.

.

tiistai 7. tammikuuta 2014

Alkuvuoden ajatuksia ja kevyttä tarjottavaa


Hyvää uutta vuotta! Voisin aloittaa blogivuoden postaamalla pimeydestä ja väsymyksestä, joka tuntuu vaivaavan muitakin. Mutta eihän se nyt sovi, sillä uuden vuoden alku on uudistumisen aikaa. Pitää taas ottaa uusi valoisa asenne ja kääntää elämä entistä paremmaksi, vaikka tähänastisessakaan ei ole mitään vikaa. Olen naistenlehteni lukenut!

Ei siis ryvetä lumettoman ja pimeän talven rasituksissa, vaikka rapasia aineksia siihen olisikin. Kun tarkemmin ajattelen, pimeään viikkoon on mahtunut useampikin todellinen uuden vuoden teko.

Olen onnistunut höllentämään suklaakoukusta sen verran, että tällä hetkellä joka toinen suklaanpala onkin viinirypäle. Tällä tahdilla joululta kaappiin jääneet herkut hupenevat kaksi kertaa hitaammin, mutta voin paremmin. Onnekseni vauveli pitää huolen, että suklaa ei liiemmin kerry äitiin, vaan siirtyy suoraan jälkikasvun poskiin. Ja sehän on pelkästään hyvä asia. Sain viimeksi tänään kiitosta neuvolassa.

Olen panostanut hyvinvointiini viettämällä taivaallisen tunnin kauneushoitolassa. Intialainen päänhieronta oli niin rentouttavaa, että kerrankin nautin olostani täysin sanattomana. Varasin myös kampaajan ensi viikolle.

Sain aikaseksi jopa tarttua englanninkieliseen romaaniin, ja kirja on jo puolivälissä. Tätä olen sentään suunnitellut viimeiset kymmenen vuotta. Millainen vuosi tästä vielä tuleekaan!


Olen syyspuolella tehnyt useamman postauksen melkoisista kaloripommeista, joista ei kukaan ole tammikuussa kovin kiinnostunut. Tammikuun keveämpään ruokavalioon sopiva tarjottava onkin tonnikalawrap. Nappasin alkuperäisen wrappi-idean joskus Onnentähdet blogista. Wrapit hupenevat tarjottimelta aina viimeistä myöten, joten laitan hyvän reseptin nyt kiertoon.

Tonnikalawrapit

1 pkt tortillalettuja
salaattia, esim. friseesalaattia
1 prk tonnikalaa
1 iso paprika 
1 punasipuli
1 rs ruohosipulituorejuustoa

Pilko paprika ja punasipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Yhdistä silppu ja valutettu tonnikala tuorejuustoon ja sekoita tahnaksi. Levitä tahna kahdeksalle tortillaletulle, lisää päälle salaatinlehtiä ja kääri tortillat rullalle. Leikkaa rullat vinottain kahtia.

Wrapit voi syödä heti tai tehdä esimerkiksi juhlia varten jo edellisenä päivänä. Säilytys jääkaapissa vain mehevöittää makua entisestään.


Eräs Facebook-ystäväni ilmoitti vuoden 2014 motokseen:"On omalla vastuulla tehdä elämä kiinnostavaksi." Se on hyvä oivallus, jota väitän osaavani toteuttaa. Muistutus ei silti ole pahaksi :).

Toiveikasta tammikuuta toivottelen!

Terveisin Katja

18 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta, käyttöön tulee :))
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Oi, nuo wrapit on hyviä, olinkin aivan unohtanut niiden olemassaolon, pitäkin tehdä noita pikapuoliin! Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nämä maistuvat myös, jos haluaa vaihtaa tonnikalan kinkkuun. :)

      Poista
  3. Nythän minä tajusin, että tuota minäkin olen visioinut - lukea englannin kielisiä kirjoja :) Sillä saisi mielikieltä eli enkkua harjoitettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin järkevää ja kivaa ;). Huomaan kaipaavani täällä kotioloissa jotain pientä älyllistä virikettä, ja englanninkielinen lukeminen vastaa nyt oikein hyvin tarvetta. Jos oikein innostun, lainaan seuraavaksi Liza Marklundia ruotsiksi :).

      Poista
    2. Tuo kuulostaa jo aika vaativalta !

      Poista
    3. Mulla on menneisyyteni ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta ;)

      Poista
  4. Voi että, kauneushoitolakäynti kuulostaa niin ihanalta! En malta odottaa että pääsen käyttämään lahjakorttini day spa:han johonkin ihanaan hierontaan, kunhan voi taas olla makuullaan! :) rypäletaktiikka kuulostaa hyvältä! Minä olen ihan hirveässä koukussa granaattiomenoihin ja kotimaisiin makeisiin omenoihin. Meinasin repiä pelihousuni tänään kaupassa kun kotimaista omenaa ei kuulemma enää saa (ja granaattiomenatkin alkavat taas kallistua..)! Loppuraskaudessa on ollut ihan hirveä jano, sekä mehukkaan ja makean himo, joten talven hedelmätarjonta on ollut ihan parasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rypäleiden (ja suklaan) lisäksi syön omenoita, päärynöitä ja kiiwejä jatkuvasti. Jostain pitää sokerit saada :). Himo ei siis lopu synnytykseen, vauva vaatii osansa vielä pitkään :D.
      Valitsin hoitolassa intialaisen päänhieronnan, koska siinä ei tarvitse olla vatsallaan. Aion mennä uudelleen, oli ehkä ihanin hieronta missä olen käynyt.

      Poista
  5. oioioioi, miksen minäkin jo istu jossain kauneuskylpylässä?! Kylläpä olet onnekas :) Vaan pienten lasten äitinä olet sen todellakin ansainnut, joten hyvä, että olet antanut aikaa itsellesi. Se koituu kyllä sitten perheenkin iloksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjakorttihan minut tuonne vei. Harvemmin tulee itseään noin ajateltua :). Vaikka pitäisi kyllä!

      Poista
  6. Millähän sitä pääsis tuohon kevennykseen kiinni ...? Jostain syystä työpaikan pöydällä on aina jotain namia :) Nuo Wrapit näyttävät hyvältä ja mulle riittävän helpoilta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wrapit ovat helppoja ja takuuhyviä! Työpaikalla on aika mahdoton keventää ellei sitten vain päätä täysin ohittaa tarjoiluja. Ja miten vaikeaa se onkaan... Kotona sentään namit loppuvat joskus jos ei itse niitä hanki lisää (ja senkin jo ehdin tekemään ;))

      Poista
  7. Kiva kun jaoit tuonohjeen, kuulostavat kokeilemisen arvoisillta:) Ja tuon ystäväsi moton allekirjoitan myös täysin! Ei auta ruikutus vaan pitää katsoa peiliin ja pistää toimeksi, jos jokin elämässä tökkii...

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkistä, tuota kokeillaan viikonloppuna! Eksyin tänne kauniiseen blogiisi Rouva Kivitikan blogista tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit. Täytyykin tulla vastavierailulle pian :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!