.

.

tiistai 21. lokakuuta 2014

Sielunmaisema. Haaste sinulle.


Mummulan valmis aamupalapöytä on enää lämmin muisto. Omaan arkeen palaaminen on aina vähän tahkeaa, jos on päässyt olemaan edes pikkasen passattavana. Täällä kotona valmista ei ole kuin loputon työlista. Aina jossain on joku sotku valmiina siivottavaksi tai suu ruokittavaksi. Ihan valmista ei tule koskaan.

Palaan blogissa sen verran vielä mummulareissulle, että julkaisen lauantaiaamuna mummulan kotirannasta ottamiani kuvia.


Heräsin varhain aamulla huomaamaan ikkunasta upean kajon. Minulle tuli kauhea kiire. Pelkäsin, että tuo punainen liekki katoaisi ennen kuin ehdin rantaan. Kiskoin yöpaidan päälle osin mieheni vaatteita ja omiani. Kengännauhat olivat tietenkin umpisolmussa, kun yritin mahduttaa villasukkajalkojani siroihin kävelykenkiin.

Minusta olisi saanut aika underground-henkisen asukuvan sännätessäni aamunaamalla kameran kanssa rantaan. Mutta ei siinä ollut aikaa ottaa selfietä. Juoksin ikuistamaan rannassa liekehtivää sielunmaisemaani.Sielunmaisema on maisema, jossa viihdymme ja jossa silmämme lepää. Mielimaisema elvyttää stressistä, lisää myönteisyyttä ja heikentää kielteisiä tunteita. Mielimaisema energisoi ja lisää toimintakykyä. (Lähde)

Minun sielunmaisemassani vesi on keskeinen elementti. Tuolta lapsuuden kotirannoilta se lähtee. Opiskeluaikana löysin sielunmaisemani merenrannalta. Nykyään saan katsella mielimaisemaa myös oman kodin ikkunoista.


Veden äärellä minun on helppo hengittää. Aina tuo maisema ei niin säkenöi kuin näissä kuvissa. Harmaanakin ja kolkkona, tuulen vihmoessa, sielunmaisema on minulle mieleinen. Tunnen ainakin eläväni, kun jäätävä järvituuli tekee kasvoille kivistävän kalvon. Viimeksi tänään aamuisella vaunulenkillä sain järvituulesta sellaisen hyvin eloisan olon koko vartaloon.Onko sinulla sielunmaisemaa? Millainen se on ja mistä se kertoo?

Heitän haasteen blogiystävilleni. Laitetaanko kiertämään sielunmaisemakuvaus. Nappaa idea tästä mukaasi, jos aihe tuntuu mielekkäältä ja haasta blogiystäviäsi jatkamaan sielunmaisemakuvausta.

Minä toivoisin näkeväni sielunmaisemapostauksen ainakin näissä hyvin erityylisissä blogeissa:

Mutta kuten sanottu, jatkakaa tätä ideaa kuka vain, jos innostutte. Haasteessa voi hyvin käyttää vanhoja kuvia. Harvemminhan se mielimaisema on ihan juuri nyt nenän edessä.

Linkitäthän juttusi sitten minulle, jotta varmasti huomaan tutustua sielunmaisemaasi.


Jo mielimaiseman kuvien katselu energisoi ja lisää toimintakykyä. Minä olen ainakin nyt paljon valmiimpi käymään kotoiseen kaaostaistoon kirjoitettuani tämän blogijutun.

 Terveisin Katja

40 kommenttia:

 1. Aah, miten ihania kuvia <3 Ja sielunmaisesta ihana teksti. Minun sielunmaisemani - Kyllä siihen liittyy meri (jotain harvoin näen), oikein ihanan turkoosi, laineen liplatus. Katsotaan löydänkö sellaisena livenä Turkista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima :). Minullekin kelpaisi vesi myös turkoosina. Aina joskus matkaan mielessäni sellaisiinkin maisemiin. Ihanaa, että sinulle se on pian totta!

   Poista
 2. Kiitos haasteesta - hienosti kuvasit omaa sielunmaisemaasi.
  Itse asiassa postailin jo kesällä omasta sielunmaisemastani http://kaaoksenkeskella01.blogspot.fi/2014/07/siella-missa-sielu-lepaa.html, mutta saattaa olla, että teenpä vielä tulevalla sairaslomallani toisenkin postauksen - niitä sielunmaisemia kun voi olla useampia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava käydä katsomassa sinun mielimaisemiasi. Niin kaunista oli myös siellä! Sielunmaisemia voi tosiaan olla monia ja uusia tulee, kun uutta kokee. On niin paljon kaunista, missä silmä lepää ja mieli elpyy :).

   Poista
 3. Mä oon tehnyt joskus sielunmaisema-postauksen. Kaunis sielunmaisema sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Luonto ja maisemat inspiroivat minua aina. Tämä on kiva aihe :).

   Poista
 4. Upeita kuvia, ihan mieletön sielunmaisema.

  VastaaPoista
 5. Aivan mahdottoman upeita kuvia ❤️ Kaunista ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3. Tuolla on uitu ja palvottu aurinkoa, veneilty, hiihdetty ja luisteltu 19 vuotta ja monta monituista kertaa sen päälle :).

   Poista
 6. Ihanaa auringonnousua ihanalla rannalla. Oma sielunmaisemani olisi varmaan jotain Keski-Suomen kotiseutulaulun tyylistä männikkömetsät ja rantojen raidat, laaksojen liepeillä koivikkohaat 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kansallisromantiikka puree myös minuun. Näen jo silmissäni koivikkohaat :).

   Poista
 7. Kauniit maisemat ja upeat kuvat niistä :)
  Kumma juttu, että minulle tulee sielunmaisemasta mieleen ensimmäisenä palmut ja toisena pilvenpiirtäjät. Molempia on kotikaupungissani hintsusti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihana sinä :). Eihän sen sielunmaiseman tarvi ihan naapurissa ollakaan. Onpa sitten mistä oikein kunnolla haaveilla. Palmut voisivat minullekin tuoda levollisen mielen ;).

   Poista
 8. Aivan upeita kuvia! Pakko olla sen verran utelias, että oletko käsitellyt kuvia, vai ovatko ne aivan naturel.
  Utelee Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Hannele :). En ole käsitellyt kuvia. En taitaisi osatakaan ;). Nämä ovat suoraan kamerasta. Kuvaushetkellä oli mieletön valo ja se kyllä näissä näkyy.

   Poista
 9. Todella kauniit maisemat!!! Oma sielunmaisema löytyy myös veden ääreltä... meri ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru! Luulen, että aika monella mielimaisemaan liittyy jokin vesielementti.

   Poista
 10. Mielettömän hienosti olet saanut ikuistettua tuon kaiken, wau. Ja olisi ollut kyllä hauskaa nähdä myös sun hieno asukokonaisuus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni. Itsekin ihmettelen miten hyvin kuvat onnistuivat, vaikka en omista jalustaa. Osa harjoituslaukauksista oli toki tärähtäneitä ;). Kiire koitui tässä asukuvan kohtaloksi ja minun onnekseni :D.

   Poista
 11. Ihania kuvia ja rauhallinen tunnelma niissä! <3

  VastaaPoista
 12. Iso kiitos haasteesta. Kyllä kannatti lähteä kameran kanssa liikkeelle noin upeiden maisemien vuoksi. Hienot värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuollainen taivaanranta ja järvimaisema ole ihan jokapäiväinen näky. Meillä kotona järvimaisema on keskellä kaupunkia, eikä auringonnousua pääse näkemään tuolla tavalla. Olikin helppo saada innostus varhaiseen happihyppelyyn :).

   Poista
 13. Mielettömän upeita kuvia. Saivat suorastaan ihon nousemaan kananlihalle, kun jotenkin olivat niin puhuttelevia ja upposivat suoraan sielun sopukkaan eli sydämeen! Virkistyin ja lähdenkin tästä työn ääreen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Luonto tarjoilee elämyksiä, joilla on välillä aivan ihanteelliset vaikutukset. Onpa ihana kuulla, että sain kuvillani sinut työvireeseen ;).

   Poista
 14. Voi mitä kuvia!!! Aivan mahtavat värit ja mikä tunnelma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita L. Tässä oli ajoitus kyllä kohdallaan. Joskus onnistuu :).

   Poista
 15. Onpa upeita kuvia! Sulla on ihan samanlainen sielun maisema kuin mulla :) Kyllä näissä sinun kuvissasi sielu lepää :) Mukavaa iltaa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana. Onnistuin siis kuvaamaan haasteen puolestasi :).

   Poista
 16. Kylläpä on kuvat!! Ja kiitos haasteesta, veit kyllä osin sanat suustani noilla kuvillasi, mutta tartun haasteeseen ja saan tästä myös hyvän syyn kaivella vähän vanhoja arkistoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi. Näen jo silmissäni sinun upeat merimaisemasi. Vain arvaankohan oikein... Jään odottelemaan arkistojesi kätköjä :).

   Poista
 17. Upea sielunmaisema sinulla ja aivan mahtavat kuvat siitä! Kiitos, että kirmasit ulos ja jaoit tämän kauneuden kanssamme.

  VastaaPoista
 18. Upeita maisemia, vaikka näkisi tuhat auringonnousua tai laskua on kokemus aina yhtä kiehtova ja uusi. Näki sen sitten kaupungin kattojen yllä tai veden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri. Kyllä auringonnousu on aina ainutlaatuinen. Luonnon kaunis ihme.

   Poista
 19. Ihan mielettömän upean näköistä! Hienot värit ja tunnelma <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!