niistä tosi edullisista muutamien eurojen verhoista. Niitä raaskii ostaa paviljonkiin monet. Kangas on hyttysverkkomaista ja täydellinen ulkokäyttöön.

   Poista

Kiitos kommentistasi!