.

.

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Portaikossa historian havinaa


Kiitokset vertaistukea huokuvista kommenteista edelliseen eteispostaukseeni. Ilmeisesti kuvaamani eteiskaaos on aika universaali ilmiö. Vaikkakin ymmärsin kommenteistanne, että juustohöylän paikka taitaa yleisesti olla jossain muualla kuin naulakossa.

Eteistä kuvatessani räpsin kuvia myös ylempää portaikosta. Kollaasit tuntuvat olevan nyt kovasti muodissa. Huomasin, että meilläkin on jo jonkinnäköinen menneen muodin kollaasi portaikon seinillä.


Seinille on kehystetty kuvia talomme historiasta ja entisistä asukkaista. Pikkuhyllyllä pidän vaihtuvaa näyttelyä talon vanhoista tavaroista. Tarkoitus olisi jatkaa kollaasia ja lisätä seinille kuvia myös nykyisistä asukkaista ja talosta nykyasussaan.


Taloamme 1920-luvulla rakensi ja asutti poikiemme isoisän isoisä perheensä kanssa. Tuossa perheessä oli seitsemän veljestä. Isänsä kanssa valokuvassa pituusjärjestykseen asettunut tiukkailmeinen veljeskatras herättää hilpeyttä.

Meillä on nyt talossa kolme veljestä. Perinne velvoittaisi tavoittelemaan vieläkin komeampaa katrasta. Huh-huijakkaa! Minkähänlainen eteinen talossa asuneella perheellä silloin oli?


Kehyksiin on päässyt myös talon rakenteista remonttivaiheessa löytynyt Aamulehti vuodelta 1927. Etusivulla uutisoidaan näyttävästi Osakeyhtiö Pohjoismaiden Yhdyspankin tila ja kuulutetaan, että lääkäri on matkoilla. 

Kovin on tuttua, sillä talouselämä ja terveydenhuollon tila ovat aika tavallisia aiheita Aamulehdessä vieläkin.


Portaikon pikkuhyllyltä löytyy meidän poikien päiväkodissa tekemää taidetta ja kunnioitusta herättävät vanha Raamattu ja Kotilieden viisas lääkärikirja.


Sitten siellä on vielä tämä ihastuttava ja tyylikäs pieni nahkalaukku. Arvaattekos mitä se pitää sisällään?


No sieltähän löytyy jokaisen bloggarin unelma. Aikakautensa viimeisintä huutoa edustava tallennusaparaatti. Tässä talossa on katseltu elämää linssin läpi jo aikojen alussa.

Aika hieno kamera vai mitä?


Nuo vanhat jutut mielestäni kuuluvat esille. En kuitenkaan halua museotunnelmaa oleskelutiloihin, joten portaikko on sopiva paikka muistella menneitä mennessä ja tullessa.

Meillä vietetään nyt hiihtolomaa. Koska ulkona on vesikeli ja huomiseksi luvattiin kahdeksan lämpöastetta, virittelemme hiihdolle vaihtoehtoista ohjelmaa. Voi olla, että poliisimuseo kutsuu jonain päivänä. Jatkamme siis postauksen aihepiirissä :).

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

Terveisin Katja

16 kommenttia:

 1. Kaunis portaikko ja nuo vanhat kuvat on kertakaikkiaan ihastuttavia. Mukavaa hiihtolomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora. Meitä kiinnostaa kodin menneisyys ja valokuvat ovat siksi tärkeitä. Vanhoissa tavaroissa ihastelen aina viimeisteltyä työn jälkeä. Arkinenkin esine oli ennen kaunis. Toista se on nykyään näiden moninaisten muovisten hilavitkuttimien kanssa ;).

   Poista
  2. Tuo on totta. Vanhat esineet on usein hienosti valmistettuja ja kauniita! Talon historia on mielenkiintoista etenkin jos se nivoutuu suvun historiaan. Meilläkin on tässä talossa ollut monta asuntoa ja talonkirjoista voi lukea, miten joku neiti ja poikamies naapureista ovat löytäneet toisensa ja perustaneet perheen. :)

   Poista
  3. :) Tarinat juuri tekevät vanhoista taloista ja esineistä niin mielenkiintoisia. Ja rakkaustarinat eritoten :D.

   Poista
 2. Ihania nuo vanhat kuvat ja lehti. Itsellänikin on vanha Kodin Kuvalehti kehyksissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on useampia kehystettyjä lehtiä. Vanhat Kotiliedet ovat ihan aarteita :). Vanhoissa lehdissä on erityisesti huvittavia mainoksia. Niitä on kiva lueskella ja miettiä senaikaista ajatuksenjuoksua :).

   Poista
 3. Hienoa , että olette laittaneet kauniisti esille noita wanhoja tawaroita ! Hyväkuntoiset , kauniit , historialliset esineet kuuluvatkin näkösälle ja tuossahan on oiva paikka niille .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkösälle tosiaan. Ei olisi järkeä säilöä kauniita juttuja kaapissa pölyttymässä. Välillä vaihdellaan tuota esillä olevaa tavaraa. Vanhat koulukirjatkin ovat kauniita ja hauskoja selailla. Mennyt maailma näyttäytyy niissä niin "söpöseltä" :D.

   Poista
 4. Mulla oli juuri eteisen naulakko käsittelyssä ennen kuin avasin koneen ja tulin katsomaaan sun kuulumiset! Meillä on parempi juustohöylä hukassa, mutta eteisestä sitä en kyllä löytänyt. Mahtaneeko olla samassa paikassa kuin iPad, joka sekin on teillä tietämättömillä.

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna auringosta! Tietämättömät ovat tavaroiden tiet, kun niiden liikuttelijoita on monta. Opettelen joka päivä boheemimmaksi. Ties millainen minusta vielä tuleekaan :).

   Poista
 5. Löytyipä mukava blogi! Uusi lukija ilmoittautuu :D

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniita vanhoja esineitä ja muistoja! Kaunis värimaailma myös.

  VastaaPoista
 7. Onpa hienoa asua talossa, jonka historiasta tietää noin paljon ja on vielä kuvia ja esineitäkin. Ihastuttavia kuvia, mitähän seuraavat asukkaat ajattelevat sadan vuoden kuluttua teidän kuvistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietoa on tarjolla, kun talo on ollut koko ajan samassa suvussa, ja tavarat ja kuvat ovat pysyneet talossa. Olisipa upeaa, jos aikanaan tässä talossa lapsenlapsenlapset naureskelisivat meidän valokuville. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!