.

.

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen Etelä-Pohjanmaalla


Pikakatsaus blogistaniaan kertoo, että pääsiäisen upeat säät ovat aiheuttaneet keväthuumaa yleisemminkin. Pihaa on kuopsuteltu ja aurinkoa palvottu myös muualla kuin meillä.

Lämpimänä viikonloppuna perheen pieninkin sai ensikosketuksensa ruohojuuritasolle. Hän osoittautui heti melkoiseksi kasvitieteilijäksi, ja meille tuli hieman erimielisyyttä siitä, millä intensiteetillä ympäristöä kannattaisi maistella ja haistella.


Vietimme pääsiäistä osin mummulassa Etelä-Pohjanmaalla, missä pääsiäinen todella tuntuu pääsiäiseltä. Minusta on kivaa, että omat poikani pääsevät viettämään samanlaista riemullista pääsiäistä, mistä itselleni on jäänyt ihania lapsuusmuistoja.

Pääsiäislauantaina pojat kiersivät trulleina ja keräsivät valtavan namisaaliin, jonka voimalla vielä illalla jaksoivat kirmata kokkotulilla.

Tänä vuonna sain huomata, että pojat ovat jo kasvaneet isommiksi ja rohkeammiksi. Äitiä ei enää tarvittu esitrulliksi ollenkaan. Itse tienattuja suklaamunia ei myöskään entiseen tapaan lahjoitettu äidille, vaan suklaa katosi harmikseni poikien omiin suihin.Vaikka lapset söivät trullinaminsa itse, en minäkään jäänyt ihan ilman pääsiäisherkkuja. Mummulasta lähdetään kotiin aina kermalla, voilla ja sokerilla kyllästettyinä.Tänä pääsiäisenä roihu riehui ja polte villitsi myös muualla kuin kokkotulilla, kun Lauri Tähkä nousi paikallisen ravintolan lavalle. Pääsimme mieheni kanssa lauantaina viettämään kahdenkeskistä iltaa poikien jäädessä mummulaan nukkumaan. 

Tähkä on mielestäni yksi parhaita live-esiintyjiä, ja mummulan maisemissa keikalla oli aistittavissa vielä jonkinlainen pohojalaislisä. Siinä oli kiihkettä kuumaa ja hulluutta huumaa, kun ravintolayleisö lauloi Tähkän kanssa Pitkät pellot. Jokainen ravintolassa ollut pohojalainen osasi laulun sanat ulkoa, ja satojen pohojalaisten kuoro oli melkoisen juurevaa kuultavaa.


Viime viikot ovat olleet kohdallani erikoisen virkistäviä. Jos jonkinlaista arjen katkaisevaa tapahtumaa on osunut kohdalle. Vielä kun säät ovat kääntyneet näin upeiksi, kevät todella tarjoaa nyt parastaan. Nautin siitä kun kerran voin :).

Kivaa viikon jatkoa kaikille lukijoille!

Terveisin Katja

26 kommenttia:

 1. Teillä tuntuu olleen kiva pääsiäinen!
  Ihana tuo teidän vaavi, joka ihastelee uutta ihmeellistä maailmaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäistä aina kovasti odotetaan ja koskaan se ei petä, jos vain päästään Pohjanmaalle ;). Vaaville jokainen päivä pihalla on "tapaus".

   Poista
 2. Voi kun kivan oloinen pääsiäinen. Seurustelin aikanani monta vuotta pohjalaisen miehen kanssa ja jos jotain, niin pääsiäisperinteitä sieltä kaipaan. Aavan lakeuden lisäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sittenhän sinä tiedät, mistä tässä yritän kertoa :). Pääsiäistä ei minun mielestäni oikein osata viettää muualla kuin siellä missä kokot palavat.

   Poista
 3. Kevät on kyllä nyt todella upeana. Harmi kun meillä sairastellaan oikein pitkän kaavan kautta niin ulkoilu jäi pääsisenä vähälle.
  Vaavi on kyllä super suloinen, tällaisen kroonisen vauvakuumeilijan painajainen :)
  Eikö olekin ihana siirtää omat lapsuusmuistot omille lapsille luomalla heille yhtä ihania muistoja kuin mitä itse on lapsena mukaansa haalinut.
  Ihanaa viikkoa Katja ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Sairastelu on kyllä kurjaa, varsinkin tällaisilla säillä. Toivotaan, että tervehdytte ja aurinkoa riittää vielä.
   Lapsuuden pääsiäismuistot vain korostuvat, kun asuu poissa Pohjanmaalta :). Lapsille olisi pettymys, jos emme viettäisi pääsiäistä Pohjanmaalla. Niin hyvin ovat oppineet äidin tavoille :).

   Poista
 4. Teillä(kin) on ollut ihana pääsiäinen!
  Voi kun itsekin onnistuisin pääsemään Laurin keikalle, toivottavasti tulevat joskus tänne päin :)
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivon sulle Laurin keikkaa lähimaille. Pitäähän ne pianon päällä hyppimiset nähdä ihan omin silmin :D.

   Poista
 5. Onpas kiva lukea, kun joku kehuu Pohjanmaata ja kertoo muistojaan sieltä. Lähdin joskus itsekin muualle täältä työn perässä. Sillä tiellä olin noin 7 vuotta ja sitten veri veti takaisin. Muistan, miltä tuntui aina käydä pohjanmaalla. Kun alkoi maisemat muuttua laakeiksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen voi lähteä Pohjanmaalta, mutta Pohjanmaa ei lähde ihmisestä :).

   Poista
 6. Pohjanmaalla ovat myös omat lapsuusmuistot, Lappajärven maisemissa. Siellä trulliteltiin ja poltettiin kokkoa, hypittiin ojien yli ja kasteltiin kaikki vaatteet. Pääsiäinen tuntui paljon pitemmältä, kun oli irti kunnolla muusta arjesta :) Ihania tunnelmakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne. Kaikkein kaunein järvi Lappajärvi on...

   Poista
 7. Voi, ootte viettänyt ihanan pääsiäisen. Ja vieläpä päässeet tuulettumaan yöelämään, mahtavaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen olikin ihana. Ja yöelämä meille niin sopiva aikataulultaan. Tähkä aloitti jo ennen yhtätoista, joten päästiin ajoissa nukkumaan ;).

   Poista
 8. Tähkä on kyllä energinen lavaesiintyjä ja pääsiäiskokot komeeta katsottavaa!

  VastaaPoista
 9. Viime vuonna meidän virpojat hyödynsivät sekä etelän palmusunnuntain että Etelä-Pohjanmaan trullikierrokset. Onpa teidän pienin kasvanut vauhdilla - juurihan vasta hän syntyi. Mihin tämä vuosi oikein hujahti noin muutenkin?
  Ihanan Barcelonan reissunkin olit tehnyt - onnittelut vielä palkintomatkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienimmäisestä huomaa ajan todella kuluvan nopeasti! Pitäisi niin nauttia joka hetkestä... Meidän lapset virpovat vain Pohjanmaalla ja siellä se tehdäänkin kunnolla ns. pitkän kaavan mukaan ;D.

   Poista
 10. Teillä oli varmasti ihana loma! Lauri Tähkä on kyllä niiin ihana ja karismaattinen mies :) Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tähkä on karismaattinen. Toisilla sitä on, toisilla ei niinkään. :)

   Poista
 11. Kelit oli kyllä enemmän kuin kohdallaan koko pääsiäisen! Et sitten antanut pikkuisen syödä kastematoja, pöh! ;) ;)

  VastaaPoista
 12. Onpa kivan kuuloinen pääsiäinen teillä. Ja Lauri Tähkä olisi kyllä josku kiva nähdä livenä juuri tuon esiintymistaitonsa vuoksi, onhan hää aika karismaattinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähkällä tosiaan on karisma kohdallaan, livenä elementissään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!