.

.

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Sognoa, sambaa ja sielunhoitoa


Vietimme eilen leidien lauantaita. Matkustin bussilla Helsinkiin tapaamaan ystävääni, jonka kanssa meillä on ilahduttava tapa muutaman kerran vuodessa ajatella päivän ajan enimmäkseen itseämme.

Tapaamistemme luonne on pysynyt vuosikaudet kutakuinkin samana. Kaupungit vaihtuvat, mutta shoppailu, käppäily, köppäily, kuulumisten päivitys, (oman) maailman parannus ja hyvä ruoka kuuluvat naistenpäivän rituaaleihin.

Rehellisyyden nimissä on kyllä todettava, että myöhemmällä iällä tuon ruokapuolen merkitys on näissä tapaamisissa korostunut.


Ystäväni oli saanut suosituksen töölöläisravintola Sognosta, jonka päätimmekin katsastaa. Sognossa oli sattumalta menossa lauantain brunssi, joka osoittautui erinomaiseksi. Listalta sai valita 7 ruokalajia 19 euron hintaan. Ruoka tarjoiltiin annoskupposissa pöytään. Italialaiseen henkeen erilaisten makujen kyytipojaksi sopi ihanasti kuohuva prosecco.

Harmi, että hyvän ruoan ravintolassa palvelu oli todella hidasta. Saimme odottaa tilauksen jälkeen ruokia melkein tunnin. Emmekä heti edes saaneet oikeaa tilausta. Brunssiin kuulunut leipäkin piti erikseen pyytää.

Toisaalta hitaanlainen ravintolareissu ei meitä tällä kertaa haitannut, sillä siinähän saimme vaihtaa kuulumisia kaikessa rauhassa miellyttävässä ympäristössä.


Sognosta suuntasimme Esplanadille, missä oli hirveä määrä ihmisiä odottamassa jotain. Liityimme odottajien joukkoon, sillä päättelimme tuhansien ihmisten tuskin turhaan Espan liepeillä seisoskelevan. Odotuksen syyksi paljastui värikäs sambakulkue, jossa kantava teema näytti olevan futiksen MM-kisat. Päätin ottaa omille futareille vähän tuliaiskuvia.Espalla on vieläkin nuoruusvuosilta tuttu jäätelökioski, joka ei pettänyt taaskaan. Iso pehmistötterö suklaa-vanilja -sekoitusta oli kesän ensimmäinen.Onneksi kioskin tytöt kehottivat varomaan lokkeja. Sain todistaa yhtä lokin tekemää röyhkeää jäätelövarkautta. Miten sellaisen kestäisi, jos se sattuisi omalle kohdalle!


Sain kotimatkalle mukaan vielä sambamakuja Taffelin näytepussissa. Olivat aika hyviä, joten en ikinä ostaisi kotiin isoa pussia.

Luin matkalla Anna-Leena Härkösen kolumnikokoelman Takana puhumisen taito. Se ei oikeastaan sopinut ollenkaan bussimatkalle, sillä minua hävetti naureskella ääneen Härkösen teräville huomioille ihmiselämästä. Ei sellainen ääneen naureskelu oikein sovi suomalaiseen linja-autoon. Varsinkaan kun ollaan matkalla Hämeeseen.

Tämä sunnuntai palautti minut arkeen. Tänään ei olekaan enää sijaa oman itsen ajattelulle. Mies pyöräilee tänään ylipitkän matkan, ja sillä aikaa lapset aikovat ottaa takaisin eilen menettämänsä osan äidistään.

Kivaa sunnuntaita kaikille!

Terveisin Katja

28 kommenttia:

 1. Ihana ja varmasti energiaa antanut päivä takana siis! Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Miksi se ruokailu onkin aina niin ihanaa vaikka joka päivähän sitä syödään mutta silti. Joskus tuollainen odottaminen ravintolassa on todella ärsyttävää. Ihan huippukivaa tuo sambakarnevaali, sellainen olisi kiva nähdä livenä. Itsekin pääsen Helsinkiin perjantai aamuna, pe on kokonaan omaa aikaa ystävän kanssa, lauantaina alkaakin pitkä conferenssi hyi yök. No iltaisin pitää sit nauttia kesäisestä Helsingistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ravintolaruokailu aikuisseurassa on aika spesiaalia nykyisessä elämäntilanteessa ;). Helsinki on ihana kesäkaupunki. Mukava, kun sinne pääsee "lomailemaan". Arkeani en sinne tahtoisi.

   Poista
 3. Kyllä jokainen lnainen ansaitsee oman päivänsä ystävän kanssa aina silloin tällöin; riittää sitä virtaa sen arjen pyöritykseen!
  Ja hidas ja huono palvelu ravintolassa on melkein yhtä paha kuin huono ruoka - joskus pahempikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua myös harmittaa huono palvelu. Erityisesti silloin, kun muuten olisi homma kohdillaan. Ei tee mieli palata, jos kerran on mennyt palvelu pieleen. Nyt onneksi ei viivytys haitannut, vaikka useimmiten kyllä haittaisi.

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa päivänne, kyllä tuollaisia päiviä täytyy ehdottomasti olla, ne piristävät pitkiksi ajoiksi ja ihanaa nähdä samalla ystävää.
  Kivaa sunnuntaita Katja, meilläpäin satelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naistenpäiviä pitäisi viettää useammin. Olen harmillisen "laiska" kalenteroimaan niitä tarpeeksi.

   Poista
 5. Minullekin se ruokailu on niin mieleinen juttu, paljon tärkeämpi kuin mitkään juomat :) Ja pehmis, niin herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei viitsi tuhlata kaloreita syömällä mitään pahaa. Pehmiksessä kaikki kalorit tulevat ansaitusti :).

   Poista
 6. Teillä on ollut varmasti ihana päivä ja sääkin on suosinut teitä! Kotonakin aina paljon hauskempaa, kun on saanut omaa aikaa hyvien ystävien kanssa :) Rauhallista sunnuntaita sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli tosiaan. Saatiin sekä sadetta että paistetta. :)

   Poista
 7. Kiva irtiotto arjesta. Tuo on varmasti hyvä tapa viettää aikaa ystävän kanssa, ettei ruuhkavuodet muuten vie mennessään. Mieli virkistyy ja akut latautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä sen kummempaa ohjelmaa tarvi, kun on kyse ystävästä vuosien takaa. Kuulumisten päivitys ja hyvä seura. Siinä se :).

   Poista
 8. Arkikin tuntuu erilaiselle, kun saa välillä irtiottoja :-)
  Kuulosttaa ja näyttää hyvälle!

  VastaaPoista
 9. Olet fiksu, kun pidät tuollaista traditiota yllä :). Kuulosti kerrassaan onnistuneelta ystävätapaamiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksua tosiaan :). Tästä pidämme myös kiinni.

   Poista
 10. Hienoja kuvia ja kivalta tapahtumalta vaikuttaa :) Kesätapahtumiin pitäisi aina muistaa osallistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on tapahtumia täynnä... ja niihin voi törmätä tuolla tavalla ihan vahingossakin. Täytyy vain seurata esimerkkiä ja jäädä seisomaan tungokseen ;).

   Poista
 11. Onpas teillä ollut makeet tunnelmat ! Kyllä vaan on kiva pitää yhteyksiä ja traditioita yllä. Pieni lepohetki ennen paluuta arkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jotkut yhteydet ovat kestäneet aikaa. Arki vie niin helposti mennessään.

   Poista
 12. Unohin ... blogistani löytyy sulle kysymyspatteristohaaste ;)

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa tosi kivalle ja ihanat herkut. Syömisen merkitys todellakkin merkitsee aina vain enemmän. Mutta ehkä myös niin, että miettii enemmän mitä suustaan alas päästää - ainakin vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että ruokaa miettii enemmän joka suhteessa. Ja jos vain voi valita, mieluiten syö hyvin :). Tunnen kyllä sellaisiakin ihmisiä, joille ruoka on vain polttoaine. Itselleni kovin vieras ajatus ;).

   Poista
 14. Kiitos ystäväiseni mahtavasta päivästä :) Tätä traditiota ei ole kaatanut opiskelu, vakiintuminen, 4 lasta, työt eikä satojen kilometrien välimatka! Ja meillä syöminen on ollut aina keskeisessä roolissa... Ehkä makutottumukset ovat vain jalostuneet 18 vuodessa ;) Ei enää Raxia ja Carrolssia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Luulenpa, että jalostumista on tapahtunut monessakin suhteessa. Mihin vielä päädymmekään 15 vuoden kuluttua. Traditiota pidetään tietenkin yllä, jotta pääsemme selvittämään sen :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!