.

.

lauantai 14. joulukuuta 2013

7vee synttärit


Joulunalusaika on tässä talossa yhtä juhlaa. Esikoisen synttärit osuvat joulun alle, ja niitä juhlitaan joka vuosi ainakin pariin otteeseen. Tänään aloitettiin 7vee juhlien sarja kaveripirskeillä.

Lasten kaveripiirissä on ollut muotia järjestää synttärijuhlia jumppasaleissa ja kerhotiloissa. Ymmärrän tuon muotivirtauksen hyvinkin käytännöllisenä. Salissa energiset pojat saavat juosta sydämensä kyllyydestä, ja meidänkin pojat ovat noissa juhlissa viihtyneet oikein hyvin.

7vee halusi kuitenkin järjestää omat juhlansa kotona. Niinpä aseistauduimme liian vauhdikkaita hippaleikkejä vastaan kehittämällä pojille ohjattua ohjelmaa.

Tietokilpailun muotoon rakennettu aarteenetsintä toimi hyvin, samoin pöytäjääkiekkomatsi vauhdikkaalla selostuksella siivitettynä. Perinteinen aasinhännän kiinnitys on myös varma ohjelmanumero. Meillä tuo toteutetaan kiinnittämällä sokkona lumiukkoon porkkananenää. Tämä ihan siksi, että allekirjoittanut osaa piirtää ison lumiukon mutta ei aasia ja askarrella porkkanan, mutta ei häntää.


Juhliin valikoitui hämähäkkimiesteema, kiitos Tiimarin konkurssipesän -90% alennusmyynnin. Hämähäkkimiesrekvisiitta kattauksessa ei ehkä ole äidin silmään se kaikkein kaunein, mutta 7veen mielestä aivan upea.

Juhlapöydän kruunaa kakku, ja päivänsankari halusi juhliinsa mansikkakakun. Tein hämähäkinseitin kakun päälle sinisellä koristegeelillä. Iso punainen hämähäkkikarkki löytyi kaupan irtokarkkihyllystä. Kakku sai hyväksyviä kommentteja arvovaltaiselta raadilta. Seittikin maistui hyvältä.


 
7vee merkkipaalua juhlitaan vielä parilla eri kokoonpanolla.  Nyt alkuun päässyt sokerihumala katkennee vasta jouluna kinkkuähkyyn. Ensi vuonna sitten uusi terveellinen elämä...ehkä.


Iloista viikonlopun jatkoa!

Terveisin Katja

16 kommenttia:

 1. Hurrrjasti onnea 7v:lle ja äiteelle kans <3! Se on sitten vaan triplasti vankkurilenkkeiltävä kaikkien juhlien välissä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. On kyllä näissä muissa kiireissä jäänyt vankkurilenkit turhan vähille. Uusi vuosi sitten uuden alku...perinteisesti :).

   Poista
 2. Varmasti oli mieluisat juhlat :)) Oikein Paljon Onnea synttärisankarille!

  VastaaPoista
 3. Hyvät tarjoamiset ja hieno teema.
  Onnea sankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Teema syntyi vähän vahingossa ja oli kyllä oikein kiva :).

   Poista
 4. Varmasti mieluinen herkkupöytä. Onnittelut sinne!

  VastaaPoista
 5. Täällä on aloitettu jouluinen suklaansyönti, katsotaan kuinka sen saa katkeamaan ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suklaakin alkaa tökkiä kun sitä pari kuukautta tähän loppuvuoteen vetää kaksin käsin, ei huolta. Uskon kyllääntymiseen :).

   Poista
 6. Loistava teema! Mun mieheni on ihan kade ;)
  Taisi olla hauskat bileet!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bileet oli hauskat ja parasta oli tietenkin nähdä lasten viihtyvän :).

   Poista
 7. Aivan mahtava kakku! Onnea sankarille ja äidille :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kakku ja kuulostaa mukavilta juhlilta! En uskalla ajatellakaan millaista se olisi tuonikäisen poikalauman kanssa.. Aarteenetsintä toimii aina ja tuo aasinhäntä-juttu kuulostaa ihan samalta mitä minä tekisin! :) Tähän asti ystäväni on piirtänyt hevosen tai aasin, koska itse en kykenisi saamaan mitään eläintä paperille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitamattomuus synnyttää usein luovuutta! :) Nämä ekaluokkalaiset oli jo helpompi pitää aisoissa kuin eskarilaiset vuosi sitten. Puolitoista tuntia on sopiva juhlien kesto. Pirskeiden pitää loppua siinä vaiheessa, kun kaikilla on vielä mukavaa :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!