.

.

maanantai 1. syyskuuta 2014

Muutos on mahdollisuus


Syyskuun ensimmäinen päivä. Kesä meni ja syksy tuli. Muistutan itselleni, että muutos on aina mahdollisuus.

Tilasin uuden tietokoneen, jota marinoin pahvilaatikossaan toista viikkoa. Inhotti ajatus alkaa tapella uuden tietokoneen kummallisuuksien kanssa. Vanha toimi huonosti, mutta tiesin kuitenkin kuinka se toimi.


Pari karikkoista iltaa meni uuden tietokoneen kanssa tapellessa. Kummallinen käyttöjärjestelmä ja oudot uudet ohjelmat. Turhan aikaa vievää, kun ei ymmärrä, vaan joutuu kaiken kokeilemalla opetella.

Työelämässä arvostin toimivaa IT help deskiä yli kaiken. Lämmöllä muistan sitäkin kiireisen työaamun paniikkipuhelua avuliaalle helpparille, joka rauhallisesti pyysi minua laittamaan pimeän näyttöpäätteen johdon pistorasiaan. Toimihan se sittenkin.


Olen tehnyt tätä blogia sillä tyylillä, jolla sen yrityksen ja erehdyksen kautta pari vuotta sitten aloitin. En ole paljon miettinyt kuvakokoja tai muuta ulkoasun päivittämistä. Ilmaisuvimma on ollut aina viilauksen tarvetta suurempi. Uusi kamera sentään mahdollisti laadukkaammat valokuvat jossain vaiheessa.


Kun uusi tietokone pisti autopilotilla toimivat bloggausrutiinini uusiksi, päätin samalla tehdä pieniä kaivattuja muutoksia blogiin. Tämä postaus on ensimmäinen, jossa kokeilen leveämpää tekstikenttää ja isompia kuvakokoja.

Muutos vaikuttaa vanhempiin postauksiin tehden niistä vähän hassun näköisiä. Mutta kukapa noita vanhoja kauan jaksaa katsella.  Tulevaisuus on tärkeämpi ja muutos on mahdollisuus.


Blogeissa tuntuu olevan nyt trendinä todella isokokoiset valokuvat. Itse en pidä niin suurista kuvista, että sivua joutuisi rullaamaan nähdäkseen kuvan kokonaan. Kokeilemalla, tyylilleni uskollisesti yrityksen ja erehdyksen kautta päädyin nyt tällaisiin kuvakokoihin. 


Mitä mieltä te lukijat olette uudesta kuvakoosta blogissa?

Itse kaipaan nyt joka puolelle selkeyttä. Se näkyy kotona, kun siivoilen kaapeista roinaa roskiin. Olen karsinut myös sisustusta ja myynyt esineitä, joita en enää jaksa katsella. Blogiakin tekee mieli jotenkin selkeyttää.


Postauksen kuvat nappasin iltapäivän kävelylenkiltä. Maisema oli sinisen seesteinen. Sopivaa vastapainoa tietotekniikkatappelulle.


Kaikenlaista uutta kivaa ja haastavaakin on tiedossa tänä syksynä. Aion vähän opiskella ihan uusia juttuja. On sellainen olo, että tämä ainutlaatuinen hoitovapaa pitää hyödyntää monella tavalla. Pitää tehdä asioita, joita työelämässä ei enää ehdi eikä jaksa. Ettei sitten jälkikäteen tarvitse harmitella.

Energistä viikkoa kaikille!

Terveisin Katja

32 kommenttia:

 1. Mielettömän hyvän näköisiä ja kokoisia kuvia,tarkkoja ja raikkaan värisiä. Millä kameralla kuvaat? Itsellä yllättöin jälleen kamerakuume.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni. Tykkään kuvata ulkona. Mun kamera on tuollainen ihan perusmallin järkkäri Canon EOS 1100D. Kuvaan aika paljon yrityksen ja erehdyksen kautta. Voisin vähän enemmän opiskella kamerankin ominaisuuksia ;).

   Poista
 2. Tämä on just hyvä kuvakoko :) Itsekään en tykkää jos kuvat liian isoja - niin ettei niistä meinaa saada kokonaisuutta nähtyä yhdellä silmäyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima :). Yhdellä silmäyksellä on hyvä ohjenuora.

   Poista
 3. Hyvänkokoisia ovat kuvasi nyt - ja tekstikenttä selkeä. Tykkään. Itselläkin on ollut tarkoitus raikastaa blogin ulkoasua, mutta kokemuksesta tiedän, että se on aika iso työ - vähän niin kuin remontissa: kun yhden paikan saa kuntoon, niin johan alkaa seuraava kutkuttelemaan;)
  Upeaa syksyn alkua sinne ja tsemppiä uuden tietsikan kanssa; kyllä se siitä kesyyntyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :). Tietokone alkaa olla jo leppymään päin. Blogin kanssa olisi vielä rempattavaa. Saapa nähdä viitsinkö/ehdinkö/osaanko...

   Poista
 4. Kiva koko kuvissasi ja niin hyviä kuvia. Hyvä on ottaja jos on kamerakin
  Oikein hyvää syyskuuta.

  VastaaPoista
 5. Hyvän kokoset kuvat ja kauniit!
  Mukavaa viikkoa sinnekin ja syyskuun alkua<3

  VastaaPoista
 6. Nämä kuvat ovat kivan kokoisia, eivät liian isoja, mutta parempia kuin edelliset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös tyytyväinen muutokseen nyt. Olisi pitänyt tehdä se jo aiemmin. Mutta better now than never.

   Poista
 7. Hyvältä näyttää :) Täälläkin on meneillään elämäntaparemontti. Tavaraa lähtee paljon pois, roskiin, keräykseen, kirpparille, tutuille...Samalla tulee siivottua oma sisin, että voi tulla uutta tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota se juuri on, sisimmän siivousta. Uutta freshiä tilalle :).

   Poista
 8. Selkeä ja hyvä muutos! Kiva, kun kuvat ovat isoja, mutta ei liian isoja.

  Energisyyttä viikkoosi :-)

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää! Saisipa aikaiseksi tehdä muutoksia blogiin. Itse menen vielä ihan alkuperäisellä mallilla, minkä viime joulukuussa perustin. Hurja homma tehdä muutoksia ja osaisikohan sitä enää edes ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ensin luulin, että muutosten tekeminen olisi vaikeaa. Mutta blogger on kyllä todella helppokäyttöinen. Kannattaa siis yrittää, jos muutos kiinnostaa. Ei ainakaan kannata odottaa kahta vuotta niin kuin minä ;).

   Poista
 10. Tämä on oikein hyvä! Muutoksiin paneutuminen ottaa oman aikansa mutta yleensä se kuitenkin virkistää! :) mukavia uusia tuulia, myös tuo opiskelu. Ei töiden ohessa enää jaksa kun on lapsiakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Uusi virkistää aina. Opiskelujakin odotan mielenkiinnolla. Pitää opetella uudestaan ensin opiskelemaan. Tutkinnosta kun tuntuu olevan jo ikuisuus ;).

   Poista
 11. Nämä ovat mun mielestä hyvän kokoisia kuvia, itsekään en tykkää kamalan suurista, mutta pienemmät taas saa yleisilmeen jotenkin vaisuksi ja kuvia joutuu tihrustamaan :) Itseni piti jo kesälomalla tehdä uusi banneri ja pieniä muutoksia, mutta odottavat vieläkin tekijäänsä. Ehkä ensi viikonloppuna.... tai sitten joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna. Pidän sun blogin selkeästä kuvatyylistä ja katselinkin sieltä mallia tähän omaan muutokseen :). Banneri olisikin seuraava, mitä myös minä haluaisin uudistaa. Olen tähän asti vain räiskinyt sinne kuvia, kun en ole muutakaan osannut :).

   Poista
 12. Uusi kuvakoko on tosi hyvä! Itsekään en tykkää niin suurista kuvista, ettei kuva mahdu edes ruutuun. Mukavaa syyskuun alkua! :)

  VastaaPoista
 13. Hyvältä näyttää tämä uusi malli ja kuvat ovat tarkkoja ja sopivankokoisia. Ihanaa syksyn aloitusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. Syksy tuntuukin yllättäen oikein kivalta taas :).

   Poista
 14. Kyllä minä olen tämän kuvakoon kannattaja. Tsemppiä opiskeluihin, nostan hattua - hienoa, jos tämänhetkisiltä "päivätöiltäsi" vielä ehdit sellaiseenkin revetä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh...en oikeastaan edes tiedä repeänkö opiskeluun. Jokin sisäinen pakko ajaa silti yrittämään :).

   Poista
 15. Heh mulla kävi uuden läppärin kanssa samalla tavalla. Viikko tolkulla käytin vanhaa, huonosti toimivaa kun en viitsinyt opetella uutta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä siis ymmärrät mua :D. Kauhistun myös ajatusta, että hankkisin uudemman ja hienomman puhelimen. Siinä olisi sama aloitustuska edessä.

   Poista
 16. Oi kyllä! mullakin on uuden hankinta ajankohtainen ja kauhulla sitä odotan viimeksi en osannut edes puheluun vastata :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D no, se on tietysti jonkinlainen puute, kun on kyse puhelimesta :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!