.

.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Viileetä lomailua ja kuuma huvipuistovinkki


Olen lomaillut niin ahkerasti, että blogi on ollut aivan heitteillä. Mikäs tässä onkaan lomaillessa, epätavallisen raikkaassa kesäsäässä. Olen jo ehtinyt karaista itseäni kolmen kesäteatterin katsomossa ja luulenkin selviäväni loppukesästä kylmettymättä.

Juhannuksena saatiin rakeita. Onneksi keskikesän juhla jäi kuitenkin niin vähälumiseksi, että lumipalloja löytyi lopulta vain pensaasta.


Vietimme juhannusta perinteisesti Pohjanmaalla, missä kylmäkin on kaunista. Sininen taivas oli hetkittäin hyvinkin kesäinen, kun sitä katseli verhoutuneena pitkiin kalsareihin ja villahuiviin.

Huomasin, että lomakin on asennekysymys. Parasta lomailussa on mahdollisuus tehdä kivoja asioita koko perhe yhdessä. Jos ei pääse rannalle, niin tehdään sitten jotain muuta.


Juhannusreissulla vietimme upean päivän Härmän Powerparkissa. Suosittelen huvipuistoa lämpimästi kaikille lapsiperheille. Mikä mahtava paikka.Härmän huvipuisto erottuu edukseen siisteydellään ja lupsakalla henkilökunnallaan. Eikä huvilaitevalikoima tietenkään kalpene etelän puistoille. Ollaanhan Pohjanmaalla, missä on komiat puitteet, eikä sitä kainostella.


Meidän 5- ja 7-vuotiaat viihtyivät kieputtimissa kahdeksan tuntia yhdellä jätski- ja ruokatauolla. Pitkästä päivästä huolimatta vieläkin jäi osa puistosta näkemättä.

Juhannuksen jälkeinen sunnuntai oli Powerparkissa onnekkaasti myös vähäväkinen, eikä laitteisiin tarvinnut jonotella. Pää sai siis olla mukavasti pyörällä ihan koko päivän. Lasten iloa katsellessa itselle tuli kestovirneestä poskikramppi. Mies valitti illalla ihan samaa.


Meidän lomailu jatkuu nyt kotioloissa. Kellarissa tehdään pientä remonttia. Tarkoituksena on, että jatkossa rouvakin uskaltaisi hakea kellarista perunat aivan itse.

Nälkä tosin kasvaa syödessä, ja kaikenlaisia visioita on kellarin suhteen esitetty. Tilaa siellä olisi vaikka saunaosastolle, viinikellarille, kuntosalille, askarteluhuoneelle tai vaatevarastolle. Mutta jos ensin alkuun saisi ne perunat hygieenisesti ja mukavasti käden ulottuville.

Terveisin Katja

17 kommenttia:

 1. Kiva kuulla susta! Sama homma täällä...oon niin lomalla :) Powerpark on meillä virlä kokematta, mutta positiivista olen kuullut paikasta. Ihanaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lomalla menee rutiinit uusiksi...myös nämä nettirutiinit ;).

   Poista
 2. Nyt vähän harmittaa, kun ei ole tekosyynä sopivan ikäisiä lapsia ;) tuo huvipuisto on vallan näkemättä ! Kivalta kuulostaa keleistä huolimatta ja nythän oli ainakin tänään vähän parempaa :) hyvää kesän jatkoa , huomenna vielä mulla töitä ja sitten lomalle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sä tarvi tekosyitä huvipuistoilulle. Kyllä sinne voi mennä omaksikin iloksi, jos pää kestää :D. Ihanaa ansaittua lomaa sulle!

   Poista
 3. Ei lomaa kannata säistä valitteluun uhrata, aina löytyy jotakin tekemistä. Powerpark näyttää kauniilta ja kutsuvalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemistä löytyy kyllä. Suomen kesä on tapahtumia pullollaan. Ja aina voi keksiä itse lisää! Tänään ollaan menossa pyöräretkelle koko sakki. Eväät on jo pakattu ja odotellaan että vauva herää mukaan :).

   Poista
 4. Olet juurikin oikeassa, lomaillaan sään armoilla eikä jäädä odottelemaan niitä helteitä nimimttäin niitä ei ole luvassa ihan lähipäivinä. Mekin pakkasimme eilen eväiden lisäksi kunnolla vaatetta ja suuntasimme Oulun ihanimpaan paikkaan, Ainolanpuistoon. Meidän onneksi siellä alkoi paistaa ihanasti aurinko ja takit sai heittää syrjään.
  Tekö tykkäsitte Powerparkista? Juuri viimeviikolla töissä muutama perheen äiti sanoi, että se on liian raju paikka pienille lapsille. Itsellä ei vielä ole kokemusta tuosta paikasta.
  Mukavia remppahetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säistä viis; sitä otetaan, mitä saadaan :). Meidän lapset pitivät useita laitteita liian lällyinä, joten 5 ja 7-vuotiaille ei ainakaan ollut liian rajua menoa. Suosikkilaitteet olivat törmäilyautot, mustekalakieputin ja lasten vuoristorata. Useisiin lasten laitteisiin sai tulla aikuinen turvaksi ilman omaa ranneketta, joten äitikin sai kyytiä :).

   Poista
 5. Powerpark on kiva paikka meidän koulun oppilaidenkin mielestä :) Olisiha se kiva, jos olisi lämpöistä ja aurinkoista, mutta jospa ensikuulla saataisiin kaivattua lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kylmemmäksi enää mennä, joten aurinkoa on pakko tulla lisää pian :).

   Poista
 6. Powerpark on kiva paikka. Olisihan se kiva, jos olisi lämpöistä ja aurinkoista. Josko ensikuulla :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä loma on aina lomaa - säässä kuin säässä! Ja blogistakin on hyvä välillä lomailla - jaksaapahan sitten taas paremmin, kun on akut ladattu!
  Huvipuistoreissut olivat itselleni aikoinaan kauhistus - pelkään niitä vekottimia niin paljon, etten edes pysty katsomaan päinkään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin nykyään huimaa kieputtimet. Mutta itseään on kiva myös haastaa. Olinkin lasten vuoristoradassa ihan cool ;).

   Poista
 8. Meilläkin olisi suunnitelmissa Power Park tänä kesänä. Upea keidas on tehty peltojen keskelle. Leppoisaa lomaa sinne. Täällä vielä ensi viikko töitä ja sitten ollaan kuin Ellun kanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keidas on hyvä sana. Parkkipaikatkin ovat niin siististi nurmella :). Meillä pitäisi ehkä mennä leppoisampaan suuntaan. Nyt ollaan hyöritty sinne sun tänne. Vielä tuntuu kivalta hyöriä. Lämpimiä odotellessa :).

   Poista
 9. Vitsi tämä oli taas niin ihanasti kirjoitettu! Osaat niin hyvin kuvailla olotiloja Ym. Esim. kestovirneestä kipeät poskilihakset, pitkät kalsarit ja se, että uskaltaisit mennä kellariin itse. :) mä niin samaistun näihin!! Mökilläkin miehen pitää saattaa minut huussiin yöllä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Mukava kuulla, että tunnet samoin :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!