.

.

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Vastauksia


Sympaattinen blogi-lady Lady of The Mess haastoi minut mukaan Liebster Award -haasteeseen. Haasteessa kuuluu vastata haastajan esittämiin 11 kysymykseen. Tässä minun 11 paljastustani.

Mistä sait idean perustaa blogin?
Perustin blogin, koska valokuvasin paljon ja halusin tallentaa hyvää arkea. Jokaisessa päivässä on tilanteita, näkyjä ja tunnelmia, jotka koen erityisiksi. Sellaisiin hetkiin kannattaa pysähtyä, sillä ne tuovat mielihyvää.

Aina ei mene kuin römsöössä, mutta usein silloinkin voi nauraa tai ainakin naurahtaa. Muutamassa vuodessa blogin tyyli ja oma taito ovat tietenkin kehittyneet. Haluaisin päivittää blogia 2-3 kertaa viikossa, mutta eihän sellaiseen aina ole aikaa.


Entä mistä blogisi nimi kumpuaa?
Halusin blogin nimen viittaavaan itseeni ja kotiin. Nainen Talossa on lifestyle-blogi, jossa liputetaan naisellista näkökulmaa poikalapsiperheen melskeissä.
Sisustaminen ei ole minulle intohimoasia, vaikka kauniista ympäristöstä pidänkin. Talo ja sen ympäristö ovat inspiroineet kuitenkin moneen blogijuttuun.

Mitä seuraat televisiosta?
Solsidania seuraan aina, kun se joltain kanavalta tulee. Voi että, kun sen parissa saa nauraa! Kostoon olen koukussa, vaikka viimeisten tuotantokausien käänteet ovatkin ihan saippuaoopperaa.


Mikä on lempilehtesi? Oletko tilaaja?
Tykkään lukea henkilöhaastatteluja. Olen utelias. Muoti- ja sisustusjutut eivät niin paljon kiinnosta, vaikka sellaisiakin lehtiä selailen. Nyt en tilaa mitään, kun opinnot vievät hömppälukuajan. Aiemmin posti on tuonut vuorotellen seuraavia: MeNaiset, Anna, Eeva, Kodin Kuvalehti, Koti ja keittiö.

Tennarit vai korkkarit?
Tennarit. Korkkarit kyllä tekevät juhlan, ja matalat versiot korkkareista kuuluvat töihin. Olen sen verran pitkä, että en kaipaa korkoja arkeeni.

Mihin aikaan palaisit, jos saisit elää viikon elämästäsi uudestaan?
Kyllä minä voisin tästä lapsiperhearjesta lähteä uudestaan viikoksi häämatkalle. Sorrento kutsuisi!


Pelottavin kokemuksesi?
Äitien pelot liittyvät useimmiten lapsiin. Niin minullakin. Keskimmäisen kanssa vietin pari pelottavaa päivää keskussairaalassa silloin, kun hän oli muutaman viikon ikäinen.
Lapsena mielikuvitukseni järjesti usein pelon aiheita. Eniten kuitenkin taisin pelätä poikia. Ymmärrän kyllä sitä pientä tyttöä.

Mieleenpainuvin kommentti blogiisi?
Olen saanut blogiystäviltä paljon kannustusta, kiitos <3. Erityisen hyvältä on tuntunut, kun tekstistäni on tykätty sen sisällön tai kirjoitustyylin vuoksi.
Kaikenlainen blogin kommentointi on harvinaisempaa blogimaailman ulkopuolella. Kaikki tosielämässä saadut kommentit ovat siksi mieleenpainuvia.


Suomen kivoin kaupunki?
Tampereella minulle on tapahtunut paljon hyviä asioita.
Hangossa vietin elämäni parhaan kotimaanloman.

Joulu vai juhannus?
Juhannus. Olen kesäihminen, ja juhannuksena oloni on rento.
Joulu on tunteikas. Perheenäitinä joulu on kuitenkin minun palvelutehtäväni muille. Se ei ole minun juhlani.

Kuuluuko ensi kesääsi/yleensä festarireissu?
Kyllä!!!
Kesäillan ja yön livemusiikki ulkoilmassa pitää kokea ainakin pari kertaa kesässä. Mm. Aitoon Kirkastusjuhlista on kivoimpia muistoja. Onneksi festareilla käy nykyään monenikäistä porukkaa. Minusta voi vielä hyvin tulla festarimummo.

Tällaisia paljastuksia pääsiäisen alla. En nyt haasta ketään, sillä minulla on kiire vitsametsään. Pohjalaiseen pääsiäiseen pitää vielä vääntää vitsakasa. Millään en meinannut löytää kaupoista enää vitsankoristeluvärkkejä. Hämäläiset ovat hankkineet höyhenensä jo viikko sitten. Sentään jossain asiassa hämäläiset ovat pohjalaisia nopeampia.

Terveisin Katja

28 kommenttia:

 1. Kiva kun vastasit! Keksin nämä kysymykset, joten oli senkin puolesta kivaa lukea vastauksesi. Kosto oli niin hyvä aluksi, mutta voi hyvää päivää millaiseksi se meni! Apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisi ollakin, että Lady jakoi sinun kysymyslistasi. Kivat kysymykset, joihin aika moni on jo vastannut :).
   Kosto on mahtavaa "aivot narikkaan -viihdettä". Sitä seuratessa voi vaikka mietiskellä omia kostonhalujaan...että mitä Emily tekisi ;).

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Solsidan sulostuttaa elämän! Mitä oivalluksia!

   Poista
 3. Ihanan pehmoisen näköinen kana!
  Kivat kysymykset ja mukava aina lukea vastauksia!
  Hyvää pääsiäistä teidän perheelle!

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! Oli kiva lukea ajatuksiasi! Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 5. Kivoja ajatuksiasi =) Meillä Länsi-Uusimaalla virvottiin jo viime sunnuntaina. Joskus kun ollaan oltu pääsiäistä Pohjanmaalla, ovat lapset päässeet virpomaan kahdesti - voi sitä suklaamunien määrää! :D Mukavaa pääsiäistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulle on tullut tavaksi viedä pojat virpomareissulle Pohjanmaalle. Täällä kotona jääkin sunnuntain virpomiset sitten väliin. Pohjanmaalla koko touhuun suhtaudutaan vielä suuremmalla innostuksella, ja lapset odottavat vesi kielellä pääsevänsä sinne saalisjahtiin. Muistan saman riemun omasta lapsuudesta kyllä hyvin :).

   Poista
 6. "Sentään jossain asiassa hämäläiset ovat pohjalaisia nopeampia" Tällaiset kommentit saa aina hymyn huulille:) Me pohjanmaalaiset kun haluttaisiin aina pistää pikkasen paremmaksi...Kyllä itsekin tulee ihmisiä tulkittua vähän sen mukaan, mistäpäin Suomea on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että hymyilytti :). Kun ei puhuta virpomisesta, nopeus on kyllä kiistattomasti asia, jossa hämäläiset jäävät pohjalaisten jalkoihin. Minä en vielä 12 vuoden häme-elämän jälkeen aina tahdo pitää hermojani monien tilanteiden verkkaisuudessa. Hämeessä ollaan niin lunkisti, että pohojalaiselta meinaa välillä napsahtaa. Monesti haluaisin myös tehrä asioista vähän isomman numeron. Olen kyllä myös oppinut täällä vieraalla maalla paljon hyvää :D.

   Poista
 7. Solsidan on minunkin suosikkejani, olen katsonut jaksot moneen kertaan, mutta aina vain hykerryttää.
  On tainnut poikapelkosin saanut hyvää siedätyshoitoa ja kadonnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solsidan on älykkäästi tehty, loistavia huomioita ihmiselämästä :).
   Olisipa tuo pikkutyttö silloin tiennyt, että pääsee vielä melkoista poikalaumaa komentamaan. :)

   Poista
 8. Kiva lukea vastauksiasi. Solsidan on helmi sekalaisen tarjonnan joukossa. Kerrankin saa nauraa jollekin ohjelmalle vedet silmissä :) Se on niin totta, että joulu helposti menee muita palvellessa. Joulun jälkeen tarttisi kunnon loman palautumiseen. Ja sitten se on vielä yksi pimeimmistä vuodenajoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedet silmissä täälläkin katsotaan monta kertaa. Harmi, että juuri nyt ei tule sarjaa miltään kanavalta.
   Joulu on vähän ristiriitainen juhla. Siihen latautuu niin paljon odotuksia, ja itselläkin on helposti mielessä ne lapsuuden ihanat huolettomat kiiltokuvajoulut. Minun joulustressiäni helpotti hieman, kun tajusin, että minä olen nyt se perheenäiti ja jouluntekijä. Ei minun jouluni enää kuulukaan olla sellainen kuin joskus ennen. On vuoroni tehdä joulu lapsille ja vetää henkeä sitten joulun jälkeen :). Juhannuksena minulta ei kukaan vaadi mitään!

   Poista
 9. Kiva kun tartuit haasteeseen:)
  Ja pakko myöntää, että en ole katsonyt yhtään jaksoa Solsidania - totaalinen aukko sivistyksessä;)
  Mutta tiedän omat koukutuskohteeni - ja tässä kohtaa osasin sanoa ei. Tosin olen harkinnut sarjan ostamista DVD:inä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! On viisautta myös kieltää itseltään joitakin houkutuksia :). Suosittelen kyllä tässä kohti dvd-boxia!

   Poista
 10. Ai miten mukava oli lukea tätä. Jäin miettimään montaa asiaa omalta kohdaltani. Esim joulu vai juhannus, en osaa päättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös luen mielelläni näitä kysymyshaasteita. Olenhan utelias ;).
   Joulun lähestyessä olen aina yhtä tohkeissani jouluvalmisteluista ja nautinkin siitä. Näin keväällä joulua on ehkä helpompi arvioida objektiivisemmin. Juhannus - se vasta on juhla, ei mitään stressiä :D!

   Poista
 11. Olipa hauskaa lukea - aina sitä näiden haasteiden kautta saa taas pikkuisen syvällisemmän kuvan blogituttavasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Haasteissa joutuu vastailemaan sellaista, mitä ei ehkä ihan oma-aloitteisesti tänne kirjoittaisi. ;) Olen myös haastevastausten ystävä :D.

   Poista
 12. Ihania vastauksia ja Solsidan on niin paras, voi Ove sentään. ;)

  Mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 13. Olipa kiva lukea vastauksiasi! Solsidan on lempparisarja täälläkin. Siinä on hykerryttävästi saatu karrikoitua monet ihmistyypit ja heidän käyttäytymisensä sekä paljon ruotsalaisuutta ;) Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu :). Toivotaan, että sarja ilmestyy ruutuun taas pian. Uusia ennen näkemättömiä jaksoja tai vaikka vanhojakin. Kaipaan viikottaista nauruterapiaani :).

   Poista
 14. Hei sä oot kiva tyyppi. Sanon varmuudella, vaikka en ole koskaan tavannut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!