.

.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Ihan(alla) retkellä


Kesäisen aurinkoinen elokuun iltapäivä kaksin ekaluokkalaisen kanssa. Mitä tekisimme? Lapsi ehdottaa eväsretkeä, josta on ollutkin jo puhetta. Kolmioleivät ja tykötarpeet reppuun, kaakao valmiiksi termariin ja bonuksena retkihenkistä kirjallisuutta kainaloon.

Tunnen salaista iloa, kun poika haluaa metsäretkelle. On mahtavaa jakaa yhteiset intressit :). Eväsretken varjolla pääsen myös räpsimään ison kasan kuvia kauniista elokuusta.


Vauvamasu sanelee retkikohteeksi lähimetsän ja valikoi levähdyspenkkien merkitsemän reitin. Päätämme kuitenkin kulkea polun sijasta enimmäkseen polun viertä ja katsella tavallista tarkemmin ylös ja alas. Tarkoituksena on tehdä löytöjä.
Totean taas, että aikuisena muuttuu monessa asiassa tyhmemmäksi. Ekaluokkalainen tietää jo nyt monet kasvit ja luonnonilmiöt äitiään terävämmin. Minne se kaikki oppi on omasta päästä kadonnut? On tainnut luonnontieto hukkua "tärkeiden asioiden" alle. Luojan kiitos meillä on sentään Google. Voin pelastaa kasvoni edes jälkikäteen ja nimetä muutaman kohtaamamme ökkömönkijäisen.Päivä on kuuma, suorastaan paahteinen. Puiden suojassa lämmin kaakao on silti ainut oikea retkijuoma. Ja olin taas kaukaa viisas, kun tein mukaan mielestäni liian suuret eväät.

Ja kyllähän niitä löytöjä sitten tehtiin. Kuviin pääsi pakeneva sorsa (yksi kymmenistä) ja kotilo, jonka asukilta tiedustelimme poutasään jatkumista. Hienoin löytö oli iso musta koppis, jonka valistunut Google-arvaukseni nimesi joksikin jääräksi.
Näiden kuvien myötä suosittelen metsään menoa kaikille lukijoille. On niin virkistävää olla välillä ihan(alla) retkellä :).

Terveisin Katja

12 kommenttia:

 1. Metsässä on mukava kuljeskella :)

  VastaaPoista
 2. Pääsit retkelle vielä parhaassa seurassa ;-D

  VastaaPoista
 3. Aivan upea retki. On todella kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin oli, ihana retki. Ja kaunis sää kruunasi kuvat.

   Poista
 4. Oi, onpa ihania kuvia :) Hauskan jääränkin löysitte metsästä. Kuulostaa niin kovin tutulta tuo, että jälkikasvu on huomattavasti paljon paremmin perillä kaikista kasveista, linnuista, kaloista yms. Itse joutuu aika usein tuumimaan vain, että kyllä mä tämän joskus olen tiennyt ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Näin se menee, että meidän on vain tunnustettava tosiseikat ja otettava korvat höröllä opiksemme :).

   Poista
 5. Ihana retki teillä! :))))
  Iloista torstaita teille!

  VastaaPoista
 6. Kauniita retkikuvia. Eikö se niin ole, että kun kaiken oppimansa unohtaa, jää jäljelle sivistys. Ei siis huolta. Oppi vain muuttaa muotoaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tuohan on vasta viisas ajatus. Uskotaan näin. Kiitos :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!