.

.

lauantai 23. elokuuta 2014

Vinkkejä ruokapöytään - ei syötäviä


Lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille!

Kerroin kevättalvella uudesta haaveitteni ruokailuryhmästä. Voit lukea jutun täältä. Hankimme silloin valkoisen kalusteryhmän keittiöön välittämättä väistämättä eteen tulevista vaikeuksista yhdistää kaunis pöytä, syömään opetteleva vauva ja pari muuta rähmäkäpälää.

Kyllä tuota pöytää on pyyhittykin. Ja lapsille sepitetty hurjia seuraamuksia, jos tuoleilla kiikataan ja pöytää kohdellaan kaltoin. Välillä kynä on silti livennyt ja läksyjen tekeminen jättänyt jälkensä. Vauvan syömäharjoittelusta puhumattakaan.

Ikean reissulla sain sitten ahaa-elämyksen, joka tulee mullistamaan tulevaisuuteni pöydän vaalimisessa. Keksin ostaa ruokapöydälle isoja läpinäkyviä kirjoituspöydän muovialustoja.


Kirkas alusta on sopivasti huomaamaton ja materiaalinsa ansiosta painautuu tiiviisti pöytään kiinni. Inhoan paikaltaan liukuvia tavallisia pöytätabletteja, joita on hankala puhdistaa.

Kirjoitusalusta toimii ruokapöydässä niin hyvin, että hain niitä Ikeasta vielä isommillekin pojille omansa. Oikeastaan olisi pitänyt ostaa alustat myös vanhemmille.


Enää ei hyydy äidin hymy, kun tahmatassu aterioi. Sormiruoan voi surutta tarjoilla suoraan pöydältä. Lentävät lautaset ovat tämän innovaation myötä historiaa.


Blogeissa on näkynyt kauniita liljakimppuja. Minäkin hain omani Lidlistä. 2,90 euroa maksanut kimppu on ollut pöydässä jo viikon. Liljat ovat uljaita ja uskomattoman kestäviä. Olen aivan ihastunut tuohon kimppuun.Viikonloppuun kuuluu tällä kertaa juhlahulinaa. Käydään mm. serkkulasta hakemassa inspiraatiota parin viikon kuluttua juhlittaviin omiin 1vee synttäreihin.

Lisäksi olisi tiedossa kodinlaittoa. Ikeasta tuli hankittua tavaraa isompien poikien uusiin omiin huoneisiin. Palaan poikien huoneisiin tulevaisuuden postauksissa, kunhan projekti vielä hieman etenee. Sisustusinnostus on selvästi palaamassa kesälomalta, kun sisätiloissa vietettävä aika kasvaa.

Mukavaa viikonlopun jatkoa lukijoille!

Terveisin Katja

18 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä - meillä tuota ei tarvita enää lasten takia vaan kissan;)
  Liljat ovat ihania, mutta omani jouduin terassille voimakkaan tuoksun takia kiikuttamaan. Eipä hätiä - ilahduttavat ne sieltäkin käsin!
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :). Kissallekin alusta on varmasti tarpeen. Itse mietin millä vuoraisin tuon lattian vauvan kohdalta seuraavaksi...

   Poista
 2. Hyvä jos pöydän pinta saa lisävuosia noinkin helposti ja näppärästi.
  Liljat on upeita, itse ihastelen juuri terassin kupeeseen aukeavia mahtavia liljojani. :)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää suojautua, kun vahinkoja ei voi välttää :). Minulla ei ole puutarhakukkia nimeksikään. Maljakkokukat sitten sitäkin tärkeämpiä :).

   Poista
 3. Mulla on myös haaviessa valkoinen pöytäryhmä, saas nähdä, koska innostun laittamaan kotia kolmen vuoden tauon jälkeen (muutettiin tänne 11/2011, jonka jälkeen en ole jaksanut miettiä sisustusjuttuja). Tarvitsisin ehdottomasti tuommoisen suojan itselleni ;D!

  Liljat on kauniita, mutta valitettavan voimakkaan tuoksuisia ja värillisissä on ehdottomasti nypittävä noi "heteet", kun tippuessaan värjäävät aikas pysyvästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustusinnostus menee mullakin sykleissä. Ja nyt on ihan pakkorako innostua laittamaan pojille omia huoneita. Alkavat olla sen verran isoja, että veljesten yhteinen huone ei ole enää niin kiva juttu ;).

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Itsekin tykkään aina silloin, kun ei ole sotkuista. Eli ohikiitäviä tyytyväisyyden hetkiä....;).

   Poista
 5. Kiitos vinkistä. Vihaan pöydän pyyhkimistä jos tabletit juoksee alta. Pitääpä ostaa tuollaiset. Ihanka kukkia olet löytänyt ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on hyvä syy marssia Ikeaan ja tehdä ehkä jotain muitakin heräteostoksia ;).

   Poista
 6. Kiva idis ja lapsiperheessä hyödyllinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödyllinen tosiaan. Alustoja on meillä nyt useita vaikka missä. Myös siellä kirjoituspöydällä, minne alunperin kuuluvat.

   Poista
 7. Tuollaisille alustoille olisi täälläkin käyttöä. Esimerkiksi sadonkorjuussa ja kaikenkirjavassa askartelussa. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottoman kätevää myös askarteluun. Huomaan itsekin ruokailevani mieluusti alustan päällä, kun lapset eivät ole pöydässä :).

   Poista
 8. Kaunis ruokapöytä! Me hankimme heti Stokken imukupeilla kiinnitettävän alustan ruokapöytään, kun lapsi alkoi kiinteitä syödä, on ollut tuote paikallaan! Mahtava keksintö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan törmännyt imukuppialustaan. Kuulostaa kätevältä. Tämä Ikean alusta on onnekkaasti sopivan raskas ja tarrautuva. Ei lähde näppeihin lasikannen päältä ihan ensimmäiseltä vedolta...

   Poista
 9. Tosi kätevää laittaa alustat, niin ei tarvitse tinkiä arjen estetiikasta :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsit yskän. En haluaisi tinkiä estetiikasta, ja sen nämä läpinäkyvät alustat mahdollistavat. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!