.

.

tiistai 9. syyskuuta 2014

Suklaamoussekakku


Onpa ollut upea viikon aloitus. Olen jatkanut makeaa elämää ja lekotellut auringonpaisteessa naistenlehtikasan ja kakkupalan kanssa. Viikonlopun synttärisankari taisi vieläkin olla juhliensa uuvuttama ja veteli reilut kolmen tunnin päiväunet. Tunsin jo melkein huonoa omatuntoa, kun maanantai sujui niin laiskan leppoisasti. Sisäinen suorittajani ei päästäisi niin helpolla. Ihan pakko olikin edes teeskennellä puuhakasta, kun mies tuli töistä.

Lupasin jakaa täällä 1-vuotissynttäreillä tarjotun suklaamoussekakun reseptin. Kakkuidea on äidiltäni, joka on ansioitunut harrastelijaleipuri.

Teen näitä kakkuja samalla vaivalla aina kaksin kappalein. Toisen kakun voi pakastaa myöhempiä herkutteluhetkiä varten. Pakastus ei tee tälle kakulle yhtään pahaa, ja jemmassa pitää olla aina herkkuja.

Suklaamoussekakku (1 kpl)


Pohja:
200 g Digestive keksejä
1 prk mango Pilttiä (jokin muukin vauvan hedelmäsose käy)

Äitini ohjeessa käytetään Piltin sijasta 75 g voita. Hedelmäsoseen kanssa pohjasta tulee kuitenkin raikas, pehmeä ja helposti leikattava.

Murskaa keksit ja sekoita keksimurskaan pilttisose. Itse murskaan keksit muovipussissa kaulimen avulla niin vältyn sotkulta. Painele seos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Suklaamoussetäyte:
150 g tummaa suklaata
1 prk ranskankermaa
1/2 dl sokeria
2 munaa
1/2 dl kahvia
3 liivatelehteä
2 dl vispikermaa

1. laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
2. vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
3. vatkaa kerma vaahdoksi
4. sulata suklaa mikrossa
5. puristele liivatelehdistä vesi pois ja liota liivate kuumaan kahviin
6. sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja muna-sokerivaahto
7. sekoita lopuksi seokseen kermavaahto

Kaada suklaamoussetäyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä useamman tunnin tai yön yli. Kakun voi koristella miten haluaa. Pensasmustikoilla koristeltu kakku on paitsi kaunis, myös maistuu erityisen hyvältä. Voisin kuvitella, että isot vadelmatkin olisivat kaunis ja hyvä makupari tähän kakkuun.

Lopuksi vahingosta viisastuneena vinkkaan, että ota ranskankerma ajoissa huoneenlämpöön. Kerran kävi niin, että lisäsin sulaan suklaaseen kylmän ranskankerman ja sehän jähmetti suklaan. Silloin syötiin suklaahippukakkua.


Makein terveisin Katja

28 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Henna <3. Harvemmin meillä leipurikin kuvataan :).

      Poista
  2. Mikä upea herkku, ja kakkukin näyttää ihanalle ;) heh!
    Ihanaa loppuviikkoa sulle!

    VastaaPoista
  3. Totta - varastossa täytyy aina olla herkkuja - joten taidanpa viikonloppuna tällaisen tekaista - ihan vaan varastoon;) Ja kiitos varoituksesta - minulle olisi tuon kerman kanssa käynyt juuri noin.
    Pakko vielä lisätä, että kylläpä olet kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Mulla onkin useampia noita leipomiseen liittyviä kantapään kautta opittuja vinkkejä :).

      Poista
  4. Kiitos reseptistä! Hyvä idea laittaa tuota mangososetta pohjaan. Sitä täytyykin testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus napannut tuon idean Kinuskikissalta. Hedelmäsose toimii mun mielestä tuon tyylisissä kakkupohjissa paljon paremmin kuin perinteinen voi.

      Poista
  5. Oiii, mikä upea kakku ja upea leidi siellä!!!!
    Kiitos paljon ohjeesta, joskus vois kokkeilla.
    Tuomoset maanantait on toisinaan tarpeen ja varsinkin juhlien jälkeen!
    Kivaa päivää sinne<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Jatkoin tiistaina vähän samoissa merkeissä :).

      Poista
  6. Kaunis kakku jää kyllä tekijänsä varjoon :)
    Kiitos ohjeesta. En voi käyttää liivatetta enkä omista mikroa, mutta molemmat on korvattavissa. Aion kokeilla. Kanttarellipasta oli herkullista, sitä tehdään vielä monesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi <3. Ja mukavaa, että pasta onnistui ja tykkäsit. Helppo ja hyvä ruoka on minun makuuni. Kantarellipastassa nuo kriteerit yhdistyvät oivallisesti :).

      Poista
  7. Tosi kaunis kuva sinusta (ja kakustakin :)). Hyvä idea laittaa sosetta tuohon pohjaan, pitää joskus kokeilla, kun voin kanssa siitä tulee aika kovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna :). Minä aivan innostuin uudestaan leipomaan keksimurupohjakakkuja, kun sain tuon hedelmäsoseinnovaation. Se todella toimii!

      Poista
  8. Ihana kuva sinusta, olet oikein tyylikäs. Suklaajuustokakut on niin taivaallisia, niitä ei saa koskaan liikaa syödäkseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo Hampton Republic -mekko on yksi suosikeistani. Se tekee helposti "tyylikkääksi" :). Mikä tahansa missä on suklaata maistuu aina :).

      Poista
  9. Nam nam :) Rakastan tuon tyylisiä kaakkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi mennä pieleen, kun on kyse suklaasta!

      Poista
  10. Olen kaikkea muuta kuin ansioitunut leipuri, mutta nyt tuli sellainen fiilis, että tätä reseptiä haluan kokeilla! Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa. Minäkään en tarttuisi mihinkään liian vaikeaan ;).

      Poista
  11. Onpa herkun näköinen kakku ja kaunis leipuri! :)

    VastaaPoista
  12. Ihana kakku! Tuota pitää kokeilla! :)

    VastaaPoista
  13. Ai niin, ja kaunis kiitos lukulistalle pääsystä. Lämmittää sydäntä. :)

    VastaaPoista
  14. Kaunis on rouva ja niin myös kakku! Onnittelut vielä yksivuotiaallekin! Mä en kyllä kestä kuinka nopeasti aika kuluukin... varsinkin tämä viimeinen vuosi. Justhan teidänkin pieni vasta syntyi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D. Minäkin päivittelen ajankulua välillä melkein kauhuissani. Onkohan se ikääntymisen merkki itselläkin... Tai sitten se on vaan sitä, että aika kuluu liian nopeasti silloin kun on paljon kivoja tapahtumia. Tylsyydessähän aika matelee.

      Poista

Kiitos kommentistasi!