.

.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Pihasaunan pukuhuoneremppaa ja DIY-taidetta


Pihamme 100 vuotta vanha ulkorakennus ehostuu joka kesä jonkin verran lisää. Viime elokuulla kerroin saunarempasta, jonka myötä olemme saaneet nauttia aidoista löylyistä piharakennuksen hirsisaunassa. Saunarempasta juttua löytyy täältä.

Tänä kesänä remppavuorossa on ollut saunan pukuhuone. Huoneen rakentaminen joka suuntaan viipperään piharakennukseen on ollut melkoinen homma, ja lopputulos onkin alkuperäiseen nähden todella onnistunut. Miesväki on ollut kesän edetessä innokkaasti remppa-asialla pienimmästä suurimpaan.


Pukuhuoneen seinät ja katto paneloitiin ja maalattiin valkoiseksi. Lattialankkuihin valittiin vaaleanharmaa sävy. Lattialistat ovat talomme alkuperäisiä lattialistoja, jotka sopivat hyvin vanhan piharakennuksen tyyliin. Katonrajaan asennettiin listaksi juuttiköyttä, josta on tullutkin meille jo jonkinlainen suosikkimateriaali eri kohteisiin myös sisällä talossa.Pukuhuoneen sisustuksessa on tarkoitus hyödyntää talosta löytyneitä vanhoja esineitä ja pienhuonekaluja. Visioin huoneeseen saaristolaishenkistä tyyliä räsymattoineen.

Mieheni keksi taiteilla huoneen seinälle jo katseenvangitsijaksi taulun. Vanha puinen mela kiinnitettiin narulla leveään lautaan, joka purettiin ulkorakennuksesta remontin tieltä. Lauta käsiteltiin saunasuojalla mustaksi. Kehykset tauluun tehtiin niinikään juuttiköydestä. Taulusta tuli mielestäni todella hieno ja sen ympärille on inspiroivaa kehitellä muu sisustus.
Kuvissa vilahteleva ovi saa jäädä alkuperäiseen kuosiinsa. Hilseilevä maali ja ruostuneet haat ovat kaunis muisto rakennuksen menneistä vuosista.


Varmasti vielä jatkossa palaan pukuhuoneen sisustukseen. Hämeessä edetään hitaasti ja tämäkin projekti on ollut vireillä jo pari vuotta. Hitaasti hyvä tulee ja tässähän nähdään, että valmiiksikin asti välillä jotain saadaan :).
 

Terveisin Katja


23 kommenttia:

 1. Hyvinhän remontit sujuvat kuin on noin pätevää porukkaa omasta takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös, olen kyllä syystäkin ylpeä tuosta remppaporukasta :).

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Anna, kyllä siitä tosiaan tulee oikein kiva jahka saadaan vielä oikeat tavarat oikeille paikoille :).

   Poista
 3. Siitähän tulle oikein upea kesäkammari. Tuo melaidea on niin tyyliin sopiva kuin vain olla voi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkammari on juuri oikea sana. Olen nimittäin ajatellut sille sellaista yleiskäyttöä...ei pelkkänä pukuhuoneena :).

   Poista
 4. Voi miten nättiä! Ja ihana sauna <3

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos. On upeaa, että paikka alkaa viimein olla kuosissaan ;).

   Poista
 6. Hieno tuosta tulee!
  Melataulu on upea ;-)

  VastaaPoista
 7. Todella hieno. Melat ja airot ovat muutenkin nyt suosittuja sisustuksessa, ja sehän on kiva, jos löytyy omasta varastosta ettei tarvitse hankkia uutena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän varastoista löytyy vaikka mitä. On se vaan hyvä, että suvussa on tykätty säilöä ;).

   Poista
 8. Sekö melataulu että katonrajan köysi ovat mainiot ! Ideoita piisaa , näköjään teillä molemmilla ja pojat hommissa , hienoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. Ideoita tosiaan piisaa, vielä kun toteutus olisi aina yhtä joutuisaa ja innokasta. Onneksi tuo miesväki on minua ahkerampaa myös toimimaan ;).

   Poista
 9. Vautsi, miten kivan näköistä. Taidan pistää tuon juuttiköysijutun korvan taakse, kun ikkunan karmien ja seinälaudoituksen väliseen rakoon sitä ehdin jo ajatellakin. Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Meillä on juuttiköyttä käytetty saunan puolella myös nimenomaan tuossa sun kaavailemassa tarkoituksessa. Ja toimii oikein hyvin. Köysi on helppo myös kiinnittää viimeistelynaulaimella (kuulemma ;)).

   Poista
 10. Vau, näyttääpäs hienolta! Ihanan vaalea ja kivoja yksityiskohtia! :)

  VastaaPoista
 11. Melataulu on ihan ykkönen! Siinäpä onkin se taito, että osaa vaalia vanhaa ja kuitenkin retusoida samalla kauniiksi ja uudeksi. Tsempit sinne, kaunista on.

  VastaaPoista
 12. Melataulu on ihan ykkönen! Siinäpä onkin se taito, että osaa vaalia vanhaa ja kuitenkin retusoida samalla kauniiksi ja uudeksi. Tsempit sinne, kaunista on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!