.

.

lauantai 25. toukokuuta 2013

Kesä!Kylläpä onkin kelit kohdallaan. Niin kesäistä! Tässä muutama kesäkuva. Ollaan vietetty ulkona koko päivä ja toteutettu kaikkia ihania kesäkliseitä. Oikein ahnehdittu aurinkoa, pelattu jopa pesäpalloa ja saatu ongella ahven ja kolme särkeä.

Oma kalansaalis jäi sen verran heikoksi, että ruokatarpeet piti kuitenkin hankkia marketin kalatiskiltä. Keitin lounaaksi lohisopan, joka syötiin tietenkin ulkona uuden paviljongin suojissa. Se vasta kesälle maistuikin, kun joukkoon laitoin reilusti ruohosipulia ja tuoretta tilliä.

Pihapiirissä lentelee paljon perhosia. Haaveilen saavani kuviin joskus sen kirkkaankeltaisen perhosen, onkohan se nyt sitruunaperhonen? Ja uudemman tuttavuuden, perhosen jolla on oranssi-keltaiset siivet. Joitakin siivekkäitä sainkin napattua linssin läpi.

Nyt taas tuntuu, että tähän ei voi koskaan kyllääntyä. Aurinkoon, lämpöön, luonnon kauneuteen... Tilataan tätä heti lisää!
Kesäterveisin Katja

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäiväviikonlopun touhuja


Ihana äitienpäivä. Päiväkodissa oli koristeltu äidille muffinssi ja värkätty sitruunalla hajustettua ja värjättyä jalkakylpysuolaa iloisen keltaiseen purnukkaan. Mikä mahtava lahjaidea. Ja sitten ne liikuttavat itse tehdyt kortit ja piirrustukset, joita oli tietenkin useita. Monissa myös äidin kuva. Erityisen maininnan ansaitsevat kuvissa esiintyvät kuohkeat hiuskuontalot. Rakkaita!


Viikonlopun sää suosi ulkotouhuja, kuten toivoin. Sain istutettua kaikki 27 äitienpäiväkukkaa. Uusi paviljonkikin saatiin kasaan ja keinuun uusi musta katto vanhan rikkoutuneen tilalle.

Tuon paviljongin hankimme Clas Ohlsonilta. Aiempi Jyskistä hankittu paviljonki kesti kolme kesää, eikä siitä ollut enää tänä vuonna pihan kaunistukseksi. Homeinen ja kauttaaltaan kauhtunut katos oli pikemminkin kauhistus. Toivottavasti tämä malli sietää hieman paremmin kotimaisia sääolosuhteita. Seuraavaksi paviljonkiin pitää saada Ikeasta muutama valoverho tunnelmaa tuomaan.

 

Äitienpäivänä tuli herkuteltua ylen määrin kakuilla ja juhlalounaalla. Herkkuja sulattelin auringonpaisteessa parvekkeella. Ulkoilmaelämä maistuu taas niin ihanalta. Miten paljosta ihminen jääkään paitsi kylmänä talvikautena. Vai tuntuisiko kevät ollenkaan näin huikealta, jos sitä ei edeltäisi pitkä kylmä kausi?


Lämpimin ajatuksin uuteen viikkoon.

Terveisin Katja

perjantai 10. toukokuuta 2013

27 äitienpäiväkukkaa


Klassinen äitienpäivälahja on puolison hankkima ruusu. Meillä on ollut tapana jo muutaman kerran vetää äitienpäiväkukat vähän överiksi. Lahjaruusun sijasta allekirjoittanut kuskataan ennen äitienpäivää puutarhamyymälään ja tarjotaan kanto- ja lastauspalvelu vapaavalintaisille hankinnoille. Kyllä minulle ruusukin kelpaisi, mutta perhereissu puutarhamyymälään alkaa olla saavutettu etu...


Tällä kertaa haalin mukaan valkoisia hortensioita. Terassihortensian saisi joku näppärä talvehtimaankin, mutta en ole moista vielä itse yrittänyt. Aikaisempina kesinä hankitut hortensiat ovat olleet kiitollisia kukkijoita koko kesän ja haluankin hortensian verannalle joka vuosi.


Istutin jo osan hankinnoista ruukkuihin. Muratteja valikoin sekä sisälle että ulkoistutuksiin. Pihasaunan lattia on nyt täynnä pelargonioita, jotka odottavat pääsyä parvekelaatikoihin. Tällä kertaa ajattelin sekoittaa laatikoihin valkoisia ja vaaleanpunaisia pelargonioita muratin seuraksi. Punaisen piharakennuksen seinustalle laitan valkoiset kukat.


Minun myllätessä mullan ja istutusten kanssa, pikkupojat toteuttivat omaa tonkimisviettiään lehtikompostissa. Jokainen löydetystä 20 madosta haluttiin esitellä äidille erikseen. Hienoja olivat, kerrassaan upeita matoja!


Jatkan viikonlopun viettoa kädet mullassa. Toivotaan, että sää suosii puutarhapuuhastelua. Rentouttavia viikonlopun vapaapäiviä kaikille lukijoille!

Terveisin Katja

torstai 9. toukokuuta 2013

PrimaveraIhana kevät on herättänyt pihapiirin eloon. Kuvat puhukoot puolestaan.Ja uusi ystäväkin on löytänyt meille. Siilille tarjoiltiin paahtoleipää. Kyllä kelpasi. Olin jo viemässä siilille viiliä, kun eskarilainen huomautti siilin olevan maidolle allerginen. Fiksu poika pelasti siilin vatsanväänteiltä. Tutkimme asiaa vielä wikipediasta, ja selvisi että siilin ruokavalion on todellakin oltava laktoositonta. Seuraavalla kauppareissulla ostetaankin kissanruokaa pihasiilille.


Terveisin Katja

perjantai 3. toukokuuta 2013

Amor Vincit Omnia ja muita totuuksia


Tein viimeisimmän sisustuslöytöni sekatavarakaupan poistokorista. Nojatuoli olikin jo kaivannut uutta tyynyä. Heti tuli enemmän virtaa tehdä perjantaisiivoja, kun oli hankkinut jotain uutta kotiin. Pieniä arjen piristyksiä tällaiset löydöt.


Kauniin Alppihovin Mari jakoi minulle taannoin hienon tunnustuksen ja sain Marilta myös kysymyshaasteen, johon aion nyt vastata hieman oikoen. Kiitos Marille!


 Ensin ohjeet:
Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut
6. Ei takaisin haastamista!
 
Olen kertonut 11 asiaa itsestäni tammikuisessa postauksessani. Palvelkoon tuo posti tämän uuden haasteen ensimmäistä osaa. Sitten Marin minulle esittämiin kysymyksiin:

1.Mikä on parasta elämässäsi juuri nyt?
Edessä on kesä, kaikki on hyvin juuri nyt ja tulevaisuudessa on paljon ihanaa odotettavaa.
 
2. Mikä on unelmasi jonka aiot toteuttaa?
Aion viettää kohtapuoliin taas jonkin aikaa kotiäitinä. Kuva tämän postin lopussa kertoo syyn unelman toteutumiselle ;).

3. Miksi aloitit blogin kirjoittamisen?
Tähän olen vastannut ennenkin ja syitä on useita. Tietenkin bloggaamiseen liittyy paljon sellaista, mikä on minusta mukavaa. Esim. valokuvaus, kirjoittaminen, uudet tuttavuudet jne. Yksi tärkeä asia on myös se, että tulee dokumentoitua itseä varten kaikenlaista tehtyä ja koettua.
 
4. talvi vai kesä?
Kesä! Talvi saisi kestää vain kuukauden tai kaksi. Haluan kesän ja auringon.
 
5. lempivaatteesi?
Niitä on monia, sillä haluan pukeutua fiiliksen mukaan. Joskus lemppari on farkut, joskus mekko. Välillä ihastun tiettyyn väriin, joka määrittää senhetkisen lempivaatteen. Kotona kuljen aina pehmeissä koltuissa ja trikoissa. 
 
6. mihin uskot?
Johdatukseen. Ihmisen mahdollisuuksiin vaikuttaa omaan elämäänsä.
 
7. ammattisi ja koulutuksesi?
Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri.
 
8. millainen olisi unelmiesi päivä- ilman että sinun tarvitsisi ajatella sen toteuttamiseen rahaa?
Unelmieni päivän viettäisin perheen kanssa paratiisisaarella täyden palvelun ylellisessä lomakohteessa.
 
9. parasta sinussa?
Sehän riippuu tilanteesta. Joskus joku piirre on oikein hyväksi, joskus taas ei ollenkaan. Joustavuudesta on usein hyötyä. Ja yleensä minun on myös niin helppoo olla onnellinen, kuten Olavi Uusivirta sen laulaa...
 
10. paras kirja jonka olet lukenut?
Usein viimeisin luettu on paras. Ja unohdan sen taas, kun alan lukea seuraavaa. Pidän lukemisesta ja useimmiten valitsen dekkareita. Suomalaisilta kirjailijoilta luen kyllä mielelläni mitä tahansa laadukasta. Viimeisimmät lukemani ovat olleet Jens Lapiduksen Stockholm Noir -trilogiaa.
 
11. missä koet olevasi aivan erityisen hyvä?
Osaan keskittyä olennaiseen :).

Marin keksimät kysymykset olivat niin mielenkiintoisia, että minun on turha keksiä itse uusia. Pistäisinkin Marin kysymykset kiertämään hyvin mielelläni ihan kaikkiin omien lukijoideni blogeihin, joilla on alle 200 lukijaa ja 11 asiaa vielä kertomatta. 

Olisi mukava saada myös viesti tai kommentti, jos otat haasteen vastaan. Olkaapa siis hyvä ja jatkakaa pohdiskelua jälkeeni.


Terveisin Katja

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappua


Vappu on yksi kivoimmista kalenterijuhlista. Rento meininki, ei turhaa tärkeilyä. Fiiliksen mukaan voi tehdä jotain kivaa tai sitten olla tekemättä. Melkein joka vuosi on tullut jonkinlainen vappubrunssi järjestettyä. Tänä vuonna kylässä oli kavereita. Lapsilla juuri niin kova ja kiva meno kuin neljällä alle kouluikäisellä pojalla voi olla ja aikuisilla melko hyvät mahdollisuudet nauttia melko rauhassa brunssiherkuista ja seurasta. Kiitos vaan asianosaisille, jos eksytte blogin puolelle.

Brunssipöytään kokosin sokeriherkkujen lisäksi salaatteja, suolasia piirakoita ja hodareita. Pöydän gourmetia edustivat vieraiden mukanaan tuomat tiikeriravunpyrstöt, jotka emäntä osasi juuri ja juuri keihästää grillitikkuihin.


Ohjelmaan kuului ankanuiton seuraaminen. Virtaan lasketut 7000 ankkaa toimivat arpoina, jotka oli myyty etukäteen. Nopein ankka maalissa voittaa jne. Meillekin osui yksi varsin hyödyllinen arpavoitto, vaikka pääpalkintona ollut moottorivene meni taas sivu suun. Oman mielenkiintonsa päivään toi eskarilaisten oma ankkakisa, jossa lasten tuunaamat kylpyankat uivat kilpaa omassa sarjassaan.


Vapusta alkaa todellinen kesän odotus. Kaivetaan esiin tennarit ja varataan lippalakitkin käden ulottuville. Jos vaikka jonakin aamuna lämpömittari näyttäisi jo yli kymmentä astetta... Se on taas himpun verran todennäköisempää, kuin viime kuussa.


Vapputerveisin Katja