.

.

torstai 18. syyskuuta 2014

Syysahkera


Tuli kiire laittaa nämä parin päivän takaiset iltalenkkikuvat blogiin. Säämies sanoi telkkarissa, että kuvan maisemaa ei kohta olisi. Värikkyys vaihtuisi valkoiseen. Mikä kamala ajatus syyskuussa. Minä kun ajattelin saada tätä ilmaista väriterapiaa vielä pitkään.Minua on virkistänyt viime aikoina vähän muukin kuin iltalenkillä ruskan väreistä nauttiminen. Aloitin monimuoto-opinnot avoimessa yliopistossa. Pyrin opiskelulla ostamaan itseltäni jatkoaikaa hoitovapaalla viihtymiseen.

Luulen, että strategia toimii. Niin innostavaa on päästä käyttämään aivoja muuhunkin kuin haastavampien taikinoiden vatkaamiseen. Lisämotivaatiota tuo kiva opintoryhmä, jossa on mukana vain a-i-k-u-i-s-i-a.

Opintojen myötä minulla on vähän niin kuin toinen jalka ovenraossa "oikeaan maailmaan". Sillä ajatuksella malttaa varsinaisen työmaan antaa odottaa, että nuo velikullat vanhenevat. Jatkuva tiskirätin heilutuskin saa uusia sävyjä, kun samalla voi mietiskellä muistisääntöjä kasvatustieteiden klassisiin kysymyksiin.

Uskon, että ainakin hoitovapaakollegat ymmärtävät mitä tarkoitan. Kotona on hyvä ja tarpeellinen, mutta se ei pidemmän päälle ihan riitä.Olen yleensä syksyisin täynnä tarmoa ja uskon venyväni kaikenlaisiin suorituksiin. Saatan esimerkiksi vaivatta kiinnostua itselleni uuden tieteenalan rakenteellisesta kehityshistoriasta.

Tunnen itseni sen verran hyvin, että ymmärrän takoa nyt kun rauta on kuumaa. Sitten joulun jälkeen iskee taas vuotuinen laiskuuskausi. Luulen, että silloin palaan hymähdellen tähän blogitekstiin ja sadattelen mihin suohon itseni taas ajoinkaan.


Mitenkäs te siellä ruudun toisella puolella. Oletteko syysahkeria?

Terveisin Katja

22 kommenttia:

 1. Syysahkeruus kuulostaa hyvältä. :)
  Itselläni sitä ei kyllä tunnu olevan, olen ehkä sitten enemmän kevätahkera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Sinne toukokuulle ajoittuu sitten se toinen touhukausi :).

   Poista
 2. Kauniita kuvia olet ottanut, tuntuu kyllä oudolta, että lunta jo lupaili, toivottavasti säätiedote ei pidä paikkaansa ja lumet jäävät tulematta! Syysahkeruus on näkynyt meillä tai mulla siinä, että haluaa laitella enemmän ja enemmän kotia!
  Mukavaa loppuviikkoa Katja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Kodinlaitto kuuluu tähän samaan syysahkeruuteen. Vähän jotain uudistusta tarvitaan talossakin ;).

   Poista
 3. Terveiset SA - päiviltä ;) upea tuo opiskelujuttu ja niin kauniita syyskuvia ❤️Anne ja Hapsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Oi, tehän olette olleet oikein tapahtumien keskipisteessä. Olisin voinut hypätä pariksi päiväksi työelämään juuri nyt ;).

   Poista
 4. Ihanat syyskuvat! Mukavan "henkireijän" olet ottanut itsellesi.

  VastaaPoista
 5. Kauniit kuvat! Tunnistan tekstistäsi reilun kymmenen vuoden vuoden takaiset fiilikseni, oli kivaa ja etuoikeutettua olla lasten kanssa kotona, mutta silti.... eli hyvä, että olet löytänyt itsellesi mielekästä tekemistä.
  Näin syksyllä kyllä tuntuu energiseltä, itse ajattelin sen johtuvan siitä, että paahtavan kesän jälkeen jaksaa tehdä muutakin, kun pyyhkiä hikeä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän jälkeen tulee aina sellainen ruotuun palaamisen tarve. Siitähän se syysahkeruus juontaa. Kotona oleminen on todella etuoikeutettua. Ja vielä etuoikeutetumpaa on saada tehdä siinä ohella muutakin :).

   Poista
 6. Minä taidan olla kevät-ahkera - syksyllä tykkäisin maata vällyjen alla ja voimaantua. Tosin kyllä ne harrasterytmit yms saa vähän syysahkeruuttakin esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vällyfiilistely tulee mulle vähän myöhemmin. Siihen tarvitaan parit syysmyrskyt. Mutta tänä vuonna otan vällyn alle mukaan tenttikirjan :D.

   Poista
 7. Oi miten ihania kuvia! Ymmärrän kyllä omasta historiastani tuon halun tehdä jotain muutakin kuin kotihommia silloin kun on hoitovapaalla. Kyllä opiskelut on itsellekin tuonut kaivattua vaihtelua arkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Edellisen kerran hoitovapaalla ollessa koin tympääntymisen. Silloin oli pitkään kaksi vaippaikäistä. Nyt osasin jo suunnitella itselleni muutakin sisältöä...

   Poista
 8. Upea väriloisto ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia kerrassaan. KYllähän kotona on ihanaa ja aika kuluu ja vierähtää vauhdilla mutta jossain vaiheessa sitä varmasti tosissaankin kaipaa niitä toisia aikuisia. Hienoa, että olet lähtenyt opiskelemaan. Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Aika kuluu. Se on totta! Ja ei tosiaan aina ole kiva olla porukan vanhin. Aikuisseurassa saa vähän tasoitusta ;).

   Poista
 10. Upeita syyskuvia. Varmasti on kiva opiskella ja käyttää kapasiteettia muuhunkin. Olen tehnyt myös opintoja vastaavassa tilanteessa, ja siinä saa kummasti uutta virtaa arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne. Päätin jo edellisellä hoitovapaajaksolla, että jos seuraava kerta tulee, teen samalla jotain vakavammin itselle hyödyllistä. Siitähän hyötyy sivuvaikutuksineen sitten myös miesväki...

   Poista
 11. Syksy on ihanaa aikaa, uuden alku! Paljon suunnitelmia ja paljon energiaa, niistä on hyvä syksy leivottu.

  Toisaalta huomaan, että kesän puuhia kuten pihan hoitamista ei enää jaksaisikaan millään. Ehkä mieli tekee vaan "uuteen"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee. Syksyllä haluaa uudistua ja virkistyä ja siihen liittyvät kaikki uudet syksyn puuhat. Pelargoniat saavat törröttää ruukuissaan niin kauan kuin hoitamatta jaksavat :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!