.

.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Piimähyydykekakku

 

Alkuviikosta juhlimme mieheni synttäreitä. Tein kahvipöytään kevyen raikkaan piimähyydykekakun. Piimähyydykekakku ei maistu vähimmässäkään määrin piimältä, vaan on ihan todella hyvää.  Ja tämä on piimäninhoajan mielipide. Oivallinen kevyt vaihtoehto tuhdimmalle juustokakulle.

Kakku näytti koristeasussaan ihan pääsiäisherkulta, joten laitanpa pian ajankohtaisen reseptin jakoon.

Piimähyydykekakku (mukaelma Pirkan reseptistä)

Pohja
200g Digestive-keksejä
75g voita

Täyte
6 liivatelehteä
1,25 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää (esim. Valion täyteläinen piimä)
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunanmehua

Päälle
2 prk mango Pilttiä
värikkäitä pääsiäisraekarkkeja

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan. (Voit pingottaa vuoan pohjaan ensin leivinpaperin, niin kakku on helpompi siirtää tarjolle.)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita sokerit piimään. Vaahdota kerma ja lisää se piimään. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota liivatteet lähes kiehuvaan sitruunanmehuun. Lisää vähän jäähtynyt liivateliemi sekoittaen piimä-kermaseokseen. Kaada seos vuokaan murupohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Levitä hyytyneen kakun päälle kaksi purkkia mangososetta ja koristele karkkirakeilla.



Leivoin synttärikahveille lisäksi lasten toiveesta vaniljasydänmuffinsseja samalla reseptillä kuin ystävänpäiväpostauksessa täällä. Tällä kertaa koristeluina kevään vihreää sokerikuorrutetta ja ekaluokkalaisen valitsemat nonparellit.

Makeiden herkkujen voimalla juoksu kulki. Ihastelin lenkkeillessä keväistä iltataivasta, josta sain parvekkeelta käsin tuollaisen suuntaa antavan puunlatvakuvan. Kauniille päivälle kaunis päätös.

Nyt on syytä pistää tietokone pian kiinni ja painua pehkuihin. Pidän pienimmäiselle unikoulua ja varaudun ihastelemaan myös yötaivasta.


Terveisin Katja

35 kommenttia:

  1. Tuo kakku kuulostaa ja näyttää hyvälle. Täytyy käydä huomenna kauppareissulla hakemassa ainesosat siihen ja jos vaan ehdin, voisin kokeilla sitä heti! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Tästä ei voi kuin tykätä!

      Poista
  2. Ai nam! Tuotahan voisi vaikka kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää tosi herkulliselta!!!

    VastaaPoista
  4. Kaunis kuva luonnosta! Toi kakku kuulostaa raikkaalta! Hyydytitkö pilttiä mitenkään vai purkista suoraan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piltti-sose on tarpeeksi täpäkkää itsessään. Se ei tarvitse mitään hyydykettä. Irrotin kakun ensin vuoastaan ja asetin tarjoiluvadille. Laitoin sitten vuoan reunat takaisin kakun ympärille ja levitin Piltin. Näin Piltin saa siististi kakun päälle reunoja sotkematta :).

      Poista
    2. Kiitos vinkistä!
      Olen itse kova tyttö leipomaan, tämä menee testiin ;)

      Poista
  5. Ihania herkkuja, maistui varmasti myös sankarille :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku tietenkin sankarin mukaan. Ei jäänyt muruakaan ;).

      Poista
  6. Mukavan oloinen ohje ja tosiaan keväisen näköinen.
    Toivottavasti unikoulu tuottaa toivottua tulosta nopeasti ja pääsette parempien yöunien makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vierotan vauvelia viimeisestä yösyötöstä ja hyvin onnistuu. Ei tarvinnut ihailla yötaivasta kovin kauan :).

      Poista
  7. Pitääkin testata kakusta tuota piimäversiota seuraavaksi, kun yleensä teen hyvin vastaavan tuorejuustolla. Viimeksi laitoin päälliseen mangososeen sekaan vähän tyrniä, joka sopi todella hyvin. Ihanat värit viimeisessä kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyrni on varmasti tyrmäävän hyvä lisä kakkuun. Kokeile ihmeessä piimäversiota. Se on raikas ja tosiaan keveämpi, jos sille ominaisuudelle antaa arvoa ;).

      Poista
  8. Tuo piimäkakku on niin ihanaa! Sanon sitä aina juustokakuksi myös, vaikka se ei oo juustoa nähnytkän :) Tuo kävis kyllä hyvin pääsiäisenäkin :) Vois ittekki tehdä pitkä aikaan tätä kakkua :) Nuo vaniljamuffinsit ovat varmasti myös nameja! Ihanaa loppuviikkoa Katja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Juustokakultahan tuo näyttää, joten hyvin voi vähän oikoa nimissä ettei tule ennakkoluuloja kenellekään :D.

      Poista
  9. Onpas herkkulisen näköinen ja piimä on muutenkin mun yksi lemppari ruokajuoma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä nautin piimäni mieluiten juuri näin :).

      Poista
  10. Ihanan näkösiä herkkuja, kakku on mielenkiintoinen tuttavuus!

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä! Kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Toivottavasti tykkäät...tai uskon kyllä että tykkäät :).

      Poista
  12. Kaunis kakku ja varmasti herkullinen. Keväiset värit koristelussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tosiaan tuli oikein kevään ylistys -kakku :).

      Poista
  13. Minulle tuli ekana mieleen piimän maku, mutta että kakussa :) Mutta kun luin eteenpäin niin mielenkiinto heräsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voit huoletta unohtaa tuon piimän maun. Ei kakku maistu yhtään piimältä, että rohkeasti vaan leipomaan :).

      Poista
  14. Kaunis kevätkakku >>> kokeiluun oitis !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostut testaamaan. Tämä on hyvä kakku!

      Poista
  15. Nam, mitä herkkuja :) On se vaan kumma, kuinka se piimän maku häviää kakussa, sillä mäkään en voi sietää itse juomaa, mutta kakkuna sujahtaa helposti alas.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!