.

.

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pizzasunnuntai


Meillä paistetaan pizzaa melko harvoin.  Syykin pizzatalkoiden harvinaisuuteen on selvä, sillä yleensä pizzatouhu ei mene meillä ihan kuin Strömsössä tai Olgan keittiössä. (Olga Temonen hehkutti tällä viikolla Olgan kotona - ohjelmassaan, että pizza on heillä pikaruokaa, koska sen valmistus on niin nopeaa ja vaivatonta.)

Niin, meillä kolme pellillistä pizzaa tarkoittaa vähintään viiden tunnin täydellistä kaaosta keittiössä ja jauhovanoja pitkin taloa lasten kulkemilla reiteillä. Taidamme käyttää Olgan kanssa eri reseptiä, kun en tunnista touhun nopeutta ja vaivattomuutta. Tänään kuitenkin olin niin voimani tunnossa, että päätin toteuttaa pizzashown.


Jotain yhteistä meillä on Olgan kanssa. Yritän ottaa lapset mukaan kokkaustouhuihin aina kun mahdollista. Toivon, että näin saisin poikakolmikosta jonkun innostumaan kyökkitouhuista sen verran, että tulevaisuudessakin saisin taitavan apulaisen jakamaan kanssani tämän suurperheemme muonitusurakkaa. Toistaiseksi apulaisilla on intoa riittänyt.


Ja välillä into purkautuu myös hieman kyseenalaisesti. Jauho pöllyää kivasti, kun siinä kaahaa.Lapset valitsivat pizzaansa varmat maut; tonnikalaa, kinkkua ja ananasta. Aikuisille tein oman suosikkini, johon tuli tonnikalaa, tomaattia, punasipulia, oliiveja ja rucolaa. Ja tuhdimman version, johon laitoin kinkkua, tonnikalaa, pepperonisalamia, ananasta ja sipulia. Millainen on sinun suosikkipizzasi?Pizzaähky ja hikinen keittiönsiivousurakka vaativat piristävää ulkoilua. Meillä onneksi paistoikin tänään aurinko ja ulkoilusää oli mitä mainioin.


Viikonlopun päättäköön löylyt pihasaunassa. Kiuas jo lämpenee ja pihassa tuoksuu ihanasti savulta. Näillä eväillä uuteen viikkoon.


Terveisin Katja

6 kommenttia:

 1. Näyttää todella hyvältä!
  Itse pyysin miehen tuomaan pizzatarpeita kaupasta, että saisin huomenna toteuttaa pikkupizza-urakan perheen pienimmäoisen kanssa.
  Pizzaa meillä tehdään aika usein, mutta kyllä, on työläs herkku tehdä!

  Ilma oli mitä mainioin mutta täällä päässä kylää tuuli tuiversi viiltävän kylmästi :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvää se olikin. Piilotin puoli pellillistä pakasteeseen, mutta muuten on pizzat jo melkein syöty :). Tänään on sää ollut taas aika vaihteleva. Iltapäivällä aurinko ihan lämmitti paikoin, mutta tuuli tuli tutuksi meilläkin. Mukavaa pizzamaanantaita teille!

   Poista
 2. Sama juttu täällä, ei pizzaa kovin usein, kova homma. Pojat keittiössä aina kun mahdollista, kuopus teki eilen sämpylöitä ja juustokeksejä mamin avustuksella...ja toi ruuanlaitto ei lopu koskaan...tein tänään 800g jauhelihaa lihapullia, vann ei ole kuin pari jäljellä, huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet värvännyt apulaisia, se on fiksua ja ihanaa että värväys onnistuu :). Ruoanlaitosta kannattaa todella tykätä, kun sitä hommaa tosiaan on riittävästi. Lihapullia ei meilläkään voi tehdä liikaa. Vai onkohan niin, että teemme vain liian hyvää ruokaa, kun mikään ei riitä ;).

   Poista
 3. Hih, hauska tuo kuva jossa autot ajelevat jauhoissa. Oma poikani 18v. viihtyy vieläkin keittiössä ja tekee ruokaa miellelään. Onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kuvassa tuo touhu tosiaan näyttää aika hauskalta. Toista on se todellisuus, kun jauhot pöllyää ympäri taloa...joudun laskemaan kymmeneen ja kaivamaan kameran esille ;). Mahtavaa, että poikasi ruoanlaittoinnostus kantaa vielä aikuisena, sitä toivon minäkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!