.

.

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sunnuntain paremmat perunat


Luulenko vain, vai onko tänä vuonna marraskuussa ollut kaiken kaamoksen keskellä tavallista enemmän auringonpilkahduksia? Tänään ainakin päivälenkillä valoa oli näkyvissä.



Ulkokuvista asiaan. Tämän postauksen varsinainen aihe on peruna. Ihan itselleni muistutukseksi haluan postata, että perunasta voi tehdä jotain muutakin kuin muusia, kiusausta ja soppaa. Kellariin ilmestynyt säkki punakuorista perunaa on ravistellut tätä kaavoihinsa kangistunutta kotirouvaa katsomaan perunaa toisin.

Herkulliset lohkoperunat ovat perheen jo unohtunut, nyt uudelleen löydetty suosikki. Näitä söisi vaikka kuinka paljon. Eivätkä itse tehdyt lohkoperunat ole edes etäistä sukua niille valjuille "muka mummon lohkoperunoille", joita löytyy kaupan pakastealtaasta.

 

Lohkoperunat

12 isoa perunaa (uuniin sopiva lajike)
0,5-1 dl rypsiöljyä
mustapippuria
paprikamaustetta
grillimaustesekoitusta (itse käytän maustemyllyssä olevaa sekoitusta)
suolaa
(lisään paiston jälkeen perunoihin kuivattua chilirouhetta)

Pilko kuoritut perunat lohkoiksi. Sekoita mausteet öljyyn ja pyörittele perunalohkot isossa astiassa öljy-mausteseoksessa. Perunat paistuvat pellille levitettynä uunissa 200 asteessa noin 30-40 min koosta riippuen. 

Perunat sopivat syötäväksi ihan minkä tahansa kanssa. Meillä oli tänään lihamureketta, mutta iltapalana nämä menevät ihan sellaisenaankin. Lapset tietysti dippaavat perunansa ketsuppiin, ja minä lisään extra-annoksen chilirouhetta.



Ja mitäs sitten söisi? Aina nälkä ja koko ajan jano. Kuluttavaa tämä äitinä oleminen ;).

Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille lukijoille!

Terveisin Katja

8 kommenttia:

  1. Kiitos muistutuksesta :) mekin teemme näitä ensi viikonloppuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt lohkoperunaputki päällä. Lapset haluaa näitä jatkuvasti ;).

      Poista
  2. Monesti olemme mekin noita tehneet, herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja ovat ja yllättävän nopeatekoisia.

      Poista
  3. Täällä on ollut aurinkoinen ja kaunis sunnuntai. Meilläkin syötiin muuten lohkoperunoita viikonloppuna. Yleensä mieheni valmistaa ne, enkä ole ihan varma mikä on se salainen mausteseos, mutta omat eivät maistu ollenkaan samalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että nuo ovatkin monelle juuri sunnuntairuokaa. Minäkään en osaa sanoa mausteiden määristä yhtään mitään. Se on näppituntuma millä sekoittelen menemään. Käsialalaji tämäkin ja maku sen mukainen :).

      Poista
  4. Tuo chilirouhe näyttää ihanalta. Mulla on taas kerran kummallinen chilinhimo päällä, ja tekisi mieli kahmaista kourallisia tuollaisesta purkista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin chilirouhe tuliaisina etelästä. Käväisen sen kanssa makumatkalla harva se päivä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!