.

.

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Lomamietteitä ja toriherkkuja


Heinäkuu vetelee viimeisiään kuin varkain. Ihmiset ympärilläni puhuvat jo loman jälkeisistä asioista. Haluaisin sulkea korvani. En ole valmis arkeen.

Isyysloma mahdollisti ruhtinaallisen seitsemän viikon yhteisen kesäloman perheellemme tänä vuonna. Hoitovapaa-arkeni on ensi viikolla jo aivan erilaista, kun mies palaa töihin.


Mutta vielä on kesää jäljellä. Hoitovapaalla en ole lomalla, mutta vapaalla silti. Muistutan itselleni, että olen vapaa hoitelemaan katrastani missä huvittaa.

Siispä luvassa on lisää ihania paahteisia toripäiviä, kesäherkkuja ja lounaita ulkona. Minua ei haittaa Venäjältä vyöryvä uusi helleaalto. Vyöryköön vaan. Siihen olen valmis.


Kuvissa on toriostoksia ja lemppariherkkulounas. Paistetut kanttarellit, kesäkurpitsa ja punasipuli. Niin yksinkertaista ja aitoa kesäruokaa. Eikä tätä herkkua tarvitse jakaa kovin monen perheenjäsenen kanssa. Kurpitsa on kuulemma kummallista, erityisesti paistettuna.


Helteisenä päivänä maistuvat kaikenlaiset raikkaat syötävät. Hedelmäsalaattiin on tarjolla paljon tuoreita aineksia.

Tein yhtenä päivänä hedelmäsalaatin annoksina kovertamiini hunajamelonin puolikkaisiin. Laitoin salaattiin hunajamelonia, vesimelonia, banaania, appelsiinia ja mansikoita.

Väitän salaatin maistuneen entistä paremmalta melonikiposta syötynä. Kaunis ja kiva välipala, jota kannattaakin tehdä reilu satsi. Jakajia ilmaantuu heti useampia.


Helleterkuin Katja

10 kommenttia:

 1. Ihanaa hedelmäsalaattia ja varsinkin tuo kippo :))
  Nauti nyt vapaasta, vaikka yhteinen pitkä loma onkin ohitse!

  VastaaPoista
 2. Oi, erityisesti tuo jälkkäri näyttää hyvältä! Yksi iso miinus tässä meidän lyhyessä kesässä on noiden herkkujen lyhyt saantiaika. Niistä haluaisi nauttia pidempään.

  VastaaPoista
 3. Minuakaan ei helle häiritse kuin yöllä, muutoin saa porottaa. Talvella saadaan sit taas tutista kylmästä hrrr sitä en kaipaa ollenkaan.
  Huippukiva toi melonikippo ja varmasti maistuu herkut siinä paremmalle.

  VastaaPoista
 4. Nam!
  Kanttarelliherkut saan minäkin syödä yksin :-)

  VastaaPoista
 5. Ihania herkkuja - mutta meillä kanttarelli kelpaavat kaikille, joten niitä pitää olla kunnon annos;)
  Ja teillä on kyllä ollut lapsiperheen unelmaloma, kun mieskin on pystynyt noin hyvin isyyslomaa ja lomia pitämään.
  Ihania kesäpäiviä - kesä jatkuu vielä pitkään - näin olen päättänyt;)

  VastaaPoista
 6. Oi mitä ihania herkkuja. Juuri laittelin eilen pakkaseen kanttarelleja

  VastaaPoista
 7. Meillä on kanssa aloitettu sienikausi ja niitä uppoaa paljon, varsinkin kanttarelleja. Mua ei niinkään houkuta tuo jälkkäri, kun en pidä meloonista, mutta tuo pääruoka näyttää niin taivallisen hyvältä, että aion tehdä sitä pian itselleni.... meillä se ei toisin tule jäämään vain mun herkuksi :D

  VastaaPoista
 8. Nautinnollisia kesäpäiviä sinne. Vielä on kesää jäljellä. Kanttarellit näyttävät niin herkullisilta! Lomalla on ollut nautintoa se, kun voi järjestellä päivänsä vähän fiiliksen mukaan. Toki tässä johonkin ruotuun palataan, mutta olisi niin kiva tehdä päivisin metsäretkiä, eikä aina odottaa iltaan tai viikonloppuun :)

  VastaaPoista
 9. Herkulliset eväät sanoisin ! Kantarellit on ihania , onneksi on aina välillä satanutkin , niin nousee taas uusia . Meilläkin joutuu ne jakamaan , ovat kaikkien herkkua :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kivoista kommenteista. Täällä on jäänyt herkuttelut ja helteestä nauttiminen sittemmin vähiin. Ollaan oltu koko perhe vatsataudin kourissa, kukin vuorollaan. Taidetaan olla uimaveden uhreja eli melkeen julkkiksia. Uimavesitaudithan on vallanneet lööpit jo monena päivänä :).

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!