.

.

maanantai 4. elokuuta 2014

Vanhan piharakennuksen uusi terassi


Miehelläni on kesäharrastuksena ikivanhan piharakennuksemme kunnostus. Joka kesä rakennus pykääntyy jostain suunnasta, ja aina olen yhtä yllättynyt lopputuloksesta.


Aiempina kesinä rakennus on saanut uuden katon ja ulkovuorauksen. Sisälle rakennukseen on remontoitu vanha sauna uuteen uskoon, rakennettu pukuhuoneeksi kiva kesäkamari ja varastotilaa.

Eräänä heinäkuisena aamuna ihmettelin, kun rakennuksen edustalle oli ilmestynyt monttu ja pihaan oli raahattu vanhoja hirsiä. Mietin, mitä mies nyt oli keksinyt saadakseen omaa aikaa. Työn alla oli kuulemma pienet terassit saunan ja pukuhuoneen edustalle.


Ensin harmittelin yllättäin alkanutta projektia ja tapani mukaan mietin kuinka paljon aikaa tuo saattaisi viedä.

Terassin valmistuttua nopeasti olin tyytyväinen. En ollut edes tajunnut tarvinneeni kipeästi juuri tuollaista terassia saunan edustalle. Mieheni tietää tarpeeni minua paremmin.


Miten mukava onkaan, että tuossa voi nyt istuskella saunomisen lomassa tai ihan muuten vaan katselemassa ohi kulkevia veneitä ja paistattelemassa päivää.

Kauniskin terassista tuli. Minun mielestäni valkoisine kaiteineen aika karkki. Terassin perustushirret maalattiin punamullalla, mikä yhdistää uuden terassin luontevasti vanhaan rakennukseen.Naapurilta löytyi mukavalla vaihtokaupalla vielä sopiva penkki uudelle terassille. Naapuri oli aivan kuin meitä varten unohtanut penkin patinoitumaan vuosiksi pihaansa. Kielsin miestäni tekemästä penkille kunnostustöitä. Tykkään siitä juuri noin.


Meillä on ollut Jyskistä alle kympillä hankittu asemankello pihakäytössä hyvällä menestyksellä. Kello on kätevä, sillä onkijatkin voivat siitä tarkistaa milloin pitää tulla iltapuuhiin. Eikä mieskään voi täysin syyttömänä väittää menettäneensä ajantajun, jos unohtuu mieluisiin pihatöihin koko päiväksi.


Meillä on siis mies ahkeroinut. Itse olen lähinnä laiskotellut. Tai siltä minusta nyt tuntuu, kun elokuun arki vyöryy päälle ja kaikki mahdolliset sisähommat repsottavat. Koko perheen vatsatautiviikko ei juuri auttanut asiaa.

Mutta jospa tästä asia kerrallaan saisi hommat hoitumaan. Helle onneksi vielä kannustaa viettämään aikaa enemmän ulkona.

Terveisin Katja

34 kommenttia:

 1. Ihana piharakennus ja nuo maisemat... niin ja tuo uusi terassi kruunaa kyllä kokonaisuuden! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru. Terassi on tosiaan oikein hyvä ja tarpeellinen :).

   Poista
 2. Tosi kiva terassi, josta kelpaa maisemia katsella. Muutenkin kiva ja idyllinen rakennus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piharakennus oli ensin tosi huonossa kunnossa. Mutta vuosi vuodelta siitä on tullut oikein hyvä. Idyllisyys on säilynyt, vaikka onkin tehty paljon remppaa.

   Poista
 3. Oi miten upea terassi <3 Tuo penkki kruunaa koko komeuden. Mäkin saunoisin useammin, jos olisi tuommoinen saunaterassi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna :). Kyllä terassi varmasti lisää saunomiskertoja. Ja terassilla on oikein kiva istuskella muuten vaan. Samalla on helppo tarvittaessa vahtia trampoliinin tai laiturin tapahtumia ja rusketus on taattu ;).

   Poista
 4. Kyllä tuosta kelpaa maisemaa ihastella ja saunomisen lomassa vilvoitella ! Nätti kun karkki tosiaan ❤️ Vatsatauti lienee/toivottavasti hellittänyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsatauti on enää ikävänä turvotuksena vyötäröllä. Muuten olo ok ja on jo voimia vetelehtiä terassilla :D.

   Poista
 5. Oi kun kiva terassi! Penkki on aivan ihana, kelpaa kyllä saunan jälkeen oleilla.

  VastaaPoista
 6. Tuo piharakennus penkkeineen ja kelloineen on juuri sellainen minkä haluaisin omallekin pihalleni tai siis haluaisin talon jossa olisi tuollainen vanha piharakennus. Toi on todella ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piharakennus on tosiaan ihana nyt. En rapistunutta rakennusta aluksi osannut juuri arvostaa, mutta onneksi miehestä löytyi tarpeeksi visionääriä ottaa sen mahdollisuuksista selvää. Nythän tuo on oikea aarre pihassamme. Ja saunominen pihasaunassa ja sieltä pulahdus järveen on aika mukavaa :).

   Poista
 7. No kylläpä on idyllinen, ihana piharakennus kauniine terasseineen ja ihan täydellisellä paikalla - etkä ole tätä rakennusta aiemmin yhtään väläyttänyt!! :) Kumma kyllä, täytyy myöntää, että joskus ne miehet näyttävät tietävän paremmin juuri tällaisia asioita ja mistä pidämme. Hyvä niin, silloin me naiset saamme laiskotella ja vain katsella vierestä sekä nauttia lopputuloksesta.

  Koettakaahan parantua pian ja mars terassille lekottelemaan ennen kuin helteet katoavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Piharakennus on esiintynyt täällä joskus jostain nurkasta. Tämä oli sitten se isompi esiinmarssi ;). Saunakamarin sisustus on ollut jo vuoden verran "vaiheessa". Ehkä ensi vuonna juttua siitä :D.

   Poista
 8. Kauniit tuli terasseista, kaiteet ON karkit! Teillä on niin ihana kun on ranta niin lähellä... Kellovinkki onkin muuten hyvä! Meillä on tuo sama sivurakennuksen vierashuoneessa, mutta ulkona olisi aktiivisemmassa käytössä. Vatsatauti ja kovat helteet ei tainneet olla kovin hyvä yhdistelmä :( Onneksi jo ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna. Onhan tämä sijainti aika bueno :). Tosin uimareissulla saattaa saada katseita, joten ihan nakuna ei kannata mennä järveen... Meillä on Jyskin kelloja sisällä, leikkimökissä ja tuossa piharakennuksessa. Hyvin ovat palvelleet :).

   Poista
 9. Oih, miten ihanalta näyttää! Mielestäni nuo kaiteet on niin kauniit! Upea tunnelma <3

  VastaaPoista
 10. Ihanan näköinen ulkorakennus ja terassi penkkeineen sopii siihen hienosti. Aurinkoista loppuviikkoa !

  VastaaPoista
 11. Voi miten kiva terassi ja tuo penkki on juuri täydellinen tommoisena, olen muuten etsinyt itsekin vastaavaa penkkiä meille, mutta ei ne uutena näytä niin kivoilta :)
  Kellokin on tosi kiva tuossa ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo penkit eivät tosiaan uutena ole niin kauniita. Ollaan jo aiemmin katseltu kaupoista vastaavia eikä ikinä ole sykähdyttänyt niin kuin tämä kulahtanut tapaus :).

   Poista
 12. Tulipa hienot! Ja miten kaunis piharakennus. Itsekin haaveilen jonkinmoisesta, mutta pienempi sen pitäisi olla, pihamme ei ole kovin suuri. Olisi hauskaa jos saisi sellaisen, mikä näyttäivi vanhalta naveltalta, minikoossa kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sulla on hyvältä kuulostava haave. Ehkä vielä toteutuu :).

   Poista
 13. Onpas kauniita kuvia kauniista rakennuksesta :)

  VastaaPoista
 14. Tosi kaunis ulkorakennus teillä! <3 :)

  VastaaPoista
 15. Kylläpä on upea! Nousi taas kuume oikein vanhaa taloa ja pihapiiriä kohtaan.. Ja järvikin vielä, huoh miten idyllistä! <3 valtavaan remonttiin ei kyllä olisi rahkeita, mutta lopputuloksesta voisin alkaa nauttia heti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Kyllä vanhassa pihapiirissä ja talossa on puolensa tunnelman kannalta. Ylläpitämistä sitten riittääkin, ettei tunnelma mene turhan historialliseksi ;). Onneksi meillä mies tykkää puuhata talon kimpussa. Kyllä teillekin vielä oma idylli löytyy, uusi tai vanha :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!