.

.

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Voimauttavan siisti eteinen


Tiedättekö voimauttavan valokuvan käsitteen? Voimauttavassa valokuvauksessa henkilöä kuvataan siten, että valokuva auttaa häntä näkemään itsensä uusin silmin kauniina ja arvokkaana.

Ajattelin kokeilla auttaisiko valokuvaus minua tuntemaan eteisessämme jotain muuta kuin voimattomuutta.

Voitte kuvitella, että kolmen pikkupojan perheessä pääsisäänkäynti on helposti varsinainen kuraeteinen ja kaikkien tavaroiden varasto. Etenkin kun toista sisäänkäyntiä taloon ei ole. Muistaakseni jossain siellä roinan alla oli kuitenkin ihan kiva tila. Raivasin sen esiin.


Lasten naulakossa roikkui melkoinen valikoima toppa- ja treenivaatteita, yksi miekka, uimalasit ja juustohöylä. Kyllä! Älkää kysykö miksi juustohöylä oli naulakossa.


Reppujen ja vauvan kantokopan alta löytyi kadonnut penkki, jonka aikanaan hankin Marjamäen Pajutilan alennusmyynnistä. Penkki oli silloinkin oikea löytö. Kaunis, kätevä ja edullinen. Penkin sisällä on isosti säilytystilaa toisen kauden kengille.


Näin riisuttuna eteistila näyttää aika kivalta.


Myös portaikko pääsee oikeuksiinsa, kun kaiteilla ei roiku kenenkään juoksuhousut tai käsilaukut.


Isot peilikaapit ovat olleet hyvä hankinta eteiseen. Niiden taakse mahtuu osa kaaoksesta, kunhan liukuovet vain muistaa laittaa kiinni. Ja jostain syystä valo tulee eteiseen niin, että peileissä ei sormenjäljet ja kurarukkasten laappasut liiemmin näy. Se on ihana asia.Kyllä valokuvauksessa vain on voimaa. Suosittelen kokeilemaan. Sain aivan uuden eteissuhteen tämän kokeilun myötä. Nyt ei eteisemme normaalinäkymä enää harmita niin paljon, sillä tiedän sotkun olevan vain pintaa. Aidot asiat löytyvät syvemmältä.

Terveisin Katja

32 kommenttia:

 1. Hih... kiva postaus ja valokuvaus ON ihanaa :))

  VastaaPoista
 2. Ihana eteinen ja tuo pikkuruinen sohva on kuin karamelli!!!
  Mukavaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Niin totta tuo tavararumba varmasti. Se on jänskää, miten tavarat jätetään helposti minne sattuu, mutta äidinhän pitäisi heti tietää missä kaikki ovat, jos ei heti löydy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin se menee. Ja miten vaikea sitä onkaan muuttaa. Yritystä on :).

   Poista
 4. Mistäs sisustuslehdestä nää kuvat oikein on !? :)) Kaunis on kotinne ja rakkaudella vaalittu, sen huomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anne :). Jotain kaunista paljastuu, kun tarpeeksi kaivaa. Kotia vaalimme mahdollisuuksien puitteissa :).

   Poista
 5. Hauska postaus. Voin kuvitella rulianssia eteisessä kolmen kanssa, kun täälläkin on aina eteinen kaaoksessa (lue= kaksi poikaa ja yksi mies). Aivan ihastuttava penkki kuoriutui esiin, tosi suloinen. Toivottavasti saat aina välillä raivattua sitä esiin voimaantuaksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Talossa on elämää ja se näkyy. Alan kallistua myös yhä enemmän sille, että elämä saakin näkyä. Pienet siivot hetket ovat silti kalliit :D.

   Poista
 6. Ihana eteinen! ❤ Söpö toi pikkusohva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi. Minäkin pidän eteisestä juuri noin kuinka se kuvissa näkyy :).

   Poista
 7. Ihana eteinen <3 Puhdas ja siisti koti saa hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 8. Hauska huomata miten samanlaisten asioiden kanssa painiskelet. Eteinen on meilläkin murheenkryyni. Aina sekaisin. Vaatteet ja kengät sulassa sovussa lattialla, kuraisia kintaita, vauvan turvakaukalo, hiekkaa, kuraisia kintaanjälkiä valkoisilla pinnoilla...Voimaannuttavaa todellakin kun kuisti joskus on pienen hetken siisti. Kaunis eteinen teillä ja seurailen innolla blogiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Eteiskaaos lienee aika yleinen vaiva. Täytyy vain koittaa kestää kaaos tavalla tai toisella. Ja aina välillä ottaa tavararöykkiöistä niskalenkki :).

   Poista
 9. :D Sisäistä kauneutta. Kaunis tulos valokuvauksen avulla. Eteiset ovat tuollaisia, aikuisen huushollissakin ne keräävät tavaraa ja vaatteita, saati jos on lapsilauma kodissa. Ei olisi ihme jos meiltäkin löytyisi juustohöylä naulakosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, että juustohöylä on ollut naulakosta löytyneen miekan vastapari...:D. Ehkä eteisillä todella vain on sellainen "villi luonne".

   Poista
 10. Oi, tutulta kuulostaa eteisen kaaos. Meilläkin on eteisessä vaikka mitä ja kun koko perhe ollaan kovia urheilemaan, siellä on sulassa sovussa lenkkarit, luistimet, jääkiekot ja mailat kumisaappaat ja muut. Kesällä rullaluistimet ja pyöräilykypärät. Aina välillä minäkin raivaan, mutta jo hetken kuluttua kaikki on taas levinnyt. Miten se käykään niin nopeasti, vaikka kaikella on oma paikkansa...
  Kaunis eteinen teillä ja kyllä voimauttavaa on ottaa kuvia silloin kun kaikki on paikoillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan täysin urheiluharrastusten huonon vaikutuksen eteiselämään. En viitsi edes laskea monenko lajin välineitä normipäivänä tuolla pilkottaa :).

   Poista
 11. Tutulta kuulostaa! Vaikka kuinka meillä lahjon, kiristän tai uhkailen, että kuistille ei jätettäisi tavaroita lojumaan, aina vain ne sinne kummasti jää... Mutta juustohöylä, heh heh. Aika hyvin:) Kaunis tuo teidän eteinen kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Meillä on ihan samat metodit käytössä. Eivät ne toimi. Oman hyvinvoinnin vuoksi täytyy vain sietää tilanne ja järjestää välillä voimaannuttava siivousoperaatio, jotta sisäinen kauneus pääsee edes hetkeksi esiin.

   Poista
 12. Kyllä on kivoja kuvakulmia ja yksityiskohtia<3 Meillä on myös vain yksi sisäänkäynti, ja se on kyllä haaste:D
  Ihanaista viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Toisaalta yksi sisäänkäynti tarkoittaa sotkua vain yhdessä eteisessä ;).

   Poista
 13. Todella valoisa ja harmoninen portaikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yllätyin itsekin kuvia katsellessa siitä kuinka valo pääsee portaikkoon. Kulkiessa taidan kiinnittää huomioni johonkin epäolennaisempaan :D.

   Poista
 14. Teillä on tosi kaunis eteinen! Ja kenenkäpä arkeen ei kuulu ne portailla roikkuvat verkkarit yms kenkäpaljoudet siellä ja täällä. Harva sitä jaksaa olla joka hetki puunaamassa ja laittamassa tavaroita tiptop sillä sekunnilla. Olen varma, että nämä portaat ja eteinen olisivat kotoisamman näköiset arjen kiireessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna. Tuo kuvien näky ei ollut pitkäikäinen. Perheenjäsenet haluavat osallistua sisustamiseen ja nytkin eteisessä on useita rentoja asetelmia :).

   Poista
 15. Mikähän siinä on, että eteiseen tulee vaan heitettyä kaikki.. Sisään tullessa tunnustan itsekin, että haluan vain nopeasti eroon vaatteista ja pois ahtaasta eteisestä. Takin laittaminen henkariin tuntuu ylitsepääsemättömän työläältä, minkä vuoksi naulakkokoukut pursuavat aina.. :) kyllä varmasti on ollut puhdistava tunne saada eteinen esiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Itselläni on erityinen taito jättää kengät sikin sokin keskelle eteisen lattiaa. Usein vielä niin, että toisen kengän kärki osoittaa täysin vastakkaiseen suuntaan kuin toisen. :)

   Poista
 16. Sinulle on huomenna haaste blogissani :) Meillekin saa tulla siivoamaan ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!