.

.

maanantai 16. joulukuuta 2013

Jouluisia valonpilkahduksia


Kaupallisten jouluvalmistelujen ja hämähäkkimiesjuhlien lisäksi viime viikolla koin joitakin aitoja jouluisia valonpilkahduksia. 

Osallistuimme koko perhe lasten jouluvaellukseen, joka järjestettiin idyllisellä museoalueella valkoisten hankien keskellä. Lyhtykulkue ja jouluinen tarina veivät joulutunnelmaan, ja tapahtuma huipentui ulkona nautittuihin glögeihin, pipareihin ja torttuihin. 

Minusta jouluvaellus oli oikein raikas vaihtoehto perinteiselle joulujuhlalle.


Aitoa tunnelmaa on ollut myös niissä illoissa, kun ystävien kanssa on istuttu glögimukin ääreen. Olen tuolloin päättänyt unohtaa radiosta kuulemani totuuden joulutorttujen kalorimäärästä. Yrittävät väkisin pilata tunnelman. Peräänkuulutan median vastuuta!

Kauneimmat joululaulutkin kävin laulamassa. Siellä oli mukana minulle uudempi Carola Häggkvistin joululaulu, jota haluaisin kuulla lisää. Ja mieluiten tietenkin sellaiselta esittäjältä, joka osaa kappaleen paremmin kuin uusissa sävelissään haparoiva kirkkokansa. Olenkin kartoittanut tämän viikon joulukonsertteja sillä silmällä.


Valokoristeet ovat tärkeitä joulutunnelman tekijöitä. Pihasaunan seinustalle hankittu uusi pienten myrskylyhtyjen ketju on suosikkini sähköisistä ulkovaloista.


Isompia, aidolla liekillä palavia myrskylyhtyjä kiinnitimme jo alkusyksystä myös paviljonkiin. 2/3 niistä selvisi Seija-myrskystä ehjänä, joten lyhtykaupoille on vielä lähdettävä.


Ja sitten on nämä kaupungin valot. Onneksi meitä valaistaan näin kauniisti. Nyt vain harmittaa mennyt lumipeite. Toiveissa valkoinen joulu.Valoisin terveisin Katja

20 kommenttia:

 1. Olen kuullut myös jouluvaelluksesta. Se olisi kiva kokemus. Täälläkin musta maa, eikä hankia missään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt vaellukset muodissa. Huomenna päästään taas toisen joulujuhlan merkeissä :). Mustaa on ja vettä sataa :(.

   Poista
 2. Valot luovat tunnelmaa pienet ja suuret!
  Kauniisti valaistu tuo silta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pimeässä valot pääsevät oikeuksiinsa....jotain hyvää tässä kaamosajassakin. Silta on yksinkertaisuudessaan kaunis. :)

   Poista
 3. Hei! Mikäli tarkoitat Taivas sylissäni- nimistä kappaletta (?), kannattaa tutustua Minna Pyysalon Jouluna Jumala syntyi- levyyn. Siitä löytyy kyseisen kappaleen lisäksi muitakin todella koskettavia lauluja :)
  Ihana blogi sinulla, säännöllisesti käyn täällä lueskelemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri se kappale. En muistanut itse nimeä. Kiitos levyvinkistä. Googletin sen heti ja taidanpa etsiä käsiini :). Ja kiitos kauniista sanoistasi. Mukavaa, että viihdyt täällä :).

   Poista
 4. Joulukonserttien kautta pääseekin ihanasti tunnelmaan mukaan . Kiva ajatus tuo joulukulkue ! Valkeaa joulua minäkin kaipailen, mutta vähän huonolta ennusteiden mukaan näyttää, toivotaan ja peukut pystyyn !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululaulut soimaan vaan, niin kyllä se joulu tulee ilman luntakin :). Meillä ei harmi kyllä kuulu Jouluradio radiotaajuuksilta ollenkaan. Ja netissä on jotain vikaa. Puhelimen kautta olisi jokin hieno yhteys saatavilla tuohon stereolaitteeseen, mutta arvaa osaanko teknistä toteutusta. Onneksi on muutama joululevy joita soitella :).

   Poista
 5. Onpa kivoja tunnelmia! Kiitos Katja! Mäkin odotan valkoista joulua, en muista milloin olisi näin mustaa ja vetistä ollut tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna. Minä muistan yhden mustan joulun. Se oli 7 vuotta sitten, kun herra A syntyi. Silloin ei ollut lunta missään. :)

   Poista
 6. Meilläkin oli viime vuonna päiväkodin joulujuhlan sijaan "aamuvaellus" lähimetsään lyhtyjen kanssa. Muistan liikuttuneeni siellä niin että tippa tuli linssiin! :) Se oli oikein kiva! Tänäkin vuonna joulutunnelma tuli päiväkodin joulujuhlassa, kyllä ne on tärkeitä hetkiä.. Kauniisti kuvailit joulun tunnelmia. Lämmintä joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Olen myös sellainen lasten juhlissa vetistelijä. Oikein odotan, että pääsen sopivissa paikoissa liikuttumaan ;). Huomenna on vielä yksi vaellus edessä, kun koululaisetkin juhlivat loman alkua jouluvaelluksen merkeissä.

   Poista
 7. Joululauluja täytyy kyllä päästä kuulemaan kirkkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Tavalla tai toisella. Onneksi nyt on tarjontaa paljon ja varmasti joku veisuilta onnistuu. :)

   Poista
 8. Carolan joululevyt on kuuluneet mun jouluun lapsuudesta saakka ja tuolla edellä mainittu Minna Pyysalon joululevy myös löytyy, eli voin suositella! Kiitos jouluisesta tunnelmasta. Rauhoitti sopivasti tässä, kun odottelen yhtä ballerinaa viimeisistä harjoituksistaan. Ihanaa joulun aikaa koko perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Yritetään napata näitä rauhoittumisen hetkiä aina kun voidaan. Carpe diem :).

   Poista
 9. Jouluvaellus kuulostaa hauskalta vaihtoehdolta :) Viime viikolla kävin kuuntelemassa joululauluja kirkossa, se on mukava perinne.

  Ihanaa joulunodotusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joulu syntyy perinteistä :). Ja välillä on kiva, että syntyy ihan uusia perinteitä kuten tuo vaellus :).

   Poista
 10. Täällä ei ole joulutunnelmaa, vettä sataa ja elämä stressaa. Tuo jouluvalellus on kivalta kuullostava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet jo päässyt kiinni jouluun. Valkoisesta maasta taidamme haaveilla turhaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!