.

.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

DIY: Coolerista adventtikyntteliköksi


Tänä aamuna lapset yllättivät minut kysymällä minne se ensimmäinen kynttilä sytytetään. En ollut suonut ajatustakaan adventtikynttelikölle. Siispä tuumasta toimeen.

Shamppanjacooleri oli päässyt pahasti pölyttymään kaapin päällä. Se on kapine, jolla pitäisi ehdottomasti olla enemmän käyttöä myös tässä talossa. Niinpä päätin perustaa kynttelikön cooleriin.


Nostin coolerin pohjan sopivan kokoisella lautasella noin puoliväliin astiaa. Sitten täytin coolerin karkealla merisuolalla, johon pystytin kynttilät. Keraamiset numerolaatat hain lähikaupasta (Tokmannilta). Luulin ensin somistavani kynttelikköä vielä helmin, mutta ei se mitään enää kaipaakaan. Kynttelikkö on aika cool ihan näin.


Hankin itselleni tällä viikolla jo yhden joululahjan. Olen haaveillut täydellisestä oleskeluviltistä pitkään. Nyt vihdoin sellainen löytyi Hemtexiltä. Valkoinen tekoturkispeitto tuntuu ylellisen silkkiseltä ja pehmeältä. Siihen kääriydyn, ja oloni on hemmoteltu. Peitto on nyt painokkaasti korvamerkitty minun käyttööni. Pojat saavat tehdä majansa muista vällyistä :).Meillä piparit ja glögit on korkattu jo viikkoja sitten. Mutta ensimmäisen adventin iltaan nuo herkut kuuluvat itseoikeutetusti. Minun glögiini paljon manteleita ja rusinoita.Joulumieltä joulukuuhun, nautitaan tunnelmasta!

Terveisin Katja

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Vähän vitsikäs...kun ei kerran ole muuta käyttöä :)

   Poista
 2. Olen tilannut kotikutsuilta coolerin, ja odottelen sen tuloa kovasti postiin. Tuossa onkin hyvä idea sen käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Mutta sitten joulun jälkeen heti kynttilät pois, että saat cooleriin kuplivaa uudeksi vuodeksi :).

   Poista
 3. Ihana idea. Meillä on samanlainen cooleri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Näitä taitaa löytyä joka talosta :).

   Poista
 4. Hauska idea! Ja ihana peitto. Olen haaveillut vastaavasta vuosia, mutta en kuitenkaan tosi pakan tullen raaskin sellaista itselleni ostaa. Josko tänä jouluna jo otan tämän tärkeän askeleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavalla minä kainostelin tärkeää hankintaa liian pitkään. Mutta Hemtexin tarjous sai heltymään. Pakkohan se oli ostaa kun halvalla sai!

   Poista
 5. Tulipa siitä kaunis asetelma. Coolerille hyvää käyttöä. Muistuipa siitä mieleeni että minullakin pitäisi olla tuollaiset numerot, mihinkähän olen ne piilottanut? Torkkupeitto näyttää lämpimältä ja kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sitä mieltä, että hankittuja tavaroita pitää käyttää. Melkein ahdistun jos jossain lojuu jokin käyttämätön turhake. Nuo numerot tulevat varmasti somistamaan kynttilöitä vuosi toisensa jälkeen. Niistähän voi keksiä vaikka mitä :).

   Poista
 6. Cooleri pääsi toimeen totta tosiaan;) Mainio. Oikein mukavaa joulun odottelua sinne ja herkkuhetkiä peiton kanssa;)

  VastaaPoista
 7. Ihan loistoidea, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan toteutukseen Micu. Mietin myös kynttelikön perustamista pieneen pataan, mutta tää on mukavan "bling bling" toteutus :).

   Poista
 8. Tuopa on hyvä idea! Uutta vilttiä himoitsen minäkin, mutta miten selittää miehelle, että tarvitsen neljännen viltin olohuoneeseen? (niiden esilläolevien lisäksi kolme taitaa olla vakuumipusseissa odottamassa parempaa aikaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sulla on aika monta vilttiä. Mutta eikös niitä ole jo niin monta että mies ei pysy enää laskuissa. Voit huoletta hankkia yhden lisää :).

   Poista
 9. Onpa juhlava adventtikynttelikkö! Tosi hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire. Adventtiaika yhtä juhlaa ja kynttilät sen mukaiset ;).

   Poista

Kiitos kommentistasi!