.

.

tiistai 11. marraskuuta 2014

Supersuklaiset Pätkis-muffinssit


Nämä isänpäivän kunniaksi leipomani muffinssit ovat omiaan sulostuttamaan ihmiselämää pimeillä leveysasteillamme marraskuussa. Sain jo esikoiselta uusintatilauksen näistä synttäreilleen.

Pätkis-sydän tekee muffinsseista erikoisen meheviä. Maistuvat myös myöhemmin suoraan jääkaapista, jos sinne asti sattuvat päätymään.

Reseptin idea on Aamulehdestä. Jouduin kuitenkin muokkaamaan alkuperäistä, sillä Aamulehden ohjeessa oli jotain outoa, josta en päässyt jyvälle. Tästä versiosta menen takuuseen.

Pätkis-muffinssit (n. 13 kpl)

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
puoli levyä Fazerin sinistä rouheeksi raastettuna
Mini Pätkis -pussi

Kreemi: 
100 g maustamatonta tuorejuustoa
80 g voita
1 dl tomusokeria

Koristeeksi esim. nonparelleja, karkkeja, suklaata...

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat taikinaan yksitellen sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi suklaarouhe.

Annostele taikinaa vuokaan ruokalusikallinen. Laita taikinan päälle yksi Mini Pätkis -palanen ja peitä suklaa taikinalla. Tällä tyylillä minä sain 13 muffinssia yhdestä annoksesta taikinaa.

Paista muffinssit 200 asteessa 15-20 min.

Kreemi tehdään sekoittamalla tuorejuusto, voi ja tomusokeri keskenään. Tarpeen mukaan kreemin voi käyttää jääkaapissa ennen pursottamista. Huomaathan pursottaa kreemin vasta jäähtyneiden muffinssien päälle.


Paitsi että lopputulos on herkullinen, tämän reseptin ehdoton ansio on myös ylijäämäsuklaa. Pätkispussista jää monta palaa syötäväksi. Lisäksi saa hoidella puoli levyä Fazerin sinistä. 

Pätkikset söin heti leipoessa ja suklaalevyn puolikas katosi, kun tyhjäsin seuraavana päivänä tiskikoneen. Ei siinä kauan nokka tuhise, kun kerrankin pääsee levyn kimppuun. Kyllä se niin on, että minulle ainut tapa välttyä syömästä suklaata kuin näkkileipää, on olla ostamatta sitä kotiin.


Nyt minun pitäisi keksiä jokin vartaloystävällisempi tapa sulostuttaa pimeitä marraspäiviä. Ihan joka päivä ei voi vetää suklaaövereitä. Nyt on selvästi meneillään se aika vuodesta, kun täytyy oikein pinnistellä pysyäkseen reippaana. 
Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

Terveisin Katja


Ps. Jostain syystä tämän postauksen fonttikoko vaihtelee eri selaimissa. En osaa korjata kummallisuutta. Firefoxilla juttu pysyy kuosissaan. Tekniikan ihmeellinen maailma, jota en taas ymmärrä.

28 kommenttia:

  1. Hih, ihana ohje, kun jää ylijäämä suklaata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule edes morkkis, kun syö vain "jämät".

      Poista
  2. Pätkis leipomisessa on niin makoisa juttu :) Ja varsinkin muffinseissa - ja kun tekee vielä glut jauhoihin ja kermaan niin tuleepa mehevä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei olekaan kokemusta glut.-versiosta. Tavisjauhoistakin tulee ihan liian hyviä :).

      Poista
  3. Oi mitä herkkuja ja mikä ihana ohje. Ylijäämäsuklaa on aina hyvä

    VastaaPoista
  4. Pätkisjutut ovat ihania! Itse olen tehnyt useasti Pätkis-kakkua ja aina triplannut suklaan määrän. Köh. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli mun ensimmäinen Pätkis-leivontakokeilu. Eikä kyllä jää viimeiseksi :).

      Poista
  5. Namskis mitä herkkuja! Näitä täytyy itsekin leipoa, ehdottomasti!
    Kiitos, kun jaoit ohjeen <3

    VastaaPoista
  6. Nam! Ihana suklaaherkku! Sitä kuluu täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sitten keväällä taas palaisi ruotuun ja leipoisi vain kevyitä kakkusia :).

      Poista
  7. Naminami! Täytyy kokeilla nita. Nää sun reseptit on ihan parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati <3. Teen vain helppoja ja hyviä. Olisko se siinä ;).

      Poista
  8. Ai, että näyttää herkullisilta! Kokeiluun menee, kiitos reseptistä

    VastaaPoista
  9. Näyttää hyvältä! Meillä oli sunnuntaina Pätkiskakku....täytyypä seuraavaksi kokeilla näitä! Kiitos vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm... jo toinen Pätkiskakkukommentti. Minun varmaan pitäisi tutustua siihen :).

      Poista
  10. Mä olen ihan hulluna muffinsseihin ja näitä on kyllä pakko vloppuna kokeilla :) Olen etsinyt ohjetta täydellisen kosteille muffareille, ehkä se on tässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaanpa, että tykästyt tähän reseptiin. Olivat meheviä vielä seuraavanakin päivänä. Pitää vain varoa, ettei paista liian kauan :).

      Poista
  11. Supersuloiset muffinit myös!
    Herkkua varmasti koko perheelle! Pätkiksiä...pitää tilata Suomesta...nam.

    VastaaPoista
  12. Kuulostaa herkulliselta!! Täytyy kokeilla :) leppoisaa torstaita!

    VastaaPoista
  13. Pirteästi pimeyttä päin - näin kuului yhden blogiystävän otsikko. Jäin sitä pohtimaan... haasteellista!
    Täältä nyt löysin pirteyttä muffinssien muodossa :) Mainio ohje! Kiitos kun jaoit tämän.
    Pirteää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulia. Makea piristää ainakin hetkeksi. En ikinä voisi keventää marraskuussa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!