.

.

torstai 16. lokakuuta 2014

Pikkusuolaista ja ulkoruokintaa


Selvitetyn tentin jälkeen on paremmin taas aikaa keskittyä olennaiseen ja kirjoittaa blogia. Näitä viime viikonlopun synttäreillä tarjottuja voileipäkakkusia haluaa tehdä ainakin muutama lukija, joten resepti seuraa tässä. Sain inspiraation ihaniin kakkusiin Hennan Pakkomielteitä -blogista. Hennan alkuperäisen reseptiversion löydät täältä. Kiitos Henna, kun jaoit tämän yksinkertaisen herkullisen idean!

Voileipäkakkuset on helppo tehdä. Näissä ei vaan voi epäonnistua. Toisin kuin esimerkiksi mikropopcornin teossa. Se ei suju minulta koskaan ilman palaneen käryä. Synttärit alkavatkin meillä perinteisesti talon tuuletuksella.


Voileipäkakkuset (60 kpl)


2 pakettia Isopaahto-paahtoleipää (yht. 30 paahtoleipää)

Leikkaa paahtoleivistä kuivat reunat pois ja levitä puolet leipäpalasista (15 kpl) pöydälle yhtenäiseksi levyksi.

Täyte:
450 g  palvikalkkunaa
2 paprikaa
1 punasipuli
2 prk creme fraichea

Tee kalkkunasta, sipulista ja paprikasta pieniä kuutioita. Sekoita kuutiot creme fraichen kanssa tahnaksi. Levitä täyte leiville tasaisesti. Laita kunkin leipäpalan päälle toinen paahtoleipäpalanen kanneksi. Pakkaa täytetyt leivät tiiviisti ja anna leipien vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Päällyste:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g kevytmeetvurstia
persiljaruukku
juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä

Pilko meetvursti ja osa persiljaruukusta hyvin pieneksi silpuksi. Sekoita silppu tuorejuustoon. Levitä tuorejuustoseos täytettyjen leipien päälle. Leivät kannattaa tässäkin vaiheessa latoa yhtenäiseksi levyksi. Näin saat levitettyä päällysteen nopeasti ja tasaisesti leiville.

Leikkaa päällystetyt leivät neljään osaan joko kolmioiksi tai neliöiksi. Koristele voileipäkakkuset juustoraasteella, persiljalla, kirsikkatomaateilla ja viinirypäleillä.


Tätä reseptiä voisi varioida mielensä mukaan. Seuraavaksi aion kokeilla päällysteessä meetvurstin tilalta aurinkokuivattua tomaattia. Tonnikala kävisi myös tuohon täytteeseen kalkkunan tai kinkun sijasta. Täyte kannattaa laittaa edellisenä päivänä ja päällyste tarjoilupäivänä. Näin kakkuset ovat meheviä ja freesin näköisiä.

Voileipäkakkusista jäi tähteeksi melkoinen kasa leivänreunoja. Meinasin ensin tehdä niistä krutonkeja ja syöttää ne miesväelle kasvissosekeiton kanssa. Mutta sitten iski laiskuus ja epäusko tuon ruoan vastaanoton suhteen, ja päätin ryhtyä sorsanystäväksi.


Sorsien syöttäminen olikin hyvä idea, jota ei tarvinnut paljon pojillekaan kaupata. Meillä oli aika mukava sorsansyöttöiltapäivä. Oikea win-win -tilanne sorsille ja meille.


Sorsareissulla valokuvasin vielä upeana hehkuvaa maisemaa. Lokakuun väriloisto ei himmene, vaikka päivä olisi muuten harmaa. Onneksi nuo lehdet ovat puiston puolella, ja joku saa palkkaa niiden siivoamisesta.



Meillä vietetään nyt syyslomaa. Pitää järjestää pientä kivaa ohjelmaa. Tiedossa on ainakin ulkona syömistä ja aiemmin näkemättä jäänyt Lentsikat 2 leffateatterissa. Siinähän sitä onkin jo erikoista yhdelle lomaselle kaiken tavallisen vilinän ohessa.

Terveisin Katja

24 kommenttia:

  1. Toihan on kivan simppeli ohje ja varmaan tosi herkullista.
    Mukavaa syyslomaa teillekin, mekin käytiin tänään ulkona syömässä loman kunniaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen helppojen ohjeiden ystävä :). Ravintolassa syöminen on aina pieni kohokohta lapsille ja tietenkin äidille, joka säästyy vaivalta.

      Poista
  2. Kiva vaihtoehto voileipäkakulle ! Meillä onkin kohta 17v synttärit ja taidankin kokeilla tätä. Mitä ihania syksyisiä kuvia ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Tämä on tosi hyvä idea. Helppo, hyvä ja kauniskin. Maistuisi varmasti teidänkin synttäreillä :).

      Poista
  3. Voi vitsit! Tämähän on hyvä idea...pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin juuri noin, kun näin idean Hennan blogissa :).

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta! Tuo on siitä hyvä, että voi tehdä pienemmän määrän eikä tarvitse tehdä koko kakkua. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla :)
    Ja kiva että sorsatkin saivat syötävää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kakkuset tosiaan taipuvat moneen ja määrää voi säädellä tarpeen mukaan. Sorsanruoka oli kiva bonus :D.

      Poista
  5. Taidan kokeilla noita kakkusia heti seuraavilla synttäreillä eli noin kuukauden kuluttua, näyttävät oikein herkullisilta! Ihania kuvia syksyisestä maisemasta <3 Vaikkei keltainen väri olekaan mun suosikkeja, niin syksyiset lehtikuvat viehättävät aina. Kiva, että sorsatkin saivat osuuden synttäriherkuista =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna. Nämä tulevat meilläkin pöytään vielä monta kertaa. Helppoja ja hyviä :).
      Minulla on aivan samanlainen suhde syksyn väreihin. En pidä murretuista väreistä vaatetuksessa tai sisustuksessa. Mutta syksyinen maisema on värikylläisyydessään upea. Syksy on oikeastaan ihan kaunein vuodenaika. :)

      Poista
  6. Nää näytti ihanalta Henna blogissa ja voi vitsi kuinka ihania ne on myös sinun tekemänä. pakkohan noita on siis joskus testailla. Ihanaa syyslomaa. Täällä ahkeroidaan vielä huomenna ja sit lomaillaan viikko, ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni. On se mukavaa, että syksylläkin on arjen katkaiseva pieni loma. Meillä ainakin lapsetkin kaipasivat jo hengähdystaukoa arjestaan.

      Poista
  7. Nam :-)
    Voileipäkakut ovat herkkuani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän sinun kannattaa kokeilla tätä :).

      Poista
  8. Tässähän on hyvä idea pikkujouluihinkin! Helpot vinkit ovat tervetulleita ja iso lisä niissä on vielä, jos suurimman osan työstä voi tehdä jo edellisenä päivänä. Korvan taakse menee, kiitos! Upeita kuvia ja maisemia taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nämä sopisivat todella hyvin sormiruoaksi myös skumppalasin viereen ;). Helppous ja herkullisuus ovat aika lyömätön yhdistelmä. Ja erityisesti se, että tarjottavan voi tehdä etukäteen. Voileipäkakkuset ovat siis aika täydellinen tarjottava ;).

      Poista
  9. Kiitos taas kivasta ohjeesta. Sulle olisi haaste mun blogissa. Toivottavasti otat sen vastaan. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati. Mukavaa. Täytyypä miettiä tuota haastetta :).

      Poista
  10. Kiitos, näitä on pakko kokeilla! En ole ikinä tehnyt voileipäkakkua, kun en osaa/jaksa koristella sitä hienoksi. Tälläisten leipästen koristelu onnistuisi varmasti minultakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ole koskaan tehnyt kokonaista kakkua. Olen jotenkin ajatellut, että sellainen olisi työläs tai vaikea. Mutta näissä pienissähän ei ole mitään hankalaa :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!