.

.

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Rapujuhlat


Heinäkuun viimeinen viikonloppu on rapujuhlaviikonloppu. Totesimme, että juhlista on hyvää vauhtia muodostumassa oikein odotettu perinne, jolla saamme myös tehokkaasti houkuteltua lapsenvahdit viikonloppukylään musiikkijuhlien ajaksi.

Paviljonkiin kannetaan juhlava saalis ja armoton nikkarointi rapujen kimpussa voi alkaa. Joka vuosi ensimmäisten saksiniekkojen avaaminen on yhtä vaikeaa. Rapujen kanssa tarjolla on tilliä, uutta sipulia ja paahtoleipää. Lisäksi pöydässä on ruokaisa salaatti ja valikoima asiaankuuluvia ruokajuomia.

Meidän juhlissa etikettiin kuuluvat laulut jäävät pois. Sen sijaan pöydässä huokaillaan alituiseen makuelämyksen ja kesätunnelman ihanuutta ja pelätään rapujen hupenevan liian pian. Se on aina turha pelko, sillä ähky tulee varmasti ennen kuin ravut on syöty.
Terveisin Katja

16 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia, sopivia tunnelmia loppukesään.
  On aika pitkä aika siitä, kun itse söin viimeksi rapuja. Tuskin edes muistaisin enää, miten se tapahtuu. Teillä maistuu lapsillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset ravut tosiaan menevät aina tumpeloidessa, kunnes muisti virkistyy ja syötävääkin löytyy. Tuo kuoriminen on oikeastaan yksi ohjelmanumero :D. Lapsia ravut kiinnostavat kovasti. Tuleva ekaluokkalainen syö mielellään ja 4veekin maistaa.

   Poista
 2. Kauniita kesäisiä postauksia kurkkimassa! Ja ihanaa, teille on tulossa perheenlisäystä!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija, kiva kun kävit ja tervetuloa toistekin :).

   Poista
 3. Rapukestit on vaan niin kivoja ;) Kauniita kuvia olet taas saanut! Kiitos myös ihanasta viestistä blogiini <3 Arvonta alkoi tänään, muista osallistua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä tulla arpajaisiin, nyt heti :).

   Poista
 4. Ah, rapukestit. Niissä on aina niin ihana tunnelma ;-D

  VastaaPoista
 5. Kauniit juhlat ja tunnelma:) Minulle ravut ovat vierasta ruokaa -en osaisi niitä syödä. Joskus ravintolassa olen vain syönyt sellaista kastiketta, jossa oli jotain rapua ja muistan, että se oli hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tutustunut rapuihin tällaisenaan vasta 10 vuotta sitten ja ensimmäiset omat ravut keitettiin viime kesänä. Lasten kanssa rapujen pyynti merroilla on kivaa puuhaa.

   Poista
 6. Täällä kieli pitkällä katselen teidän rapulautasta :) Kyllä meidänkin täytyy perinteiset rapukestit järjestää kun viime vuonna jäi vallan välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti kestit pystyyn. Siinä ei paljon muuta tarvitakaan kuin rapuja ja niitä syöviä iloisia ihmisiä :).

   Poista
 7. Blogistani löytyy sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyypä tutustua haasteeseen :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!