.

.

tiistai 5. toukokuuta 2015

Äitienpäiväkortti, diy


Kuopuksen vappunuha levisi viikonloppuna muihinkin perheenjäseniin. Niinpä maanantaina myös koululainen oli kotona ja kaipasi viihdykettä. Päätin teettää lapsella äitienpäiväkortit mummuille.

Minä en ole varsinainen askartelijaäiti, eikä meiltä löydä kaapeista mitään erikoisen hienoja askartelutarvikkeita. Teippi on aina hukassa, ja jossain saattaa pyöriä kuivunut liimapuikko.

Alusvaatepakettien taustapahveja kuitenkin löytyy aina(!). Samoin sisustuslehtiä. Värikartonkivihon olin ostanut talvella tilapäisessä mielenhäiriössä. Lapsen koulureppuun oli jäänyt liimapuikko, mikä ratkaisi askarteluidean onnistumisen. Siispä tuumasta toimeen.

Jaan tämän kortti-idean, jos joku muukin haluaisi askarrella lasten kanssa äitienpäiväkortin helposti hetken mielijohteesta, ilman erityisiä materiaalihankintoja. Lapsen on helppo tehdä kortti ihan itsekin. Meillä apua tarvittiin lähinnä sommittelussa ja sydämen piirtämisessä.

Mummi saattaa korttinsa tästä nyt bongata, mutta värssyt sentään jäävät salaisuudeksi sunnuntaihin asti.Piirrä sydänkuvio ohuelle kartongille ja leikkaa se irti. Leikkaa lehdistä kauniita kukkakuvia. Sommittele ja liimaa kukkakuvat päällekkäin ja limittäin sydämen päälle niin, että kartonki peittyy täysin kuvilla. Liimausvaiheessa kukkakuvat saavat mennä miten sattuu kartonkisydämen reunojen yli, sillä sydän leikataan muotoonsa uudelleen liiman kuivuttua.

Valmiin kukkasydämen voi liimata kortiksi taitetulle värikartogille.Minä tykkään värikkäästä. Pojalla on sama maku, ja värikkäitähän korteista tuli. Kukkia sydämellä mummille ja mummulle.

Omaa äitienpäiväkukkaani odotellessa olen kerännyt mustikanvarpuja Arabian vanhaan perhoskannuun. Mustikanvarvut ovat joka keväinen villitys. Tiukasti nupullaan olevat lehdet avautuvat vuorokaudessa, kun kimpun tuo sisälle. Mustikanvarpukimppu on kestävä. Se piristää kotia vaikka viikkoja, jos niin haluaa. Vähän mehtäperäläistä vaihtelua eurooppalaisen Lidlin puketeille.Terveisin Katja

Nainen Talossa on nyt myös Facebookissa. Voit saada blogin päivityksiä FB-aikajanallesi tykkäämällä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.

21 kommenttia:

 1. Aivan ihana vinkki - tuohon ehkä minäkin pystyisin =) Oletko koskaan askarrellut unelmakarttaa? Se on myös kätevä tapa käyttää vanhoja lehtiä ym. kuvastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pystyt. Tämä on juuri sellainen "kaikille sopiva" askartelu ;). Unelmakarttaa en ole tehnyt. Mutta voisin tehdä. Sitä vartenhan pitäisi valita oikein ylelliset lehdet. Eikös kartta vie usein perille...

   Poista
 2. Ihania kortteja! Minulla on niin karmean kiire viikko että ostokortilla mennään, vähän huono omatunto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Ei ostokorttikaan huono ole. Kyllä meilläkin usein sellaiseen turvaudutaan.

   Poista
 3. Kiva idea. Tulia kauniit kortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire. Hetken mielijohteesta syntyi ihan kivat kortit.

   Poista
 4. Hyvä idea , kiitos vinkistä , vaikkei aakartelijaa oikein löydy meilläkään , tuo voisi onnistua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne. Tällainen leikkaa ja liimaa -askartelu on ihan mielekästä. Ei tarvita ihmeellisiä hienomotorisia taitoja, eikä siksi mene edes hermot :).

   Poista
 5. Kiva idea :) Näyttävät näteiltä <3

  VastaaPoista
 6. Todella kauniita kortteja molemmat, ihana kun jaoit tämän idean <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kerran kun allekirjoittanut jotain askartelee, niin täytyyhän se jakaa :D

   Poista
 7. Hyvä idea ja noinhan sitä pitääkin tehdä. Sitä mitä kaapista löytyy ja niistä voi tulla ne parhaat jutu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sen tarvi aina olla niin viimeisteltyä. Oikeastaan askartelukauppojen korttitarvikkeet ovat makuuni monesti vähän turhankin valmiiksi mietittyjä. :)

   Poista
 8. Hyvä idea minunkin mielestäni! Kauniit kortit tuli!

  VastaaPoista
 9. Ihana ja helppi vinkki, onnistuu minultakin. Kivas viikkoa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!