.

.

lauantai 31. toukokuuta 2014

Minilomalla Naantalissa


Olimme mieheni kanssa alkuviikosta minilomalla Naantalin Kylpylässä. Vauveli lähti mukaan kolmanneksi pyöräksi, ja isommat pojat jäivät mummun hoiviin kotiin. Irtiotto arjesta onnistui tällä kokoonpanolla aivan hyvin. Vauvelilla oli reissussa juuri sopivasti samat intressit kuin vanhemmillaan. 


Ulkoilimme Naantalin maisemissa, nautimme vanhan kaupungin tunnelmasta, söimme hyvää ruokaa ja laiskottelimme. Kylpemässä kävimme mieheni kanssa vuorotellen. Hylkäsin heti kättelyssä respassa tarjotun uimavaipan ja päätin, että minimies kylpeköön toisella reissulla. Tämä olisi ensisijaisesti äidin ja isin lomanen.

Mikä autuus olikaan saunoa ja uida ylhäisessä yksinäisyydessä kokonaiset kolme tuntia. Erityisesti viihdyin ulkoaltaassa ja olisin voinut nukahtaa sinne allaspenkille. Kukaan ei roiskuttanut vettä päälle eikä tarvinnut pelätä kenenkään hukkumista. Elämän pieniä nautintoja!Vanha Naantali on viehättävä. Olin käynyt siellä kerran aiemmin hätäisellä reissulla koko perheen kanssa. Nyt oli mahdollisuus kierrellä ihan rauhassa kapeita kujia ja ihastella vanhojen rakennusten omaleimaisia yksityiskohtia ja persoonallista tunnelmaa.
Koleassa säässä piti olla hanskat kädessä, vaikka Naantalin aurinko välillä pilkahtikin. Olin pukenut kaupunkikierrokselle ylleni onneksi kaiken mitä olin mukaan pakannut. Kylmyys ei siis haitannut kuvaamista, ja innoissani ikuistin kaunista hiljaista kaupunkia. Lomasesonki oli selvästi vasta tulossa, sillä vanhassa Naantalissa näkyi tuskin ristin sielua.


Lempikuvauskohteitani Naantalissa olivat talojen sisäänkäynnit. Niin hienoja ne olivat. Kauniita katoksia ja fiilikseen sopivia koristuksia.
Seuraava Naantalin reissu tehdäänkin kesäkuulla koko sakilla muumeja moikkaamaan. Tällä matkalla tuli löydettyä hyvä lounasruokapaikka, jonne tullaan sitten uudestaan.

Raision Mylly -kauppakeskuksessa oli loistava lounaspöytä Prisman yhteydessä Buffet & Leipomokahvilassa. Harvoin on lounaspaikassa tarjolla niin monipuolinen ja herkullinen salaatti- ja alkuruokalinjasto. Pääruokaa ei tarvinnut ottaa ollenkaan. Ja lapsille sieltä löytyy oma nurkkaus sitten kun ruoka on syöty. Lasten viihtyvyys on aikuisille jo puoli ruokaa.


Tällaista minilomaa tällä kertaa. Lomasen rentoutusvaikutukset hälvenivät harmillisen nopeasti uuden kevätflunssan seurauksena. Nyt odotan uudestaan kesää ja sen kaiken parantavaa vaikutusta.

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille ihanaisille lukijoille!

Terveisin Katja

22 kommenttia:

 1. Voi ihana pikaloma. Ja Naantali on ihana, kaunis paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantalissa on kyllä hyvät puitteet lomailulle.

   Poista
 2. Naantali on todella kaunis kesäisin! Kerran kesässä siellä tulee poikettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä kannattaa kiertää kotimaata. Kauniita paikkoja on paljon.

   Poista
 3. Olimme keväällä Naantalin kylpylässä. Varmaan kesällä paikka on vieläkin upeampi ;) Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantalin kylpylässä oli kyllä hohtoa ;).

   Poista
 4. Naantali on kyllä hieno paikka - liian harvoin siellä tulee käytyä, vaikka lähellä asummekin. Mutta silloin tällöin mekin isännän kanssa otamme pienen miniloman kylpylässä;)
  Ja tietenkin Muumimaailmassa tuli aikoinaan käytyä lasten kanssa - nyt odottelen vain, että joskus vielä saisi sinne lastenlapsia kiikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantalissa viihtyvät lapset ja aikuiset. Muumimaailma on tosi kiva kohde, jos sää sallii. Piknikille muumien pihaan :).

   Poista
 5. Ihanan kuuloinen miniloma, pieni irtiotto silloin tällöin tekee kyllä tosi hyvää ja Naantali on hurjan kaunis kaupunki.

  VastaaPoista
 6. Kuvista ainakin näyttää mielenkiintoiselta paikalta, täytyypä joku reissu suunnata Naantalia kohti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Naantalissa kannattaa käydä. Teilläkö on muumitkin jääneet tapaamatta? Pienimmäiselle sitten reissua muutaman vuoden päästä :).

   Poista
 7. Naantali on niin ihqu kaupunki! Aivan kuin eri maassa olisi! Ihania kuvia olet räpsinyt! Teillä oli varmasti ihana miniloma :) Kivaa viikonlopun jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vanhat kaupungit tosiaan vievät ajatukset "toiseen maahan". Oma tunnelmansa on vanhoissa rakennuksissa ja kauniisti laitetussa miljöössä :).

   Poista
 8. Ihanan kuuloinen reissu! Kauniita kuvia vanhasta Naantalista <3

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat ja varmasti mukava loma <3 Naantali on kyllä kaunis paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantali, Rauma ja Porvoo ovat kaikki kauniita vanhoja kaupunkeja.

   Poista
 10. Ai te olitte Naantalissa! :) Se on kyllä ihana kesäpaikka! Siellä asuvat työkaverit sanovat, että se on kuin toinen maailma talvisin.. Ei ketään missään.. Lomanne kuulostaa tosi rentouttavalta!! Voin niin samaistua tuohon altaan reunalla lekotteluun, kun ei tarvitse ketään vahtia.. Ei vastailla, ei mitään.. Ja Nam, näyttivätpä ihanilta teidän ritarit!! Muurikka odottaa vielä lettutestailuja, mutta jotain jälkkärintynkää olisi kyllä aikakin jo kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä yllättynyt miten hiljaista Naantalissa nyt oli. Ehkäpä muutaman viikon päästä saadaan sitten tervehtiä muumeja tungoksessa, kun kesälomakausi on alkanut. Minä suunnittelen muurikkaan kasvisherkkuja seuraavaksi :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!