.

.

maanantai 14. lokakuuta 2013

5v synttäreiden viihdyttävä kattaus


Jokainen pikkupoikien lastenjuhlia järjestänyt varmasti tunnistaa sen härdellin, minkä pieni juhlakansa saa aikaan talossa. Vipinäkinttuiset lapset eivät usein malttaisi viihtyä pöydässä kovin pitkään, vaikka tarjolla olisi mitä herkkuja. Toisaalta juhlien järjestäjälle juuri se hetki, minkä lapset viettävät herkkupöydässä on kaikkein helpoin. Siispä juhlapöytään tarvitaan viihdykettä.

Viikonloppuna juhlimme 5-vuotiasta. Juhlijat saivat etsiä oman nimikoidun paikkansa pöydästä. Askartelin nimikyltit hammastikkuihin, jotka pystytin marmeladikuuliin. Tämä oli poikien mieleen.

Kattaukseen oli jokaiselle kaverille varattu oma legoritari hevosineen, lippuineen ja aseineen. Legohahmoja vertaillessa ja niillä leikkiessä aika pöydässä kului ihan huomaamatta, ja siinä ohessa maistui myös tarjolla olevat herkut. Arvelisin, että leikin varjolla syötävän menekki tuplaantui :).Legoritareiden ohella poikamaiseen leikkiin päätyivät myös pikkumiekat, joilla nakit ja rypäleet oli keihästetty.


 

Karjalanpiirakkakin maistuu paremmin, kun se on tarpeeksi kauhea. Ottaisiko piirakan hämähäkiltä, haamulta vai lepakolta?

Lapsille oli järjestetty myös kisailuohjelmaa synttäreille ja aamupäivän puolitoistatuntinen sujui mukavasti ilman suurempia kommelluksia, joita niitäkin on tämän talon synttärikekkereillä poikaporukoissa jo koettu ;).


Tähän postiin kauniiksi lopuksi kuvia kakuista, joita olen sankarille väsännyt pitkin viikkoja. Nämä synttärit nimittäin juhlittiin monessa erässä erilaisilla juhlakokoonpanoilla. 

Olen hyvin hämmästynyt löytäessäni itsestäni täysin uusia piirteitä. Olen aiemmin kammonnut kakkujen tekemistä ja pitänyt puuhaa tarpeettoman kovatöisenä. Nyt jostain syystä nautin siitä. Vauveli on niin helppoa seuraa, että isompien lasten ollessa omissa touhuissaan ihan kaipaan tekemistä. Leipomuksia syntyy varmasti enemmän myös jatkossa, sillä innokkaan harrastelijaleipuri-äitini verenperintö alkaa viimein näkyä myös tyttäressä. 


Olisi kiva saada tähän kommentteja teidän lukijoiden ideoista liittyen lastenjuhiin. Näitä kun tulee vielä monet lisää ja vinkkejä tarvitaan!

Maanantai-aamu aloittaa uuden viikon pirteällä pakkasella. Kuulas ulkoilma ihan kutsuu vaunulenkille kakkukaloreita polttamaan. Mukavaa uutta viikkoa kaikille lukijoille.


Terveisin Katja

13 kommenttia:

 1. Houkutteleva kattaus ja herkkupöytä!

  VastaaPoista
 2. wau wau, mitkä bileet! Kaikki näyttää herkulliselta :)
  Tykkään tosi paljon järjestää juhlia, kumpa saisin siitä ammatin joskus ;)
  Mutta vinkkeinä ehkä kertoisin, että meillä onnistuneimmat bileet on silloin, kun on yksinkertaista ruokaa paljon. (ja muutama vähän monimutkaisempi). Roskiksia ja astioiden lajittelua on tarvittu, koska meillä ei ole ollut tarjoilijoita (vielä) ja keittio on avokeittiö. Joten astiat ei millään olisi mahtuneet likaisinä keittiöön takaisin. Popcornia meni monta kymmentä litraa. Kaiken ikäset tykkään :)

  Ja pinjata on musta tosi hauska ohjelmanumero. Jos semmoisia miettiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinjataa ei ole vielä kokeiltu, mutta se voisi olla kiva. Ruoka on tosiaan tärkeää juhlissa ja itselle se oikeastaan tekee juhlan ;). Tykkään myös juhlien järjestämisestä, jos siihen on kunnolla aikaa. Töissä käydessä synttärit saattoivat tuntua välillä ihan raskaalta ajatukselta, kun oli niin kiirus arki. Mutta nyt kotona ollessa voi ihanasti keskittyä kaikkeen kivaan ja juhlia järjestää ilokseen.

   Poista
 3. Vaikka päässäni pyörii jos minkälaista ideaa niin synttäreiden suhteen ei lyö mitään tuollaista kipinää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipinää tarvii tosiaan lyödä, kun näitä järjestää ;). Harmi, että kipinä tulee jos on tullakseen eikä aina täälläkään niin säteile :D.

   Poista
 4. Tosi kiva idea nuo ritarit kattauksessa!
  Kun ei niitä poikia voi niihin penkkeihinsä liimata ;)

  Muffinsit näyttävät suussa sulavilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lapset oli meillä pienempiä, kävimme ilmapallotukusta hakemassa teemaan sopivat heliumpallot jokaiselle vieraalle kotiin viemisiksi. Ne olivat lapsille tooooosi mieluinen yllätys :)

   Poista
  2. Meidän lapsetkin ovat saaneet yksillä synttäreillä heliumpallot ja ne oli tosi mieluisat. Joten tuon idiksen voisi tosiaan kopioida :).

   Poista
 5. Mageet tarjoilut ! Niin vaan alkaa karkki - ja herkkuhammasta kutitella noita katsellessa;) mun pikkuinen täyttää kohta 16, ei enää järjestellä lasten juhlia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla ei enää ole noita juhlahuolia. Teineillä eri meininki ;).

   Poista
 6. Kattaus on puoli ruokaa, varmasti tämä toimii myös poika-lapsille!
  Oletko miettinyt jos pitäisit ulkona pojille teemasynttärit? Aarrekartta jokaiselle käteen ja rasteja pitkin pihaa....rasteissahan voisi olla jotain tekemistä tai sitten vaikka joku legon osa ja kun on kaikki rastit löytänyt voi koota niistä leegon tms.
  Tarjoilu voisi olla makkaraa grillattuna, tikkupullaa, paahdettuja vaahtokarkkeja.
  Muutoinkin voisi iän mukaan toki, keksiä vähän vauhdikkaampia leikkejä kun sisällä, eikä murustaminen haittaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkosynttärit olisivat varmasti tosi kivat. Itseä mietityttää sää, joka syksyllä ja talvella voi olla mitä vaan. Mutta ehkä jossain kohti tuollaista voisi rohkeasti koittaa. Aarrekartta olisi varmasti poikien mieleen ja ulkona maistuu kaikki herkut :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!