.

.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Syyssiivoja


Veikkaanpa, että aika monen talon pihassa on tänä sunnuntaina tehty syyssiivoja. Heilutettu haravaa, vaihdettu kesäkukkien raatoja kanerviin ja tyhjätty pihamaata leluista. Näin myös meillä.


Kuuraiset lehdet, paljaat puut ja ensilumi ovat merkkejä, joiden mukaan ulkosiivoja ei kannattaisi enää siirtää. Niinpä minäkin alistuin tarttumaan haravaan, jota mieluummin välttelen. Porukalla inhokkipuuhakin sujuu mukavammin. Meillä kukin osallistui pihasiivoihin tavallaan.

Itse valikoin sen elämää nähneen harvapiikkisen haravan, jonka kanssa ei voi toimia tehokkaasti. Suhteellisen edun periaatteen mukaisesti Fiskarsin uusi harava kuului ehdottomasti mieheni käyttöön. Näin piha tosiaan siivoutui.

Pojat osallistuivat lehtien kuljetustöihin, ja pikkunalle hoiti hommansa esimerkillisesti nukkumalla rauhallisesti koko siivousoperaation ajan.
Meillä olisi pelargoniat olleet vielä paikoin kukassa. Päätin kuitenkin, että nyt saa kesäkukkakausi riittää ja vaihdoin tilalle kanervat. Aiempien vuosien vahingoista viisastuneena asettelin kanervat nyt enimmäkseen katosten alle. Syyssateiden piiskaamina nuo eivät olisi kovin pitkäaikainen kaunistus.


Ulkotouhujen jälkeen maistui mannapuuro. Yllättäen koko porukalle kaneli oli mansikkakiisseliä mieluisampi mauste puuroon. Nyt melkein tekisi mieli sanoa, että puurossa oli joulun maku. Vaan maltetaanko vielä ainakin kuukausi ennen joulufiilistelyä tässä blogissa ;).


Pirteää uutta viikkoa kaikille lukijoille. Ja oikein lämpimästi tervetuloa uudet lukijat, joita taas on ilahduttavasti tänne blogiin jokunen ilmaantunut.


Terveisin Katja

24 kommenttia:

 1. Ihan paras keli haravointiin, lehdetkin ovat sopivasti vähän jäässä ja kevyitä! Vaikka eipä ole minunkaan mielihommiani oli keli mikä tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdet lähti mukavasti myös harvemman haravan matkaan, kun maa oli jo vähän jäässä. Haravoiminen on niitä juttuja, jotka maistuu kyllä onneksi aina vähän paremmalta kunhan vain ryhtyy puuhaan ;).

   Poista
 2. Suloinen Nalle unilla, kun muut ahkeroi :) Meillä kun ei ole pihassa paljoakaan hommia, niin saatiin sentään alakerran vaate/varastohuone siivottua, kiitos mun raivokkaan tarmopuuskan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nallella oli kyllä päivän paras osa! Raivokas tarmonpuuska kannattaa hyödyntää, kun se kohdalle sattuu. Odottelen sellaista edelleen noiden eteisen kaappien kanssa...

   Poista
 3. Meillä meni vloppu mökkeillessä - lumi kerkesi sillä välin piilottaa lehdet :) Hiekkalaatikko lelut täytyy pelastaa huomenna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on oikein hyväksyttävä syy laistaa pihasiivous. Lelut ehkä irtoavat vielä tänään sieltä jäätyneestä laatikosta :D.

   Poista
 4. Samat oli harrastukset täälläkin, mutta meillä ei haravoida noin ihanissa maisemissa :))
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru. Täytyy myöntää, että maisemat kyllä edesauttavat pihatöissä viihtymistä...voi nojailla haravaan ja katsella ympärilleen ;).

   Poista
 5. Samoja hommia oli täällä!
  Emme kuitenkaan haravoinneet, vaan ajoimme ruohonleikkurilla lehdet silpuksi, jostain luimme, että näin toimien ruoho saa ravinteita (ja itse pääsee helpommalla).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä neuvo. Voisi sen toisen kierroksen lehtihommia hoitaa noin.

   Poista
 6. Samat hommat täälläkin suunnalla. Seuraavana aamuna vain myrskysi loput lehdet puista ja piha näyttää siltä kuin sille ei olisi mitään tehtykään :/ Ja kyllä joulufiiiksiä voi jo hiljalleen hehkutella! Marraskuussa meillä alkaa joulufiilistely ja voi mä NIIN tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noista lehdistä tosiaan kerralla pääse, kun uutta jo leijaa maahan. Mun jouluintoilua hillitsee mukavasti marraskuinen kastejuhla, joka on nyt päällimmäisenä ajatuksissa. Sen järjestämisen jälkeen voikin jo karata joulumopo ;)....

   Poista
 7. Voi kuinka suloinen on tuo sinun nuorinmainen <3

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle !

  VastaaPoista
 8. Suloinen tuo pikkunalle! Uskomattoman kauniita syyskuvia sain täällä ihailla useammasta postauksesta. Talven tuntu hiipii pikkuhiljaa ja täälläkin puutarhapuuhissa oltiin viikonloppuna. Mukavaa viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kameran kanssa on tosiaan kannattanut kulkea viime viikkoina. Kävinkin jo katselemassa sinun syksyä. Teillä ei tarvikaan lähteä pihaa edemmäksi kuvaamaan, kun puutarha loistaa kauneinta syksyä.

   Poista
 9. Kerrostaloasukkina saan onneksi laiskana laistaa nuo hommelit :D Valitsen tuo suloisen pikkunallen puuhat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka usein olenkaan ajatellut, että aikuisilla pitäisi olla myös mahdollisuus päivänokosiin raikkaassa ulkoilmassa :).

   Poista
 10. Meillä on vielä pelakuut purkeissa tuolla pakkasen ja lumen keskellä. Hirvittävää saamattomuutta. Nyt pitää odottaa että lauhtuu että saa jäätyneet mullat irti purkeistaan... Keväällä viimeistään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin tuota saamattomuutta. Kiikutin myös osan pelakuista jääkalikkana varastoon. Ja varmaan en viitsi irrottaa ruukkuja ennen kevättä :D.

   Poista
 11. Vitsi, että on kauniita kuvia! Kotosia ja värikkäitä, i like it!
  Ja murunen vaunuissa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Micu :). Kotoista tosiaan. Sunnuntaina pitääkin olla tällaista peruspuuhastelua kaikki yhes koos ;).

   Poista

Kiitos kommentistasi!