.

.

torstai 1. toukokuuta 2014

Vappuilua


Ei ole sellaista keliä, joka estäisi vapun vieton. Hytisimme pihassa oikein porukalla. Kevättä juhlitaan silloin, kun kevään juhla on. Täällä ei sentään satanut. Muutamia piskoja ei lasketa, ja aurinkokin vihjasi itsestään tovin.


Kuohujuoma ja sacherkakku edesauttoivat viihtymistä viileässä kelissä. Eikä muissakaan nyyttäriherkuissa ollut valittamista. Nämä tämänvuotiset olivatkin emäntäystävälliset kemut. Nyyttäreissä on puolensa.


Vappupäivän ohjelmassa oli perinteisesti ankanuiton seuraaminen. Salmeen lasketaan 9000 muoviankkaa, jotka uivat kilpaa alajuoksulle. Numeroidut ankat on myyty etukäteen arpoina, ja nopeimmat ankka-arvat voittavat hienoja palkintoja. Tapahtuma kerää paljon väkeä näille rannoille. Tänä vuonna tosin kylmä keli taisi vähän verottaa katsojakuntaa.Ei muuten tullut tähän taloon taaskaan sitä poikien kovasti odottamaa palkintovenettä. Ensi vuonna siis jälleen uusi yritys ankka-arpajaisissa.

Pienimmäinen ei osannut olla arpajaistappiosta harmissaan. Vauvelin vapussa parasta ovat olleet ilmapallojen metsästys ja pitkät päiväunet raittiissa ulkoilmassa.


Toukokuu on nyt virallisesti korkattu. Katselin kalenterista, että melkoinen juhlakuukausi onkin luvassa. Joka viikonlopulle ja välillä viikollekin on tiedossa kakkuja. Kakuilla kesäkuntoon siis :).

Vapputerveisin Katja

22 kommenttia:

 1. Hyvin näkyy teillä vapun vietto sujuneen pienestä sään koleudesta huolimatta. Onneksi on tuon viimeisen kuvan kaltainen vara-aurinko siellä hymyilemässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vara-aurinko paistaa onneksi lähes aina (ellei nuku). :)

   Poista
 2. Ihanat pihapartyt kelistä huolimatta :) ja tuo vauveli on niiin suloinen ❤️

  VastaaPoista
 3. Ihana pikkuinen hymysuu :)

  Kivan näköiset vappujuhlat koleasta kelistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistuu mieleen monta räntäsadevappua. Tämänvuotinen keli oli sittenkin ihan ok :).

   Poista
 4. Kiva vappu teillä ollut kylmästä säästä huolimatta. Ihanan aurinkoinen vauva. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvalla oli taas paljon seurattavaa, kun ympärillä tapahtui :).

   Poista
 5. Kaunis kuva sinusta! Ihania herkkuja kuvissa! Muutenkin tosi kiva postaus :) Kivaa illan jatkoa sulle!

  VastaaPoista
 6. Miten mahtava perinne! Oliko kaikki ankat noin isoja kuin tuo yksi vaiko pienempiä?

  Entä mitä muuta mansikka-viinirypälesalaatissa oli? Näytti herkulliselta. Ostin itsekin rasiallisen tuontimansikoita huomista synttärikakkua koristamaan. Siis sitä aikuisten. Lapset ovat toivoneet mutakakkua ilman mitään ylimääräisiä krumeluureja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättiankka on mainosankka. Ne 9000 ovat vauvamallia ;).
   Salaatti tuli nyyttärituomisina. Siinä oli muistaakseni lisäksi kahta eri melonia, tuorekurkkua ja salaattipohja eri salaateista. Tosi hyvää. kastikkeena Lidlin deluxe-sarjan dijon vinaigrette. Kivoja kemuja teille! Mutakakuista meilläkin tykätään ihan liikaa...tosin sellaisista ei-syötävistä versioista ;).

   Poista
 7. IHana idea tuo ankka-arpajaiset. Todella ihania herkkuja teillä tarjolla. Minäkin ostin mansikoita ja laitoin niitä salaattiin mukaan, kerrankin ei tarvinnut lapsia patistaa syömään salaattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ankanuitto on ihan huippu tapahtuma. Lapset odottavat ankanuittoa innolla joka vuosi ja urheiluseurat saavat hyvin varoja arpajaisista. Mansikat ovat herkullisia. Nämä ulkomaisetkin maistuivat oikein hyviltä, kun olivat kevään ensimmäiset.

   Poista
 8. Onpas olleet kivan pirskeet ja kaunis sinä :)

  VastaaPoista
 9. Voi miten hauska vappu teillä on ollut! Ihania herkkuja ja yhdessä oloa. Ankkojen uitto on kuulostaa kivalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!