.

.

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kunnollista lomapuuhaa


Hiihtolomaviikko on puolivälissä. Alkupuoli lomasta pelastui mummulareissulla. Pohjanmaalla oli lunta ja liukumäet kunnossa. Niin, ja tietenkin mummu ja pappa, notkuva ruokapöytä ja ylimääräiset herkkuvälipalat.

Täällä kotona pihalla on villasukanharmaata ja 100% takuu märistä sukista ulkoilijalle. Mitä keksisi, että lapset eivät viettäisi lomaansa erikokoisten ruutujen ja nappuloiden ääressä.Eväsretki on varma nakki ja sopii ulkoilunhaluiselle äidille. Meidän poppoo kävelee monta kilometriä, jos perillä saa kaakaota ja pullaa. Reitti suunnitellaan niin, että eväspaikkaan on pitkä matka ja sieltä kotiin lyhyempi.Pienin ei tyytynyt piknikillä osaansa, vaan vaati jatkuvasti lisää pullaa. Lopulta söin itse vain neljäsosan. On aika tehokas tapa keventää, kun raahaa perheen retkelle ja jää itse ilman evästä.

Vaan mitäpä en antaisi, kun sinisilmä korkeilla desibeleillä pyytää. Puolet purrusta palastanikin.


Isommat pojat ovat vielä siinä iässä, että innostuvat helposti metsämaisemasta. Toivon, että innostus säilyisi mahdollisimman pitkään.Minussa herää sellainen mukava kunnollisuudentunne, kun näen lapset tuollaisissa touhuissa. Kyllä, olen vanhanaikainen ja konservatiivinen. Minun muistikuvissani minun lapsuudessani kaikki kiva tapahtui ulkona. Silloin lankapuhelinaikakaudella.

Kun pari tuntia halataan puita ja pompitaan kiveltä kivelle, on helpompi antaa taas pojillekin kaikenlaista ruutuaikaa; älypuhelinaikaa, tablettiaikaa, tietsikka-aikaa, pleikka-aikaa, wotsappiaikaa. Ja kätevästi siinä samalla itselle rauhallista bloggausaikaa. Ennen seuraavaa laatuaikaa.

Mitäs kunnollista sitten keksisi?

Terveisin Katja

32 kommenttia:

 1. Ihanan samanlaisia ajatuksia. Ennen oltiin aina ulkona metsäretkillä koko kulmakunnan lapset. Silloin lankapuhelinkaudella tosiaan :D
  Pulla ja kaakao <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä mietin, että kultaako aika muistot vai oltiinko me oikeasti sellaisia luonnonlapsia :). Mutta ehkä oltiin, eihän silloin lankapuhelinkaudella ollut sisällä paljonkaan tekemistä :D.

   Poista
 2. Ihanan kunnollista :) Tämä mamma on kans vienyt lapsiaan metsäretkille tasaisin väliajoin. Nyt on vielä kuopus mukana..mutta välillä lähtee aikuinen tytärtin patikoimaan.Ulkoilusta tulee hyvä mieli,ruokahalua ja hyvät yöunet.Jes! Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne :). Minä toivon myös, että ulkoilmaelämä olisi lapsille luontaista myöhemminkin. Itse kun olen sellainen "raittiin ilman rakastaja" :).

   Poista
 3. Tuollaisia muistoja lapset oikeasti muistavatkin ja tuo on juuri sitä järkevää tohua verrattuna pelaamiseen ja ruudun tujottamiseen. Metsä on niin terapeuttinen paikka ja lapsi saa myös kokeilla taitojaan ja rajojaan fyysisesti. Hyvä juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa liikkuminen on terapeuttista aina. Olen aivan riippuvainen ulkoilusta.
   Olet oikeassa, että retkistä jää pysyviä muistoja. Tänäänkin pojat muistelivat aiempia retkiä ja niiden eväistä oli hyvin tarkat muistikuvat :D.

   Poista
 4. Metsäretket eväiden kanssa ovat ihania, kunnollisia ja terveellisiä :)

  VastaaPoista
 5. Oi, ihanaa! Tuntuu että joka paikassa on niin liukasta, ettei ulkoilusta tule mitään! Josko huomenna mekin yritetään eväsretkeä sun innoittamana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakin oli tosi liukasta. En olisi pärjännyt vaunujen kanssa yksin. Onneksi isoilla pojilla oli pitävät kengät ja kolmistaan saimme kuopuksen jyrkkiä mäkiä ylös :). Retkeily kyllä kannattaa aina.

   Poista
 6. Kyllä loma on sitten ihmisen parasta aikaa :) Hyvä tuo kaakao-pulla kikka :) KIvaa lomaa sinne :) Meillä on vasta ensi viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yhteinen loma mukavaa on, ja pulla pitää ehdottomasti kastaa kaakaoon :).

   Poista
 7. Retket eväiden kera on ihan ykkösjuttu lapsiperheessä!
  Ihania kuvia teidän retkipäivästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Halpa hupi on usein sittenkin parasta :).

   Poista
 8. Minustakin metsäretket ovat ihan parasta lomapuuhaa! Metsässä samoilu tekee hyvää myös pikkumussukoille, meidän poju rakastaa puissa kiipeilyä ja luolien etsimistä. Tuolloin Ipadit ja
  muut digivehkeet jäävät kisassa kakkossijalle.
  Namskis, tuore pulla ja kuppi kuumaa kaakaota, voiko parempaa retkievästä ollakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan liian paljon nykyään tulee touhuttua kaikenlaisten vimpaimien kanssa. Sekä itse että lapset. Onneksi meiltä on helppo lähteä ulkoilumaastoihin. Lapset kyllä vaativat eväät mukaan, että innostuvat patikoimaan pidemmästi. Mutta piankos sitä pullat ja kaakaot reppuun pakkaa. :)

   Poista
 9. Haha, siis niin hyvin sanottu! Kunnollista! Ihan mahtava sanavalinta. Munkin muistikuvissa lapsena asuttiin ulkona. Ja ihan samoin mäkin tunnen itseni onnistuneeksi äidiksi jossain metsän siimeksessä. Mutta ovat kyllä lapset erinomaisia kiipeilijöitä, kiitos kallioiden. No ja ihan sohvankin. Minne vaan voi kiivetä, näemmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ihan mihin vain voi kiivetä. Olen nähnyt kaikenlaisia esimerkkejä. Yksi tavallisimmista kiipeilytouhuista tässä talossa on 1veen kiipeily ruokapöydän päälle ja porrasportin yli.
   Olemme selvästi samalla aaltopituudella, kun kunnollisuus kolahti :D. Äitiyden tähtihetkiä on jotenkin erityisen helppo viettää metsässä :).

   Poista
 10. Olet mahtava , kun jaksat lasten kanssa kaakaoretkeillä ❤️ Silläkin uhalla, että sun eväät menee parempiin suihin ;)
  Onko tuo kuva sinusta ja C:stä otettu selfietikulla kepillä vai mikäsenytonkaan vai onko kuvaajana A tai B ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä retkeilyssä on oma lehmä ojassa. Kolmikon kanssa pääsee helpommalla, kun ollaan ulkona. Sisätiloissa on niin paljon vauhtia, ääntä ja vaarallisia tilanteita :).
   Selfiekuva on ihan käsivarassa otettu. Järkkärin zuumilla saa vähän etäisemmän vaikutelman, eikä tarvita keppiä ;). Vaikka A ja B ovat kyllä innokkaita kuvaajia myös :).

   Poista
 11. Täällä myös yksi vanhanaikainen :) Pullan ja kaakaon voimaa ei pidä aliarvioida (niiden ja appelsiinilohkojen voimalla meillä hiihdettiin viime viikolla) ja on ihana huomata miten lapset nauttivat ulkoiluista ja metsäretkistä, kunhan heidät vain saa puhuttua mukaan. Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että dinosauruksia löytyy muitakin :D. Eväillä on iso merkitys. Eväiden kanssa ulkoilu ei ole ulkoilua, vaan retki. Ja retkellähän täytyy olla kivaa.

   Poista
 12. Me myös tehdään metsäretkiä eväiden kanssa. Useasti otetaan polttopuita mukaan ja tehdään nuotio. Makkaraa ja vaahtokarkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkaranpaistoretki onkin ihan luksusversio. Nuotiovirityksiin pitäisi varata vähän enemmän aikaa, eikä mieskään olisi hullumpi mukana silloin ;).

   Poista
 13. Täälläkin toinen lankapuhelinaikakauden eläjä. Neulaset ja käpylehmät rulettaa! :D
  Ihania kuvia, vaikka sää ei olekaan valokuvauksellinen. Kuvista tuli sellainen raikas olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei tuota harmautta oikein viitsi kuvata. Mutta eväsretkellä onkin parempia kuvakulmia tarjolla :).

   Poista
 14. Ihania kuvia ja touhuja. <3 Nauttikaa loppulomasta, meillä lomat jo vietetty.

  VastaaPoista
 15. Lapset nauttivat, oli harmaata tai valkeaa!
  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 16. Juuri näin! Minä myös aina jaksan arvostaa noita metsähetkiä. Enkä vähiten siksi että saa samalla itselle paremman omatunnon! :) liian vähän tulee nykyään käytyä retkillä, ovat ne kyllä niin parasta yhdessä tekemistä. Eväät tekevät niiiin juhlan! Me välillä paistamme ihan ulkona nuotiossa tai takassa makkarat/vaahtokarkit, saa pikku ohjelmanumeron! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin eilen koko perhe makkaranpaistoretkellä ja jälkkäriksi paahdettiin vaahtiksia :D. Kyllä nuo retket on parhaita. Ulkona ei ole vanhemmillakaan mitään muuta tuikitärkeää puuhaa, joten se paljon puhuttu läsnäolokin toteutuu ;).

   Poista

Kiitos kommentistasi!