.

.

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Rapujuttuja


 

Nyt on taas se aika, kun ravut ovat päällimmäisenä mielessä. Ainakin osalla perheenjäsenistä.

Aamu alkaa mertojen tarkastamisella. Päivällä ongitaan mertoihin syöttejä ja huolehditaan sumppuihin säilötyistä yksilöistä. Ennen nukkumaanmenoa vielä tarkistetaan päivän saalis. Kaikki tämä täytyy tehdä vähän salassa, sillä ravustus kiinnostaa myös hämärämiehiä. Sumpuissa on vieraillut joskus varkaita.

On käynyt niinkin, että pieni ravustaja on laittanut puhelimen herättämään aamuviideltä mertoja varten. Toivoisin kyllä, että siihen aikaan ravustajat pysyisivät vielä koloissaan.Ravut ovat meillä vahvasti isän ja poikien yhteinen juttu. Allekirjoittanut viihtyy sivusta seuraajana siihen asti, kun ravut on keitetty kauniin punaisiksi, ja on aika järjestää pidot. Sitten oikein innostun. 

Rapujuhlat ovat hauskoja. Ohjelmaksi riittää syötävän etsiminen kovan kuoren alta. Välillä tietenkin nostetaan maljaa ravuille ja ravustajille ja ties mille.Tänä vuonna rapuja on tullut melkein liikaa. Onneksi niitä voi keitettynä pakastaa ja jatkaa rapujuhlakautta vielä talvella.


Rapuleipä on vallannut myös iltapala-aseman ruokasalaateilta. Minä laitan ravuille vähän sitruunaa. Tilliä pitää tietenkin olla ja mielellään uutta sipulia.


Elokuinen lämmin ilta parvekkeella on aika ihana vielä myöhäänkin. Rapujen seuraksi otetaan mielellään lasi valkkaria. Suosittelenkin tässä oivaa rapuviiniä. Tuo Yalumba Pinot Grigio on meidän suosikki. Valkkarin ystävän kannattaa kokeilla sitä ravuilla tai ilman.

Terveisin Katja
 

8 kommenttia:

 1. Nyt tuli vesi kielelle. Meilläkin ravut ovat vakiojuttu loppukesästä, eli vielä edessäpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä harrastus on ollut meillä loppukesän perinteenä nyt muutaman vuoden. Innostus vain kasvaa :).

   Poista
 2. Oi että!! Ihanat rapujuhlat! Haluaisin myös kovasti.. Kivaa, että ravustatte itse, kuulostaa ihanalta yhteiseltä projektilta! Minä en kyllä niihin ketaleisiin koskisi pitkällä tikullakaan ennen kuin ovat kattilasta tulleita.. Voin mielelläni hoitaa kyllä muut tarjoilut ja maistella kuohuvaa.. :) Ja muuten, tosi hyviä kuvia! Oletko hommannut uuden kameran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Mikään ei ole muuttunut kamerassa tai kuvaajassa. Taitaa tuo elokuinen valo tehdä hyvää valokuville. Valokuvaus on niitä juttuja, joihin en jaksa perehtyä ihan viimeisen päälle. Räpsin vain ilolla menemään ;).

   Poista
 3. Näyttää todella kivalta puuhalta ja ruuat herkullisilta. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli viime sykysnä rapujuhlat ja ne vasta hauskat sekä herkulliset kemut olivatkin :) Ihania tunnelmakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapujuhlat ovat ihan omanlaisensa. Meillä niitä vietetään useimmiten lasten ehdoilla. Mehusnapsit jne. ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi!