.

.

torstai 21. marraskuuta 2013

Lunta ja juustosarvia


Tänään sitä sitten saatiin. Lunta! Valkoinen on toki tervetullutta valaisemaan tätä synkkyyttä. Mutta miksi sen pitää olla niin märkää?

Lapset halusivat heti käydä läpi kaikki perinteiset lumileikit pallonpyörityksestä mäenlaskuun. Lumi-intoilun seurauksena meillä onkin nyt ovenpäälliset ja tuolin selkänojat täynnä tukevasti ulolta tuoksahtavia pienten poikien ulkovaatteita. Jälleen kerran toivoisin taloon kuraeteistä ja kokonaista kuivaushuonetta.




Itse en lumileikeistä innostunut. Palatessani vaunulenkiltä sormet ja varpaat märkinä päätin, että seuraava shoppailukohde saisi olla räntäsateen kestävät ulkovarusteet myös itselle. Jos olosuhteita ei voi muuttaa, niihin lienee syytä sopeutua.

Hytistyäni hetken lasten seurassa pihassa, sain ulkoilijoiden nälästä hyväksyttävän syyn poistua sisätiloihin kynttilänvaloon. Leivoin lumimiehille välipalaksi juustosarvia, joiden ohjeen olen joskus bongannut Kinuskikissalta.

Helppotekoiset juustosarvet ovat sopivaa lohturuokaa marraskuun räntäkeleille.


Juustosarvet, 16 kpl

Taikinan ainesosat:
2 dl Emmental-juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 prk kermaviiliä
1/2 dl öljyä

Lisäksi juustoraastetta sarvien täytteeksi.

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja sitten kaikki aineet yhteen taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä. Jaa levyt taikinapyörällä 8 lohkoon. Laita juustoraastetta kuhunkin lohkoon täytteeksi ja rullaa lohkot sarviksi leveämmästä päästä lähtien. Voitele valmiit juustosarvet kananmunalla ennen paistamista. Olisin ripotellut sarvien päälle vielä unikonsiemeniä, jos niitä olisi kaapista löytynyt. Paistoaika 200 asteessa on noin 10 minuuttia.

Kannattaa kokeilla, helppoa ja herkullista.



Terveisin Katja

12 kommenttia:

  1. Olipas teillä päin paljon lunta ! Olihan täälläkin maa hetken valkeana , mutta nyt jo pelkkää kuraa ja sohjoa ! Ihania juustosarvia , täytyy laittaa kokeiluun , jos vaikka lomaviikolla tulisi tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi tuli ja meni. Nyt onneksi maassa on taas kaunista kuuraa. Tänä vuonna marraskuussa on ollut myös kummallisen paljon kirkkaita päiviä. Onneksi!
      Rentoa lomailua sulle!

      Poista
  2. Teillä sentään on lunta, täällä sataa vettä. Kaatamalla.
    Suosittelen Kuomia, pitää vedet ja rännät, on kevyet ja lämpimät ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tulihan se sade tännekin sitten yöllä...
      Vieläkin on kunnon kengät hankkimatta. Jotain vedenpitävää kyllä tarvitaan.

      Poista
  3. Lumi tuli ja tais mennä samantien :/ Toivottavasti pian saadaan pysyvä valkaistuskerros. Sarvet näyttävät herkullisilta, uskon että maistuivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat. Pesto voisi sopia myös hyvin maustamaan noita. Seuraavalla kerralla tuunaan pestolla :).

      Poista
  4. Lapset osaavat nauttia tästäkin vuodenajasta. Juustosarvet saivat veden herahtamaan kielelle, taidankin tehdä niitä viikonlopun lohduksi glögin kanssa nautittavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset tosiaan repivät ilon irti joka säästä. Oikein suuttuvat minulle jos kaihoilen kesän perään ;).

      Poista
  5. Täällä on myös lumi maassa! Saa nähdä, miten pitkään.
    Itsekin olen tehnyt juustosarvia tuolla samalla ohjeella joskus, mutta siitä on jo aikaa. Voisi kyllä taas kokeilla, olivat niin hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset helpot reseptit kannattaa pitää muistissa. Niitä kun voi tehdä ihan puolihuolimattomasti muiden puuhien ohessa ilman suurempia valmisteluja :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!